Αμήχανοι, πολυμήχανοι ή με μηχανάκι καταργήσαμε τους χειμώνες  

 

Του Γ. Μαρκάκη 

ΜΑΡΚΑΚΗΣΠάντα με ενοχλούσε η πρακτική του αριστερού IMZ Ural  λοβού μου, που άσχετα από ό,τι θεωρητικά διακήρυττε, με την πρώτη ευκαιρία καβαλούσε και συμβιβάζονταν δεξιόστροφα και λοβοτομικά με μια BMW(= Bayerische Motoren Werke).

Μοιάζει σαν ανίσχυρη ξεδοντιασμένη κυβέρνηση που δεν πρόκειται, όπως φαίνεται, να παρουσιάσει εργοδυναμικά  περισσότερα από αυτά τα πρώτα νεογιλά δόντια. Μία κυβέρνηση που δεν διαθέτει κυνόδοντες αφού λόγω προχειρότητας φρόντισε μόνη της ‘να απαλλαγεί’ από αυτούς. Ή στην καλλίτερη περίπτωση αφού εισπράττει την ζωοφόρο δόση της βρίζει τους πιστωτές της, σαν τον κακόμοιρο Μαύρο Ιππότη που το παίζει καμπόσος όταν δεν μπορεί καν να σηκώσει το βαρύ σπαθί που υπόσχονταν προεκλογικά πως θα κρατούσε. Όπως ακριβώς γίνεται στο αξέχαστο επεισόδειο των Monty Python ! https://www.youtube.com/watch?v=zKhEw7nD9C4

Μια κυβέρνηση που στερείται ικανής πείρας και φρονιμίτη, απομακρύνει όσους διαθέτουν πυρά και το παίζει σκληρή με τους μοναδικούς αιμοσταγείς τραπεζίτες που μπορούν δυστυχώς στην παρούσα στενωπό να την βοηθήσουν να ορθοποδήσει. Έτσι όπως είναι μόνιμα μπερδεμένη θεωρητικά, από την μια πλευρά τους πουλά αγριάδα και δημιουργεί σχέσεις περικοκλάδας και πεζοδρομιακού τσαμπουκά, για τα μάτια του κόσμου που την ψήφισαν, μπας και δουν ένα ευρώ παραπάνω να μπαίνει στην τσέπη του. Πρακτικά από την άλλη πλευρά κατηγορεί μόνιμα τους άλλους για χτυπήματα κάτω από την ζώνη, όταν στην ουσία είναι η ίδια που πέρασε την ζώνη λίγο ψηλότερα, και γύρω από τον λαιμό της.

Δεν υπάρχει περίπτωση ακόμα και στα πιο τρελά του  όνειρα, ο Ερνέστο  να τα πίνει παρέα με τον δικτάτορα Μπατίστα. Ακόμα και ο ταπεινωμένος Φιντέλ δεν είχε μούτρα και απουσίαζε από την πραγματικά ηττοπαθή αναγκαστική φιέστα του αδελφού του στην Αβάνα  που μάταια προσπαθούσε να σηκώσει την μπουνιά του Ομπάμα ψηλά στον αέρα. Η επανάσταση εξατμίστηκε από τις απανωτές ιδεολογικές  αποστάξεις των ηγετών της, προσφέροντας μόνο στους λογοτέχνες και τους στιχουργούς συνθετικά και λογοτεχνικά καύσιμα.  Κατά ένα περίεργο λόγο εκτυλίχθηκε αντίστοιχα το αντιστρόφως ανάλογο σκηνικό για τους θιασώτες του αστήρικτου σαρώματος κεφαλαίου που διαφήμιζαν οι τραπουλουρανοξύστες στο ταβάνι του χρηματιστηρίου της Wall Street που πάντα είχε και έχει όρια, όπως και οι ταχύτατα πεινασμένες μασέλες μας. Και στις δυο περιπτώσεις οι ηγέτες και τραπεζίτες παρέμειναν στις θέσεις του και ο κόσμος, όπως πάντα, πληρώνει τα σπασμένα.

