Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν πάει διακοπές

Γράφει ο Ευρωλόγος

EUROPEΟι οδηγίες είναι σαφείς. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα χαλαρώσει φέτος το καλοκαίρι. Η ταχύτητα που αναπτύχθηκε τους τελευταίους μήνες από την νέα Επιτροπή Γιούνκερ πρέπει να διατηρηθεί. Όλα προμηνύουν ότι η Ευρώπη απομακρύνεται γρήγορα από την κρίση και οι μελλοντικοί σχεδιασμοί αναπτερώνουν τις ελπίδες. Όλα δείχνουν ότι η Ελλάδα απομακρύνεται κάθε μέρα και περισσότερο από αυτά που συμβαίνουν την Ευρώπη και η έλλειψη μελλοντικών σχεδιασμών σκοτώνει όλες τις ελπίδες.

Η ενεργειακή και η ψηφιακή ένωση δίνουν νέα ώθηση στα μεγάλα projects και ενισχύουν τις προσδοκίες. Παράλληλα υλοποιείται η υπόσχεση για την επίτευξη του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη. Το Σχέδιο αυτό  έχει απογειωθεί σε χρόνο ρεκόρ: ανακοινώθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2014 και τέθηκε σε ισχύ στις 4 Ιουλίου 2015. Στις 22 Ιουλίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ΕΤΕπ έθεσαν σε εφαρμογή τα τελικά, τεχνικά δομικά  στοιχεία του. Το Invest EU υπάρχει και είναι έτοιμο να ξεκινήσει επενδύσεις ύψους τουλάχιστον 315 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2017, τα οποία προορίζονται να προσελκύσουν όσο το δυνατό περισσότερες ιδιωτικές επενδύσεις ώστε να μεγιστοποιηθεί  το αποτέλεσμα.

Το μόνο πρόβλημα ακόμα είναι η Ελλάδα. Απομονωμένη ξεσκίζει τις σάρκες της. Συνομωσίες, παρασκήνια, παράφρονες  πολιτικές φυσιογνωμίες. Γιατί θα πρέπει άραγε η Ευρώπη να μας βρει τις λύσεις και μάλιστα κομμένες ραμμένες στα κέφια μας? Γιατί ακόμα δεν ακούσαμε  μια πρόταση συγκεκριμένη για μεταρρυθμίσεις και για ανάπτυξη? Γιατί δεν βλέπουμε πουθενά στρατηγική?