Η Φώφη κρεμάει στα μανταλάκια τους Παπανδρέου, Σημίτη, Βενιζέλο

 

Γράφει ο Σχολαστικός

Όσοι παρακολούθησαν την ομιλία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ  Φώφης  Γεννηματά στη Βουλή -κατά συζήτηση για τη διαπλοκή-  δεν πίστευαν  στα αυτιά τους. “Με λένε Φώφη Γεννηματά και είμαι υπερήφανη για την  διαδρομή της οικογένειάς μου και τη δική μου”.

Σε απλή μετάφραση  αυτό σημαίνει:  Δεν θα απολογηθώ για τους Παπανδρέου, τον Σημίτη και τον Βενιζέλο. Για όσους δεν το  κατάλαβαν επεξήγησε ότι ” εμείς” στείλαμε τα  οικονομικά του ΠΑΣΟΚ στον εισαγγελέα.

Με άλλα λόγια αν ο Γ. Παπανδρέου βρίσκεται σήμερα υπόλογος για την οικονομική διαχείριση  -και  ο Βενιζέλος γιατί δεν την ανέδειξε-, οφείλεται στην ιδία.

Τα υπόλοιπα δεν είχαν σημασία. Η Φώφη – που μπήκε στην πολιτική στα 35 της ως κληρονόμος- δεν αναγνωρίζει το κομματικό παρελθόν της.  Προσπαθεί να τραβήξει μια διαχωριστική γραμμή από όσα ήταν το ΠΑΣΟΚ  μέχρι να το αναλάβει  η ίδια και ζητάει  μάλιστα εξονυχιστικό έλεγχο από το 2000, καθώς ό,τι προκύψει και  όποιον βγάλει στη σέντρα δεν θα την αφορά.

Ο ευθύβολος  αντιπολιτευτικός λόγος της Φώφης,  αλλοιώνεται όταν  αυτοαποσυνδέεται από την κομματική ιστορία της και τους πρωταγωνιστές της.  Θα ήταν δικαίωμά της αν το είχε  θέσει  στο κομματικό σώμα που την εξέλεξε. Κανείς  όμως από τα μέλη του ΠΑΣΟΚ που πήγαν στην κάλπη όταν παραιτήθηκε ο Βαγγέλης Βενιζέλος δεν είχε  υπόψη του ότι η νέα πρόεδρος  θα ρίξει στα σκυλιά την κομματική ιστορία.  Ιδίως κάθε φορά που κολυμπάει  σε πελάγη μικρομεγαλισμού.