Ως γνωστόν οι τραπεζίτες και οι οικονομολόγοι δεν βλέπουν τίποτα περισσότερο από νούμερα και αριθμούς. Δεν ωφελεί να μιλάς για ποίηση με τον εφοριακό σου όπως μου έλεγε σε μια συνέντευξη ο φίλος Billy Bragg ακριβώς πριν 30 χρόνια στο Λονδίνο.*

Είναι τέτοια η κατάντια μας που δεν υπάρχει διαφορετική λύση από αυτήν των επιτοκίων και των ληστρικών τόκων που στρώσαμε μπροστά μας εδώ και κάποιες δεκαετίες για να μην γράψουμε εκατονταετίες έτσι που πορευόμαστε ανέφελα και ξάστερα  εμείς οι ευκρατικά ηλιοδαρμένοι, λες και είχαμε δικαίωμα να καταργήσουμε για πάντα τον χειμώνα.

Είναι μία κυβέρνηση που η δράση της καλύπτεται αρθρολογικά στα ΜΜΕ από σελίδες Παραπολιτικών και μόνο.

Την πρωτάκουστη και μοναδική στα χρονικά της ΕΕ πρακτική μαγνητοφωνήσεων  των συναδέλφων του eurogroup του Γιάνννη -με τρία ενδεικτικά  ν της πληθωριστικής λογοδιάρροιας- τώρα διαδέχεται η αναφορά – ‘στήριξη’ και έμμεση αποδοχή στην ουσία- των παρανόμως θεσμικών μαγνητοφωνημένων διαλόγων των τρόικο-Τραπεζιτών.

Είναι μία κυβέρνηση που αρέσκεται ελλείψει άλλων όπλων να ανακατεύεται με τα πίτουρα οπότε το αποτέλεσμα  καθημερινού περιπατητικού με ομήγυρι της σύγχρονες όρνιθες της Στυμφαλίας είναι γνωστό.

“…Δεν έχει κλείσει ο πρώτος κύκλος υλοποίησης”  διαμηνύει ο Πρωθυπουργός και εξαγγέλλει νέα μέτρα όταν η μεζούρα του μοιάζει να είναι από κόκκινο λαστιχάκι του γιο- γιο. Μιλάμε  για κύκλο υλοποίησης ή κύκλο ιλο-ποίησης, κοινώς λασπολογίας, έτσι που πάει και μας οδηγεί μέσα σε κινητή άμμο;

Και αν ονειρεύεται ότι η δράση του με τις τόσες γραμμές τεθλασμένες ανακρίβειας και αναποτελεσματικότητας  περι-γράφεται ως κύκλος, τότε υπάρχει κανείς σώφρων πολιτικός γεωμέτρης δίπλα του να τον πληροφορήσει πόσους ομόκεντρους κύκλους ορθάνοιχτους έχει ανοίξει που έχουν εξελιχθεί σε ζικ ζακ;

Αν δεν βρεθεί σωστός και έντιμος αποστάτης για να μην ψηφίσει τον νέο κύκλο ιλο-ποίησης που εξαγγέλλει ο ΠΘ και δεν βρεθεί αποστάκτης για να μετατρέπεις την ΤΟΣΗ  πίκρα που εισπράττεις κάθε μέρα σε ‘αλκοόλη’ έτσι ώστε να την κάνεις καύσιμο για να συνεχίσεις και να μπορείς να προχωρήσεις ανάμεσα στις άναρχα καλλιεργήσιμες φυτείες από σπαρμένο κινίνο της Ηρώδου Αττικού, τότε έχεις σοβαρό πρόβλημα. 

Καταργήσαμε τους χειμώνες !

 

*  “Talking Poetry with the Taxman” by Billy Bragg

https://www.youtube.com/watch?v=j3Qwvd07EcY