Η προβοκάτσια που ανέδειξε τον Κυριάκο τώρα απειλεί να τον καταπιεί

Του Γ. Λακόπουλου

ΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ-150x150 (1)Μια νέα παγίδα στήνεται για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι η ίδια παγίδα που στήθηκε για να τον συνδράμει στην πορεία προς την ηγεσία της ΝΔ. Μιλάμε για τη θεωρία της δήθεν υπόγειας σύμπλευσης των Καραμανλικών της ΝΔ με τους Συριζαίους.

Λέγεται ότι το “στόρι” είναι έμπνευσης πρώην κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ που ανέλαβαν να θέσουν σε κυκλοφορία διατεταγμένες πένες της διαπλοκής – που δεν συγχώρεσε πότε το στίγμα “νταβατζήδες” που τους κόλλησε ο Καραμανλής.

Τον περασμένο Ιανουάριο αυτό το στόρι χρησιμοποιήθηκε για να απομονωθεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, που είχε φάει ήδη μια υπονόμευση με την οργανωμένη ακύρωση των πρώτων εκλογών.

Γνωστοί κεκράκτες διακινούσαν ότι “ο Καραμανλής τα βρήκε με τον Τσίπρα” και συνεπώς αν εκλεγεί ο Μεϊμαράκης, που επηρεάζεται από τον Καραμανλή, η ΝΔ θα γίνει σχεδόν φιλοκυβερνητικό κόμμα.

Όλα αυτά συνιστούσαν προβοκάτσια κατά του Καραμανλή κυρίως και συμπεριέλαβε και τον Προκόπη Παυλόπουλο στην ακραία εκδοχή της. Ως τέτοια έπαιξε το ρόλο της στην ανάδειξη του Κυριάκου, καθώς απευθυνόταν στα αντισυριζέικα αντανακλαστικά της Δεξιάς.

Αυτή η προβοκάτσια επαναλαμβάνεται τώρα με αφορμή την υπόθεση Γεωργίου. Με τους ίδιους εμπνευστές, τους ιδιους διακινητές, τους ίδιους γελωτοποιούς του βασιλέως.

Διακινείται ότι η απόφαση του Άρειου Πάγου να δικαστεί ο πρώην επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας δεν είναι παρά μια ακόμη απόδειξη της συμπαιγνίας Τσίπρα- Καραμανλή.

Δηλαδή οι Συριζαίοι παραπέμπουν τον Γεωργίου σχεδόν καθ’ υπόδειξη του Καραμανλή για να βγει λάδι. Στο κάδρο μπήκε και ο συνήθης Γ. Παπανδρέου .

Η διαφορά με τον Ιανουάριο είναι ότι τώρα η υποτιθέμενη όσμωση Καραμανλικών με τους Τσιπραίους έχει στόχο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Προσπαθώντας να τον εξωθήσει σε καταγγελία της Δικαιοσύνης για τον Γεωργίου να έλθει σε αναμέτρηση με τον Καραμανλή και να απομονωθεί μέσα στην ίδια τη ΝΔ, άρα να περιέλθει στο έλεος ενός κύκλου εξωπολιτικών παραγόντων που θέλουν να την χρησιμοποιήσουν στην αναμέτρηση ζωής ή θανάτου με την κυβέρνηση.

Ακριβώς όπως την άνοιξη τον ώθησαν στο αίτημα των εκλογών που τον έφερε σε αναμέτρηση με τους Ευρωπαίους που δεν αντιλαμβάνονται τους λόγους δημιουργίας πολιτικής αστάθειας.

Ότι το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι πιέζουν τον Κυριάκο να προσυπογράψει την υπεράσπιση του Γεωργίου και εμμέσως να τεθεί επικεφαλής του μετώπου που θα καταγγέλλει τη “συνεργασία” των Καραμανλικών του κόμματός του με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια ακόμη ένδειξη για την αφετηρία και τις επιδιώξεις όσων προσπαθούν να δημιουργήσουν αντικαραμανλικο ρήγμα στη Δεξιά.

Αν πέσει στην παγίδα ο Κυριάκος θα καταστεί αιχμάλωτος των κύκλων και θα δημιουργήσει εσωκομματικά μέτωπα που δεν θα μπορεί να διαχειριστεί καθώς θα μείνει με τον Σαμαρά και τον Άδωνι Γεωργιάδη- και την ατζέντα τους.

Από αυτή την άποψη η σιωπή του προέδρου της ΝΔ είναι μια προσωρινή γραμμή άμυνας, αλλά δεν επαρκεί για να τον διασφαλίσει ως επικεφαλής της παράταξής του.

Το παιχνίδι που παίζεται γύρω από αυτό το θέμα υποδηλώνει ότι η διαπλοκή έχει πολύ πιο σύνθετους σχεδιασμούς από όσο φαντάζονται οι επιτελείς του Κυριάκου – μεταξύ τους και ένα πρόσωπο που … κρύβεται.

Αντο πείσουν ότι ο Τσίπρας “συναλλάσσεται” σε κάποιο επίπεδο με τμήμα της παράταξής του και πρέπει να αντιδράσει, απλώς θα χάσει την ευκαιρία να δει κάποια πράγματα από την πολιτική σκοπιά που τα βλέπει ο Καραμανλής. Που όσο νάναι μια μεγαλύτερη πείρα -ενίοτε και πικρή- έχει σ’ αυτά τα θέματα.