Κεδίκογλου – Παππάς = 1-1 (αυτογκόλ 44’ & 85’)

Του Γ. Μαρκάκη

ΜΑΡΚΑΚΗΣΣυνεχή μπλοφαρίσματα, όταν δεν έχεις στα χέρια κανένα όπλο, αποκαλούνται τραυματικά επεισόδια. Μια παρτίδα υψηλότατου ρίσκου πόκερ με τους κορυφαίους ηγέτες της ΕΕ όταν τα χαρτιά μας είναι διάφανα και δεν μπορούν να κρύψουμε την γύμνια μας τα αποκαλούμε χαοτικά επεισόδια.

Λεονταρισμοί, άστοχοι δηλώσεις, αοριστίες, και άσφαιρα πυρά χωρίς την απαιτούμενη πείρα του κάθε υπουργίσκου, που αναγκάζεται μέσα σε λίγες ώρες όχι μόνο να διορθώσει και να μαζέψει πάλι δημόσια την απερίσκεπτη υβριστική XL αλαζονεία του, μυρίζουν αυτοκτονική πολιτική διάθεση.

Η πλέον γνωστή πρακτική των μόνιμα δύσκολων αποφάσεων – γνωρίζανε και γνωρίζουν οι πάντες πλέον – πως είναι η τεχνητή διαρροή στα ΜΜΕ των νέων επερχόμενων φόρων και δύσκολων μέτρων -που ψάχνουν να πάρουν κάθε μέρα- για να μπορέσουν να μετρήσουν και να αποφασίσουν καταλήγοντας σε αυτές που προκαλούν τις λιγότερες κραυγές πόνου και διαμαρτυριών που βγάζει κάθε εργασιακή ομάδα επαγγελματιών και συνταξιούχων της χώρας μας.

Το μενού που σερβιρίστηκε και δεν ανανεώνεται; Ένας άστοχος διορισμός που έγινε με παρεϊστικα κριτήρια, με απίστευτα καταστροφικές συνέπειες στο πιο κρίσιμο υπουργείο της πατρίδας μας και στην πλέον άσχημη περίσταση που βρέθηκε ποτέ στην σύγχρονη ιστορία η πατρίδα μας. Ακόμα και αν αυτός ο διορισμένος υπουργός οικονομικών απο τον ΠΘ είναι ειδήμων και καθηγητής στα τυχερά παιχνίδια -δεν ωφέλησε ποτέ και πουθενά αυτό. Ειδικά όταν το ευρωπαϊκό παιχνίδι που παίζονταν και παίζεται σε τέτοιο επίπεδο και κάτω από τόσο δύσκολες και κρίσιμες συνθήκες μοιάζει μόνιμα με το σκάκι και όχι με μπαρμπούτι και ζάρια.

Αν δεν το μυριστήκατε… όλες οι παλιές διαφημίσεις ακόμα και στις εύρωστες πολυεθνικές που υπήρχαν πάνω στις φανέλες των ομάδων ποδοσφαίρου μας, εξαφανίστηκαν, μαζί με τις έδρες των εταιρειών στην χώρα μας, επειδή επέλεξαν στον χαλασμό και μαρασμό να παίξουν κυριολεκτικά ’φεύγα΄ κλείνοντας τις ‘πόρτες’ των επιχειρήσεων τους. Ευτυχώς που υπάρχει και ο ΟΠΑΠ γιατί διαφορετικά θα διαφήμιζαν χωρίς ανταλλάγματα την ΕΒΓΑ της γειτονιάς μας και τα ψιλικά του πάνω λόφου!

Κατόπιν ακολούθησαν διορθωτικές κινήσεις στο τιμόνι για να αποτραπεί η εκτόξευση -ταξίδι στα έγκατα της γης -όταν εξήγγειλαν την εμπορική εξωστρέφεια με τόσο δραστικές αντιφατικές και απότομες κινήσεις που ακόμα και οι πιο πιστοί οπαδοί του κυβερνώντος κόμματος συνεχίζουν ακόμα και σήμερα στα κρυφά χορήγηση πολιτικά ενδοφλέβιων ενέσεων με ντραμαμίνη για να συνέλθουν ιδεολογικά από την ζάλη. Η πολιτική πυξίδα κατάντησε ξεχαρβαλωμένος ανεμιστήρας.

