Η αγωνία των οροθετικών και η αμηχανία του υπουργείου Υγείας…

Του Βασίλη Βενιζέλου

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣΜήνυμα αγωνίας αποστέλλει την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο οροθετικός δημοσιογράφος Αναστάσιος Θεοδωρόπουλος, ο οποίος αναφέρει ότι έχει διακόψει εδώ και… τρεις εβδομάδες την λήψη της αντιρετροϊκής φαρμακευτικής αγωγής του, καθώς το φαρμακείο του νοσοκομείου της Αθήνας “Λαϊκό” έχει εξαντλήσει τα αποθέματά του…

Συγκεκριμένα, η ανάρτηση του Αναστασίου Θεοδωρόπουλου έχει ως εξής:

“Έχω ξενυχτήσει γράφοντας 14 συνεχόμενες ώρες για σινεμά, για πολιτική, για όλες τις υποχρεώσεις μου απέναντι στις δουλειές μου και περιμένω ταυτόχρονα απάντηση από το νοσοκομείο μου το ΛΑΪΚΟ αν σήμερα θα γίνει παραλαβή των αντιρετροίκών φαρμάκων 820902_1936875_1194177648575_2000015_nμου των οποίων η λήψη λόγω έλλειψης έχει διακοπεί εδώ και τρεις εβδομάδες ακυρώνοντας ουσιαστικά τη θεραπεία μου και θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία μου αλλά και πολλών άλλων. Ενδεικτικά, έχω να μάθω το ιικό μου φορτίο από εξετάσεις Απριλίου επειδή δεν λειτουργούν τα μηχανήματα.

ΚΑΠΟΙΟΣ, ΘΑ ΦΩΝΑΞΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ? KI ENTAΞΕΙ, ΕΓΩ ΝΑ ΨΟΦΗΣΩ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΑΝΤΕΧΩ, ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΕΤΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΟΥ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ? MIA EΓΚΥΟΣ ΟΡΟΘΕΤΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΑ? Σε λίγη ώρα ξεκινάνε τα 19--2-thumb-largeψυχαγωγικά πρωινάδικα, αλλά το θέμα δεν πουλάει χωρίς μελό. Στο θάνατό μου όμως, σίγουρα θα μου κάνουν αφιέρωμα”.

Ως εξής απαντά το απόγευμα της Πέμπτης 3 Δεκεμβρίου με ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας στις πολύ σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων στα φαρμακεία σειράς νοσοκομείων του ΕΣΥ όλης της χώρας:

“Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας προκειμένου να αντιμετωπίσει την έλλειψη συγκεκριμένων φαρμάκων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα σε νοσοκομεία της χώρας, ενέκρινε την αύξηση του ορίου δαπανών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, ιδιαιτέρως αυτών που παρέχουν φαρμακευτικά σκευάσματα σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (αντιρετροϊκά, ογκολογικά, αυξητική ορμόνη κτλ). Στόχος του υπουργείου Υγείας ΞΑΝΘΟΣείναι με την παραπάνω ενέργεια να διασφαλιστεί η κανονικότητα στην παροχή φαρμάκων, η κάλυψη των αναγκών των ευαίσθητων ομάδων και η εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων”…

8000-orothetikoi-kindineuoun-meinoun-xoris-farmaka-stin-oukrania-620x450Σεβόμενοι την αγωνία των οροθετικών συνανθρώπων μας, δεν προχωράμε περισσότερο στον σχολιασμό της αμήχανης και ανεπαρκούς απάντησης του υπουργείου Υγείας. Την παραδίδουμε στους ίδιους τους οροθετικούς και εκείνοι γνωρίζουν σε τι δεν απαντά και σε ποιες άμεσες και αναγκαίες ενέργειες δεν προχωρά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Να πούμε μόνον ότι η απάντηση του υπουργείου Υγείας μας προκαλεί λύπη και ουρανομήκη απορία…