Θα πάει μακριά η βαλίτσα με τον Σπίρτζη;

Γράφει ο Σχολαστικός

Για μια ακόμη φορά ο υπουργός Μεταφορών επιτέθηκε στο ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ – στον πρόεδρό του Στέργιο Πιτσιόρλα στην πραγματικότητα- δηλώνοντας ότι “δεν διαφυλάσσει το δημόσιο συμφέρον, δεν το νοιάζει πόσο θα πουλήσει τη δημόσια περιουσία, το μόνο που το νοιάζει είναι να πουλήσει”.

Η κατηγορία είναι βαριά. Όταν δημόσιος λειτουργός βλάπτει το δημόσιο συμφέρον επεμβαίνει ο εισαγγελία- ειδικά όταν το καταγγέλλει υπουργός. Μετά επεμβαίνει ο Πρωθυπουργός. Ή ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ φεύγει ή ο υπουργός.

Εν προκειμένω ο Αλέξης Τσίπρας παρακολουθεί απαθής. Ο Πιτσιόρλας, επιλογή του ιδίου, είναι προφανές ότι απλώς κάνει τη δουλειά που του ανέθεσε και την κάνει καλά , όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα. Τον συνόδευε άλλωστε στην Κίνα. Αλλά πίσω του ο Σπίρτζης εκτόξευε βαριές κατηγορίες εναντίον του.

Δεν το κάνει πρώτη φορά και δεν είναι ο μόνος. Τα ίδια  έχουν ακουστεί και από τον υπουργό Ναυτιλίας. Και όλοι γνωρίζουν ότι ο υπουργός Μεταφορών δεν κάνει κάτι χωρίς την έγκριση του υπουργού Επικρατείας.

Πρόκειται για μια υπόθεση που κινείται ανάμεσα στον παραλογισμό και τη γελοιότητα. Η κυβέρνηση δια του υπουργών της επιτίθεται με βαρείς υπαινιγμούς σε αξιωματούχο που τοποθέτησε η κυβέρνηση δια του Πρωθυπουργού.

Ή ο Τσίπρας δεν ελέγχει την κυβέρνησή του ή έχουμε να κάνουμε με άλλα κόλπα.