Η κατάχρηση του κοινοβουλευτικού ελέγχου

Γράφει ο Σχολαστικός

 Κρίνοντας – ως … αρχισυντάκτης- ο αντιπρόεδρος τη ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης ότι δυο νέες εκπομπές της ΕΡΤ δεν είναι του γούστου του, τις κατήγγειλε με δηλώσεις του.

Αμέσως ο διευθύνων της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης απάντησε. Τεκμηριωμένα έδωσε τα οικονομικά στοιχεία των εκπομπών και έθεσε την ΕΡΤ στη διάθεση του  Γεωργιάδη -αν χρειάζεται περισσότερα στοιχεία.

Κανονικά  το θέμα θα έπρεπε να λήξει εκεί. Ιδίως εκ μέρους της ΝΔ. Αντί γι’ αυτό όμως ο αντιπρόεδρός της αγνοεί την απάντηση και φέρνει το θέμα στη Βουλή,  με ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό.

Ο σκοπός του δεν είναι να μάθει την αλήθεια. Είναι να κάνει πολιτικό θόρυβο και αντιπολίτευση. Μόνο που αυτό που  κάνει συνιστά κατάχρηση του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Δεν είναι ο πρώτος και ο μόνος.  Πολλοί βουλευτές  -παρότι δεν υπάρχει ειδικός λόγος  και ότι είναι να μάθουν το ξέρουν ήδη- καταπονούν τη Βουλή με ερωτήσεις χωρίς περιεχόμενο. Εκμεταλλεύονται τα δικαιώματα τους στον κοινοβουλευτικό έλεγχο  για λόγους εντυπωσιασμού.  Χαμένος χρόνος και πεταμένα λεφτά.

Αυτός δεν είναι και ο μεγαλύτερος σεβασμός  στον κοινοβουλευτισμό.