Ενα 20ήμερο με δωρεάν θεατρικές παραστάσεις

Στον Δήμο Ζωγράφου

 

Για 30ή συνεχή χρονιά πραγματοποιούνται φέτος στον Δήμο Ζωγράφου οι Πανελλήνιοι Θεατρικοί Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων με παραστάσεις, σεμινάρια αλλά και έκθεση σκηνογραφίας.Ερασιτέχνες και επαγγελματίες δημιουργοί και καλλιτέχνες απ’ όλη την Ελλάδα συναντιούνται και αλληλεπιδρούν για είκοσι βράδια από την από την 1η έως και τις 20 Σεπτεμβρίου, στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο καθώς και σε άλλους χώρους πολιτισμού του δήμου.

«O πολιτισμός δεν αποτελεί πολυτέλεια αλλά συνειδητή επιλογή και η δημιουργία είναι τρόπος και στάση ζωής. Στηρίζουμε την ερασιτεχνική δη

Θεατρικές παραστάσεις (εντός και εκτός διαγωνισμού), μουσικά δρώμενα, δωρεάν σεμινάρια, διαλέξεις, εργαστήρια, έκθεση σκηνογραφίας σε συνεργασία με τη Σχολή Βακαλό με τίτλο «Δεκαεπτά νέοι σκηνογράφοι: Η παράδοση της Βακαλό».

Την αυλαία των θεατρικών παραστάσεων θα ανοίξει το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Ζωγράφου, με το έργο «Γιοι και κόρες» του Γιάννη Καλαβριανού. Η μουσική ομάδα Κρουστών του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ ΕΞΑΝΤΑΣ θα παρουσιάσει μια δική της βιωματική παράσταση.Πανελλήνιοι Θεατρικοί Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων

Στον διαγωνισμό ερασιτεχνικοί θίασοι από όλη την Ελλάδα θα παρουσιάσουν κλασικά έργα του διεθνούς ρεπερτορίου αλλά και έργα Ελλήνων δημιουργών όπως: «Η Βαβυλωνία» του Δημητρίου Βυζάντιου, «Ο Πλούτος» του Αριστοφάνη, ο «Φον Δημητράκης» του Δημήτρη Ψαθά, «Εθνικότητά μου το χρώμα του ανέμου»του Ματέι Βισνιέκ, «Το σπίτι της Μπερνάρντα Αλμπα» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, «Νύφη-Μαρίτσα η πρόσφυγγα» του Αντώνη Παπαδόπουλου, «Στη φυλακή του χρόνου» του Μιχάλη Μαυρή, «Εγώ ο Μπέρτολτ Μπρεχτ»συλλογή κειμένων του Μπέρτολτ Μπρεχτ, «Η κόμισσα της φάμπρικας» των Ασημάκη Γιαλαμά και Κώστα Πρετεντέρη, «Το όνειρο της πέτρας» του Κωσταντή Μουζάκη, «Ο μαξιλαρένιος» του Μάρτιν Μακ Ντόνα.

Η τελετή λήξης των αγώνων θα γίνει τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου.

Την ίδια μέρα θα ακολουθήσει η παράσταση «Μια φορά και έναν καιρό… δυο πόδια!» με τη διεθνούς φήμης Αργεντίνα κουκλοπαίκτρια Veronica Gonzalez και ιδρύτρια του Il Teatrino dei Pie.

Δωρεάν σεμινάρια

Στο πλαίσιο των θεατρικών αγώνων θα πραγματοποιηθούν δωρεάν σεμινάρια, εργαστήρια, διαλέξεις, σε συνεργασία με γνωστούς καλλιτέχνες και νέους δημιουργούς, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με τεχνικές, θεωρίες και μέσα έκφρασης από τον χώρο των παραστατικών τεχνών, να εκφραστούν και να συν-δημιουργήσουν.

ΜΑΝΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ«Η περιπέτεια ανάμεσα στην κίνηση και το κείμενο» με τον σκηνοθέτη, μουσικό Κώστα Γάκη και την «ΟΜΑΔΑ ΙΔΕΑ».

«Σκηνογραφώντας μια θεατρική παράσταση στον χώρο του σχολείου» με τον σκηνογράφο και καθηγητή της Σχολής Βακαλό, κ. Ανδρέα Σαραντόπουλο -ειδικά για εκπαιδευτικούς.

«Η ελευθερία των περιορισμών» με τη χορεύτρια και χορογράφο Σεσίλ Μικρούτσικου.

«Με ένα πουκάμισο λευκό» με τον εικαστικό, σκηνογράφο, ενδυματολόγο Γιώργο Λυντζέρη.

«Οταν αφηγείσαι αντιστέκεσαι» με την ηθοποιό, σκηνοθέτη, δασκάλα υποκριτικής, Μάνια Παπαδημητρίου.

«Το φως στις παραστατικές τέχνες» με τη σχεδιάστρια φωτισμού θεάτρου και κινηματογράφου Κατερίνα Μαραγκουδάκη.

ΕΣΠΙΡΙΤΟΥ«Απόψε αυτοσχεδιάζουμε!» με τον ηθοποιό Δημήτρη Ντάσκα.

«William Shakespeare Super Star» με τη θεατρολόγο Ξένια Γεωργοπούλου, διδάσκουσα στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών

«Ο ηθοποιός και ο ρόλος» με τον σκηνοθέτη και καθηγητή υποκριτικής Θεόδωρο Εσπίριτου.

«Η βία χορογραφείται» με τον καθηγητή και χορογράφο stage fighting Θάνο Δερμάτη.

«Σχεδιασμός, κατασκευή και εμψύχωση κούκλας» με την Αργεντίνα Veronica Gonzalez ιδρύτρια του Il Teatrino dei Pie.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο, συγκεντρώνονται τρόφιμα και φάρμακα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ζωγράφου.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση, επισκεφτείτε το blog του ΝΠΔΔ.