Εγώ πιστεύω στους «Άλλους»

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

 

Του Χρήστου Γκίμτσα

ΓΚΜΙΤΣΑΣ«Μία φορά ψεύτης, πάντα ψεύτης» έλεγαν στο δίκαιο τους οι Ρωμαίοι. Το λέει όμως και ο λαός μας καθημερινά. Και μια και ο πρωθυπουργός κύριος Τσίπρας πιάστηκε κατ’ επανάληψη με την γίδα στην πλάτη, όπως άλλωστε και οι πέριξ αυτού, δηλαδή ψευδόμενοι  πολλάκις  και ασυστόλως, δικαιούμαι να αμφισβητώ τους λόγους και τις διαβεβαιώσεις τους ακόμα και τις διαψεύσεις τους. Και όχι μόνο αυτό: να πιστεύω πια  αυτούς που τους διαψεύδουν.

Πρόκειται για ένα είδος παυλόφιου εξαρτημένου αντανακλαστικού: Κάθε φορά που ακούω τον πρωθυπουργό  να ανακοινώνει, να διαβεβαιώνει, να υπόσχεται ακόμα και να διαψεύδει  ο δικός μου νους πηγαίνει στο ψέμα. Και μάλιστα η λέξη «ψέμα» ανυψώνεται εντός  μου  σαν  κόκκινος συναγερμός. Σαν κάτι να μου λέει πρόσεχε: Κίνδυνος, απάτη , αποπροσανατολισμός  εν όψει.
Γι’  αυτό και εγώ δικαιούμαι, όπως και εσείς φαντάζομαι, να πιστεύω αυτούς που δεν τον πιστεύουν και  να τον διαψεύδουν. Κοινώς να τον  ξεμπροστιάζουν.

Παραδείγματος χάριν:

Πιστεύω τον κύριο Βαρουφάκη,  τον πολλαπλά βλακωδώς δράσαντα  με όλο το εθνικό κόστος των ενεργειών του,  ο οποίος  όμως ευθαρσώς δήλωσε πως όλες οι ενέργειες του ήταν υπ’ όψη του πρωθυπουργού και είχαν την  έγκρισή του. Οι δηλώσεις του όμως διαψεύσθηκαν και διαπομπεύθηκαν και  επισήμως και ανεπισήμως από όλη την κομματική νομενκλατούρα – μετά την αποπομπή του, βέβαια.

Ακόμα, εγώ πιστεύω την πρώην πρόεδρο της βουλής κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου που δήλωσε δημοσίως ότι ο κύριος Τσίπρας είχε προ πολλού  συμφωνήσει  με τους δανειστές  τα επίχειρα του Έθνους και ότι ο ίδιος δήλωσε φόβο εμπρός στην ανικανότητα του να διαχειριστεί  την κρίση.  Ακόμα, ότι στην ουσία ήθελε να επικρατήσει το  «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα, γεγονός που θα τον διευκόλυνε στον  προαποφασισμένο συμβιβασμό  του με τους Ευρωπαίους  ηγήτορες.

Πιστεύω  επίσης τον κύριο Ψυχάρη, ανεξάρτητα από τις όποιες εκκρεμότητες, ίσως και ενοχές του, με το Δημόσιο, ο οποίος  φάτσα- φόρα και ενυπογράφως υποστήριξε  ότι προεκλογικώς ο νυν πρωθυπουργός επιδίωξε και επέτυχε συνάντηση μαζί του (τετράκις μάλιστα!) ζητιανεύοντας προεκλογική βοήθεια  από το «συγκρότημα», με σαφώς περιγραφόμενα αντισταθμιστικά  οφέλη, όταν «έλθει εν τη  πρωθυπουργική  βασιλεία του»!

