Γιατί δεν  πληρώνουν τα μέλη των κομμάτων τα δάνεια; 

Γράφει ο  Σχολαστικός

PAPAGELLOPOULOS
Δημ. Παπαγγελόπουλος

Σιγά  μη στάξει η ουρά του  γαϊδάρου. Ο υπουργός Δημ. Παπαγγελόπουλος είπε στη Βουλή ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ  από το 2013 κιόλας χάρισαν στον εαυτό τους τα δάνεια που είχαν πάρει από τις τράπεζες. Με κάποια από τις τροπολογίες  που περνάνε νύχτα όταν στη  Βουλή βρίσκονται δύο μόνο βουλευτές. Συνεπώς  γι’ αυτό κυκλοφορούν άνετοι και ωραίοι οι  υπεύθυνοι των κομμάτων. Έχουν διασφαλιστεί ότι δεν θα απολογηθούν. Δεν θα δώσουν εξηγήσεις που πήγαν τα λεφτά και δεν θα τους καθίσει καμιά αρχή στο σκαμνί.

Ακούστηκε λοιπόν στη Βουλή και δεν  έπεσε το ταβάνι της Ολομέλειας να πλακώσει κανέναν. Μήπως έπεσε κανένα ταβάνι στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ  να πλακώσει εκείνους που κρατάνε στα συρτάρια τα έξι πορίσματα για την οικονομική διαχείριση επί  Γ. Παπανδρέου; Ή μήπως έδωσε κανείς σημασία όταν ο Μεϊμαράκης είπε ότι ο Σαμαράς δεν του παρέδωσε οικονομικό απολογισμό.

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ ΜΠΕ
ΦΩΤΟ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Αντίθετα από τα κόμματα εκδηλώνονται προκλήσεις. Η πιο χαρακτηριστική είναι του απίθανου υποψήφιου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη που δήλωσε ότι αν τον κάνουν πρόεδρο θα ζητήσει  να διαγραφούν τα χρέη της ΝΔ. Δηλαδή να τα πληρώσουν οι  μέτοχοι των τραπεζών και οι φορολογούμενοι:οι τράπεζες που θα τα χάσουν χρηματοδοτούνται από τα δάνεια που  πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Γιατί, όμως, να  διαγραφούν τα χρέη και δεν κάνουν  μεταξύ των μελών τους έρανο για  να πληρώσουν; Γιατί ο ίδιος υποψήφιος δεν βάζει πρώτος τον οβολό του για να ξεχρεωθεί το κόμμα που θέλει να διοικήσει;