Απίστευτο: Ο Κυριάκος πολιτική, η σύζυγος μπίζνες σε επίσημο ταξίδι

 

Γράφει ο Σχολαστικός

mareva Γράφτηκε στο “Βήμα της Κυριακής” και στον συνήθως έγκυρο “Βηματοδότη” και μέχρι στιγμής κανείς δεν το διέψευσε. Το ακριβές κείμενος είναι το εξής:

“Ούτε άγχος ούτε καν προετοιμασία είχε, όπως λέει, η Μαρέβα Μητσοτάκη που συνόδευσε για πρώτη φορά τον σύζυγό της Κυρ. Μητσοτάκη στην επίσημη επίσκεψή του στο Ισραήλ. Αγχος δεν είχε γιατί συνδύασε την… business, τη θρησκεία και την πολιτική. Και τούτο γιατί μετείχε μόνο σε ένα μικρό κομμάτι του επίσημου προγράμματος της επίσκεψης, δηλαδή στην επίσκεψη στο Πατριαρχείο και στο Μουσείο. Τις υπόλοιπες ημέρες έκανε το δικό της πρόγραμμα ως αντιπρόεδρος της εταιρείας Endeavor. Και με την ευκαιρία επισκέφθηκε τα μεγαλύτερα malls του Ισραήλ, όχι για να αγοράσει φορέματα, αφού διαθέτει τα δικά της, αλλά επειδή επιδιώκει συνεργασία μαζί τους, με την εταιρεία Zeus+Dione που διαθέτει. Οχι, νομίζατε ότι θα ακολουθούσε τον σύζυγό της σε ανιαρά επίσημα γεύματα, δεξιώσεις ή συνομιλίες. Εκείνο όμως που περισσότερο της έκανε εντύπωση, όπως είπε, ήταν η ξενάγησή της στον Πανάγιο Τάφο: «Ηταν το highlight του ταξιδιού» έλεγε”.

mareva8Ας το επαναλάβουμε: “Τις υπόλοιπες ημέρες έκανε το δικό της πρόγραμμα ως αντιπρόεδρος της εταιρείας Endeavor. Και με την ευκαιρία επισκέφθηκε τα μεγαλύτερα malls του Ισραήλ, όχι για να αγοράσει φορέματα, αφού διαθέτει τα δικά της, αλλά επειδή επιδιώκει συνεργασία μαζί τους, με την εταιρεία Zeus+Dione που διαθέτει”.

Η –έστω κακόπιστη- εξήγηση είναι ότι κυρία συνόδευσε τον σύζυγο της στο Ισραήλ για να κάνει… μπίζνες- και προκειμένου να τις προλάβει αγνόησε ακόμη και το πρωτόκολλο. Ακόμη πιο κακόπιστα θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποιήσει το πρωτόκολλο παίρνοντας σε επίσημο ταξίδι τη σύζυγο του για να τη διευκολύνει στις δουλειές της.

Δηλαδή αν ο Κυριάκος γίνει Πρωθυπουργός η κυρία Γκραμπόφσκι θα σκίσει ως επιχειρηματίας; Ακολουθώντας τον στις επίσημες επαφές του στο εξωτερικό θα κλείνει τα καλύτερα συμβόλαια.

Μακάρι να πρόκειται για παρεξήγηση. Αλλά σ’ ένα τέτοιο ταξίδι ή ως επιχειρηματίας πας, ή ως τιμώμενο πρόσωπο και εν προκειμένω σύζυγος του προέδρου της ΝΔ. Και τα δυο δεν γίνεται.

Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τη ΝΔ ,ή από την οικογένεια του αρχηγού της ΝΔ. Αλλά ούτε και από τους συνήθεις κεκράκτες του που θα είχαν χαλάσει τον κόσμο αν η σύζυγος του Τσίπρα έκανε το ελάχιστο από αυτά που αναφέρονται στη κυρία Μητσοτάκη. Στην οποία ας εξηγήσει κάποιος ότι μια σύζυγος αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν χαρακτηρίζει “highlight” την ξενάγησή της στον Πανάγιο Τάφο- όπως της αποδίδεται.