Ελλάς το μεγαλείο σου…

Του Ανδρέα Δεληγιάννη

ΔεληγιάννηςΣ’ αυτή τη χώρα δεν πλήττεις ποτέ,  όπως λέει κι ο Σάκης Τόδουλος. Πράγματι όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες είναι συναρπαστικά.

-Μια βουλευτίνα  που βρίσκεται σε πόλεμο με τον πρωθυπουργό, αλλά παραμένει μέλος της Κ.Ο του κόμματός του, μετέτρεψε τη Βουλή σε προσωπικό της κατάστημα και  δεν αποκλείεται να αρνηθεί και να την εγκαταλείψει, όταν της πουν ότι η προεδρία της έληξε.

Ως τώρα διόριζε  ΙΧ επιτροπές στις οποίες ανέθετε την προεδρία στον εαυτό της. Τώρα συνεδριάζει  μόνη της και  θέλει τη βίαιη προσαγωγή του διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, ενώ όπως μιλάει για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  δεν αποκλείεται να διατάξει  και τη σύλληψή του. Και  τα Χριστούγεννα να απαγορεύσει στον Καμίνη να  εγκαταστήσει δέντρο στο Σύνταγμα ‘χωρίς ενημέρωση της προέδρου της Βουλής’

–Ένας προσωρινός αρχηγός κόμματος περιέφερε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης επί τρεις ημέρες  και αφού δεν κατάφερε να  βρει κανέναν να τον  υποστηρίξει για πρωθυπουργό την παρέδωσε επιμένοντας ότι …μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση .

– Ένας πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που είχε τη δική του κυβέρνηση  μέσα στην κυβέρνηση -και καταψήφιζε τον πρωθυπουργό που τον διόρισε  αλλά δεν διαγράφη ποτέ- ίδρυσε δικό του κόμμα και  προτού κατατεθεί στον Άρειο Πάγο η αίτηση αναγνώρισης του, έλαβε  εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, από τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας , τον οποίο προειδοποίησε να μην   υπογράψει διάταγμα διενέργειας εκλογών σε ημερομηνία  διαφορετική από εκείνη που του υπέδειξε ο ίδιος.

Οίδιος κατήγγειλε ότι η υπερψήφιση νόμου από 220 στους 300 βουλευτές είναι αντιδημοκρατική και προανήγγειλε ότι θα χρησιμοποιήσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης όχι για να διερευνήσει  αν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση – γιατί δεν θεωρεί εφικτό κάτι τέτοιο, αλλά για να επικοινωνήσει με τους κοινωνικούς φορείς,  ενδεχομένως να  την θέσει και επικεφαλής διαδήλωσης στην οδό Σταδίου.

– Μία αρχηγός κόμματος κάλεσε τον προκάτοχο του προκατόχου της να συμβάλει στην ενίσχυση του κόμματος του οποίο ο ίδιος  καταχρέωσε, διέλυσε και τελικά διέσπασε. Και αυτός έδειξε  κάθε διάθεση να ανταποκριθεί προκειμ’ενου να  δικαιωθεί ο ίδιος  , κάνοντας έξαλλο τον διάδοχό του που είπε ευλόγως ότι «αυτός ανήκει  σε άλλο κόμμα».

 – Ένας εν ενεργεία πρωθυπουργός ζητάει εντολή για να εφαρμόσει τώρα το εντελώς αντίθετο πρόγραμμα από εκείνο με το οποίο εξελέγη και το κόμμα του θέλει την αυτοδυναμία στην επόμενη Βουλή ώστε να …μην εφαρμόσει το Μνημόνιο που συμφώνησε, επειδή δεν το  πιστεύει. Αλλά δεν πιστεύει και το δικό το προεκλογικό πρόγραμμα.

– Ένας πρώην υπουργός – καθόλα σοβαρός και σεβαστός κατά τα λοιπά-  ανακοίνωσε ότι δεν θα μετέχει στις εκλογές ένα κόμμα που δεν υπήρξε ποτέ, δεν ιδρύθηκε ποτέ, δεν  έχει ούτε ένα στέλεχος , ούτε  όργανα και επικεφαλής. Ενδεχομένως μετά τις εκλογές ανακοινώσει ότι δεν θα παραστεί στον αγιασμό της Βουλής, δεν θα παίρνει μέρος στις παρελάσεις και δεν θα ψηφίσει τις προγραμματικές δηλώσεις.

Συμπέρασμα; Ελλάς το μεγαλείο σου βασίλεμα δεν έχει!