Καμία ντροπή: Ξεκατίνιασμα εξωτερικού

Γράφει ο Σχολαστικός

Προ ημερών ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στην Αμερική. Δεν υπήρξε ημέρα και δεν υπήρξε επαφή  στην οποία να μην επιτέθηκε στον  Τσίπρα και την κυβέρνησή του. Αυτό λέγεται προώθηση των εθνικών θεμάτων ….

Μιλώντας στο CNBC ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς  είπε ότι ο Μητσοτάκης με τον “Κήρυκα Χανίων” πήρε δάνειο 700.000 ευρώ και δεν το πλήρωσε ποτέ. Αυτό είναι το θέμα που βρήκε να αναδείξει στο διεθνή χώρο ως  εκπρόσωπος της κυβέρνησης.%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82

Στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα με τη ΝΔ  εκπροσωπούμενη κανονικά πήραν μια απόφαση που αναφέρει στην «ανικανότητα» της Ελλάδας  να επεξεργαστεί γρήγορα τις αιτήσεις ασύλου. Και την πήραν ομόφωνα. Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει συναίσθηση του ρόλου της στο εξωτερικό.

Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα. Έχουμε δυο κόμματα εξουσίας  για τα οποία δεν φτάνουν όσα κάνουν εντός των εθνικών ορίων τη στιγμή  που η χώρα καίγεται, τώρα αρχίζουν να ξεκατινιάζονται στο εξωτερικό. Τελικά ο Βαρουφάκης δεν ήταν ο χειρότερος.

Υ.Γ.  Πάνε οι εποχές που οι πολιτικοί ερωτώμενοι για τους αντίπαλους τους στο εξωτερικό απαντούσαν: δεν σχολιάζω θέματα εσωτερικής πολιτικής εκτός Ελλάδος. Χάθηκαν μαζί με τη ντροπή και την ευθύνη.