Πέμπτη 8 Δεκέμβριος 2016 Βρείτε μας στο FacebookΒρείτε μας στο GooglePlus

Γεύσεις: Φθινοπωρινή τάρτα με αχλάδια

 

Της Πάολας Ψαρρού

PPS (1)

ΥΛΙΚΑ

Για την βάση

300 γρ.αλεύρι (+λίγο για το άνοιγμα)

100 γρ. βούτυρο

50 γρ. ζάχαρη

1 αυγό

 

Για την γέμιση

3-4 μεγάλα αχλάδια

3 κρόκοι αυγών

100 γρ. ζάχαρη

250 γρ. γάλα

50 γρ. corn flour

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι με την ζάχαρη. Προσθέτουμε το βούτυρο παγωμένο σε κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει η ζύμη ψιχουλιαστή.

Στο τέλος ρίχνουμε το αυγό (χτυπημένο) που θα ενώσει τα υλικά. Φτιάχνουμε μια μπάλα με την ζύμη, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.

Στην συνέχεια, με έναν πλάστη ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο και το στρώνουμε στην φόρμα της τάρτας την οποία έχουμε βουτυρωσει προηγουμένως.

  • Ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια, τα κόβουμε κάθετα στην μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια.Τα τοποθετούμε κυκλικά πάνω στην βάση της τάρτας.
  • Στην συνέχεια χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με την ζάχαρη, το γάλα και το corn flour. Με το μείγμα περιχύνουμε τα αχλάδια.
  • Ψήνουμε την τάρτα στους 180 βαθμούς για 40΄ περίπου.

Καλή επιτυχία!

LinkedIn