Για τα πανηγύρια

Γράφει ο Σχολαστικός

Το καλοκαίρι με το Μνημόνιο θα μπορούσε να πει κανείς ότι έφταιγαν οι ζέστες: ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διακήρυσσε ότι διαφωνεί με το Μνημόνιο το οποίο υπέγραψε. Το έκανε παρά τη θέλησή του, εκβιαζόμενος, και εν τέλει το υπόγραψε για να μην χρεοκοπήσει η χώρα.

Όπως φαίνεται δεν ήταν οι υψηλές θερμοκρασίες που οδηγούσαν σ᾽ αυτή την αλλόκοτη συμπεριφορά, καθώς οι υπουργοί του φαίνεται να το συνεχίζουν. Λόγου χάριν ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, εξέφρασε τη διαφωνία του με την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων την οποία ο ίδιος υπέγραψε. «Συνεχίζω και διαφωνώ με τον τρόπο που έγινε η παραχώρηση» είπε.

Εδώ και η πολιτική και η επιστήμη σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Κι αυτό γιατί κάποιος που διαφωνεί με κάτι, απλώς δεν το αποδέχεται και σίγουρα δεν το υπογράφει. Αν τον υποχρεώσουν να το κάνει, τους ευχαριστεί και πάει σπίτι του. Δεν κρατάει και τη διαφωνία και την υπουργική καρέκλα. Ουδείς υποχρεώνει κανέναν να παραμένει υπουργός αν κρίνει ότι αυτό που πρέπει να κάνει παραβιάζει τη συνείδηση και τη λογική του.

Από αυτή την άποψη κυριολεκτικά το σύστημα Τσίπρα είναι για τα πανηγύρια. Στο τέλος θα ζητήσουν και τα ρέστα γιατί υποχρεώθηκαν να κυβερνήσουν. Ή θα στείλουν στο ειδικό δικαστήριο τους αντιπάλους τους για τις υπογραφές που έβαλαν οι ίδιοι.