Κατερίνα Μάρκου: Πολιτικός, νέα, ωραία και διαθέσιμη

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Του Γ. Λακόπουλου

ΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ-150x150 (1)Η  κυρία Κατερίνα Μάρκου είναι μια “θεόρατη”, λεπτή γυναικά με κομψότητα μανεκέν, νέα πολιτικός, σεμνός άνθρωπος – παρότι κάποιοι κρέμασαν κάποια στιγμή στα μανταλάκια την προσωπική ζωή της- και πρόλαβε ήδη να αλλάξει τρία κόμματα, ενώ πάει για τέταρτο.

Η αποχώρησή της από το Ποτάμι φημολογείται από καιρό.  Όπως μπήκε έτσι και βγήκε –κάνοντας απλώς τον ύπνο του Σταύρου Θεοδωράκη ακόμη πιο εφιαλτικό. Ποτέ δεν ξέρει το πρωί αν έχει ακόμη όσους είχε το βράδυ.

Η Μάρκου στην εφηβεία της σαγηνεύτηκε από το ΠΑΣΟΚ, αλλά όχι από το καλύτερο κομμάτι του, καθώς στην πορεία  έμπλεξε με τα τα σλάλομ ενός βουλευτή του που εξοβελίστηκε, πήγε στη ΔΗΜΑΡ και  βρίσκεται σήμερα στη ΝΔ.

Στην ίδια μάλλον έκανε καλό καθώς στην επίσημη πολιτική μπήκε με τη ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του οποίου είχε αναλάβει να παρακολουθεί τα θέματα Άμυνας. Αλλά δεν έμεινε καθώς την πήρε το  Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, όταν άρχισε τα σουτ στη δική του εστία ο κυρ-Φώτης.

Τώρα κουνάει το μαντήλι και στον Σταύρο απογοητευμένη από την αδυναμία του να κάνει πολιτική αντί να πετάει – κρύες για πολλούς- εξυπνάδες αυταρέσκειας. Φεύγει από τη Σεβαστουπόλεως μένει στη Βουλή, ανεξάρτητη και ωραία. Μετά;

markou-2Μια φράση της επιστολής της για “ενότητα του προοδευτικού χώρου” κάνει πολλούς να την δρομολογούν για το ΠΑΣΟΚ- κάτι που θα αποτελέσει ασφαλώς επιτυχία για τη Φώφη. Αν μη τι άλλο θα διατηρήσει τον ίδιο αριθμό βουλευτών, αν της φύγει ο Βενιζέλος. Στο ΠΑΣΟΚ μπορεί να καταλήξει και επιστρέφοντας απλώς στο κόμμα με το οποίο εξέλιξη το 2012: στη ΔΗΜΑΡ με τον Θαν. Θεοχαρόπουλο, πλέον πρόεδρο και εταίρο των Πράσινων στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Ωστόσο άβυσσος η ψυχή μιας νέας πολιτικού με το στυλ της Κατερίνας.  Από τη ΝΔ κάποιοι διακινούν ότι θα την ήθελαν στο πακέτο που συμπεριλαμβάνει τους Φωτήλα, Θεοχάρη και έναν ακόμη βουλευτή του Ποταμιού που θα την κάνει οσονούπω για Μοσχάτο. Εκεί μπορεί στο μέλλον να ξανασυναντηθούν με τον …Σταύρο.

Τελειώσαμε; Όχι.  Υπάρχουν φήμες ότι ο τελικός προορισμός της είναι ΣΥΡΙΖΑ. Δεν τους πάει και δεν την πάνε, ως τώρα, αλλά τη … θέλουν! Καλύτερη είναι η Τζάκρη;

Για όσους τα μετράνε αλλιώς πάντως στη Β’ Θεσσαλονίκης, όπου εκλέγεται, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δυο βουλευτές, η ΝΔ δυο και το  και το ΠΑΣΟΚ έναν. Α, και καμιά άλλη έδρα από τις εννέα της περιφέρειας δεν ανήκει σε γυναίκα.

Όλα μετράνε, και από ό,τι φαίνεται η βουλευτίνα είναι διαθέσιμη και για περισσότερα από ένα. Στον ΣΥΡΙΖΑ επέστρεψε ο πρώην αρχηγός της,  γιατί όχι κι αυτή; Στο ΠΑΣΟΚ  βρίσκεται ήδη το προ-προηγούμενο κόμμα της. Στη ΝΔ αρέσουν οι μετακινούμενοι.  Όπου και αν πάει το κόκκινο χαλί θα είναι μεγαλύτερο και από του Ομπάμα…  

Κόρη αγροτών από το Λαγκαδά, όπου και τελείωσε το λύκειο της πόλης της, οι  σπουδές της πέρασαν από το Ανοιχτό Πανεπιστήμίο με ειδίκευση την Ευρωπαϊκή Ιστορία και τον Πολιτισμό και ένα μεταπτυχιακό στο Πάντειο -στο Τμήμα Ιστορίας και Πολιτικών Επιστημών με ειδικότητα στην Οθωμανική Ιστορία. Μιλάει δυο ξένες γλώσσες και έχει καλή δημόσια παρουσία. Στα πολιτικά θέματα, το Μνημόνιο προκάλεσε ταραχή στις επιλογές της, όπως άλλωστε και η υπόθεση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας το 2015  και ταλαντεύθηκε μέχρι να αποφασίσει.

Σε κάθε περίπτωση η μετακίνηση ενός βουλευτή στο πολιτικό σκηνικό σήμερα, κάνει περισσότερο θόρυβο από το πέταγμα μιας πεταλούδας στη Θεωρία του Χάους.