Για κορόιδα ψάχνει;

Γράφει ο Σχολαστικός

Ερώτηση: γιατί  επιδιώκει ο Πρωθυπουργός να συζητηθεί το ασφαλιστικό σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών υπό τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας;  Απάντηση: γιατί φοβάται ότι οι βουλευτές του δεν θα το ψηφίσουν και η κυβέρνησή του θα πέσει. 

Τα υπόλοιπα περί ‘εθνικής κόκκινης γραμμής’ είναι πασπαλίσματα. Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει αν του φύγουν βουλευτές να τον ψηφίσουν τα άλλα κόμματα για να μην πέσει. Τους ζητάει δηλαδή να τον βοηθήσουν να παραμείνει πρωθυπουργός.

Προφανώς ψάχνει για κορόιδα. Όχι γιατί αν  θυμηθεί κανείς το βίο και την πολιτεία του στην αντιπολίτευση, έναντι όλων των κυβερνήσεων θα θεωρήσει  πρόκληση να θυμάται τη συναίνεση τώρα που τα έκανε θάλασσα. Αλλά και γιατί ο δράκος που προσπαθεί να εμφανίσει στο παραμύθι δεν υπάρχει.

Δεν μπορεί να υπάρχει ‘εθνική απάντηση’ στην τρόικα. Γιατί προϋπήρξε εθνική συμφωνία με την τρόικα. Ο Πρωθυπουργός υπέγραψε  το Μνημόνιο ως εκπρόσωπος της χώρας.  Ότι θα πληρώσει αυτός το κόστος επειδή είναι κυβέρνηση αποτελεί φυσιολογική κατάσταση. Το πλήρωσαν και οι προηγούμενοι όταν κυβερνούσαν. Ότι προσπαθεί να τους βάλει να  τα πληρώσουν και ως αντιπολίτευση αν δεν είναι θράσος είναι χοντράδα.