Όλα αυτά διαψεύσθηκαν με την συνήθη αιτιολογία της υπονόμευσης του έργου της «πρώτης φοράς  αριστερά» εκ μέρους των συγκροτημάτων της διαπλοκής  και των  συμφερόντων τους. Εν όψει  μάλιστα της δηλωμένης βούλησης του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης του να πραγματωθεί η κάθαρση σε όλο το  νοσηρό τοπίο των ΜΜΕ. Που, μεταξύ μας , είναι.

Ακόμα, πιστεύω, όπως δημοσίως καταγγέλθηκε, πως ο  κύριος Τσίπρας συναντήθηκε και με τον κύριο  Δημήτριο Γιαννακόπουλο γνωστός στον  χώρο του φαρμάκου αλλά και του αθλητισμού και των ΜΜΕ και με τον  κύριο Γιάννη Αλαφούζο, επίσης  ιδιοκτήτη τηλεοπτικού  σταθμού πανελλαδικής εμβέλειας αλλά και αθλητικού σωματείου. Και όλα αυτά μάλιστα τα καταγγελλόμενα συνοδεύονται με πλήρη  γεωγραφικά- τοπογραφικά στοιχεία, με διευθύνσεις ακόμα και με περιγραφές της αρχιτεκτονικής των οικημάτων όπου έγιναν οι κατά τα άλλα μυστικές συναντήσεις. Ακόμα και με γαργαλιστικές λεπτομέρειες του είδους: τι έφαγαν (κατσικάκι με πατάτες Λευκωσίας) τι ήπιαν (κρασί κτήματος  Σημίτη) και αν τους παρακολουθούσε καμία εξωτική γάτα. Τις διαψεύσεις τις διαβάσατε, αλλά ειλικρινά, τις πιστεύετε;

Αλήθεια, τι γύρευε η αλεπού στο παζάρι των ταξικών εχθρών και μάλιστα κατ’ επανάληψη; Είναι γνωστή η  σταλινική η γκεμπελίστικη  διπολική τακτική. Πάρτε όποια θέλετε: Δημοσίως συντηρούμε για τον εαυτό μας την αριστερή  εικόνα του ανειρήνευτου αντιπάλου των ταξικών εχθρών του λαού, αλλά ιδιωτικώς και συνωμοτικώς , συνεργαζόμαστε  μαζί τους στον δρόμο για την κατάκτηση της  κυβερνητικής διαχείρισης! Γιατί (αυτό το ξέρουν καλά!) την πραγματική εξουσία ποτέ δεν θα  την κατακτήσουν.

Στο κάτω, κάτω της γραφής μόνο με συνωμοσία και υπόγειες συναντήσεις με τους πραγματικούς εξουσιαστές μπορεί ο όποιος Τσίπρας να  τους διαβεβαιώσει, πως όχι μόνο δεν είναι εχθρός του συστήματος  και δεν κινδυνεύουν απ’ αυτόν, αλλά απεναντίας βρίσκεται μέσα στο σύστημα,  πως είναι μέρος του συστήματος.
Πλην όμως όλα αυτά για την κυβερνητική εκπρόσωπο είναι  λάσπη και ψέματα  και κατήφορος της αντίδρασης και των πρακτόρων της, εν όψει της λαϊκής νέμεσης που όπου νάναι, έρχεται.

Το ζήτημα όμως  είναι ποιος την πιστεύει πια αυτή την γυναίκα. Εγώ, σας είπα, όχι. Και μεταξύ μας , την λυπάμαι και λίγο την κυρία Όλγα Γεροβασίλη, αλλά και όλους τους κατά καιρούς κυβερνητικούς εκπροσώπους. Πλην των άλλων σπουδαίων ενδεχομένως σπουδών  και προσόντων τους, φαντάζουν και  ως απόφοιτοι του ΚΤΠ ( ομματικού ΤΕΙ Προπαγάνδας)  όπου στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται και ειδική  λοβοτομή, έτσι που να παραμένει εν λειτουργία μόνο ένα εγκεφαλικό κέντρο: Αυτό του ψέματος και της διάψευσης.

*Ο Χρήστος Γκίμτσας είναι γιατρός και συγγραφέας- [email protected]