Α-φύσικα ακολουθείται από:

Συνέχιση υποσχέσεων στο Λαό για σύντομη έξοδο από την κρίση, ενώ το φως στο τούνελ δεν είναι τίποτα περισσότερο από την καλπάζουσα υπερταχεία τη ανεργίας και ανεργίας.

Συνεχείς επικλήσεις του Αγίου Πνεύματος -αν και ουσιαστικά άθεοι- με την μορφή των ουρανοκατέβατων επενδύσεων και μιας ανάπτυξης που θα προσθαλασσωθεί ανάμεσα σε ακόμα περισσότερα κλειστά μαγαζιά με λουκέτο σε πόλεις και χωριά σαν θαλαμίσκος που μπαίνει στην γήινη ατμόσφαιρα μετά απο 2μερη εκδρομή στον πλανήτη Ουτοπία- χωρίς αλεξίπτωτο.

Από ένα δημοψήφισμα που οι εμπνευστές του ήθελαν και υποστήριζαν δημόσια το ΟΧΙ, άλλα ψήψιζαν και εύχονταν κρυφά να επικρατήσει το ΝΑΙ

Συνέχιση δικαιολογιών για μικρές τάχα μας παρατυπίες και κυβερνητικές αστοχίες λόγω έλλειψης πείρας αλλά και επίκληση του παλαιού γνωστού εξισσοροπητικού και αντισταθμιστικού δόγματος “ τι μας λέτε ρε παιδιά αφού και οι προηγούμενοι τα ίδια έκαναν και μάλιστα χειρότερα- Κάντε λίγο υπομονή” που τραγουδούσε και η Αλίκη παρέα με τον Γρηγόρη.

Σήμερα λοιπόν φτάσαμε στην αδειοδότηση αυστηρά 4 τηλεοπτικών καναλιών που στην ουσία από ό,τι φαίνεται στην πολιτικοοικονομκή αιθαλομίχλη θα είναι περισσότερα.

Αυτό από που μπορεί κάποιος να το συμπεράνει;

Μα από την σύγχρονη Τέχνη και αρχιτεκτονική μας. Και εδώ δεν μιλάμε για κάποιες σποραδικές προσωπικές αναλαμπές δωρικού ρυθμού της τάξης του 0,5 % αλλά για το υπόλοιπο 99,5. Μιλάμε για την πατρίδα των σιδερένιων τσιγκελιών που εξέχουν δεκαετίες απο τις ταράτσες ημιτελών πολυκατοικιών του γνωστού επανωσηκώματος μας. Μιλάμε για την αυθαίρετη δόμηση ακόμα και απο σχολές αρχιτεκτονικής στο κέντρο της πρωτεύουσάς μας. Η πατρίδα μας και εμείς οι ίδιοι ποτέ δεν ήμασταν στην πράξη οπαδοί του μινιμαλισμού. Η έκφραση δυο πόδια σε ένα παπούτσι μας πάει εκτός από στενό σκαρπίνι και γάντι.

Η ίδια γεύση πάλι ασυνεννοησίας και προχειρότητας κυριαρχούν και πάλι μια και δεν φανερώνουν τόσο κάποια κρυφή ατζέντα της κυβέρνησης αλλά μάλλον ότι δεν υπάρχει καθόλου ατζέντα.Και εδώ άλλα είχαμε κατά νου και άλλα μας προέκυψαν. Οι ίδιοι εμπνευστές των ανωτέρω κυβερνητικών κινήσεων φανερώνεται πως δεν έχουν την δυνατότητα να μετρήσουν όλες τις πλευρές του εγχειρήματος τους για τον εξής λόγο:

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες λαμβάνονται οι αποφάσεις δεν είναι σταθερές μια και αλλάζουν συνεχώς. Για αυτό αποκαλείται άλλωστε στην πολιτική και στρατηγική ορολογία μεταβλητή γεωμετρία. Έτσι, άλλοι είναι οι λόγοι που πιέζουν τους εμπνευστές των εγκυκλίων και των υπουργικών αποφάσεων να αποφασίσουν και διαφορετικές είναι οι παράμετροι λίγες μέρες -μην πούμε ώρες- μετά την δημοσιοποίηση των αποφάσεων γύρω από τις προθέσεις που έχει κάθε φορά η κυβέρνηση να κάνει αυτό ή το άλλο. Κάπου ανάμεσα σε αυτά δημιουργούμε στραβές ετοιμόρροπες γέφυρες.

Ακόμα και αυτοί που διέθεταν κάποτε στρατηγικό νου και ανάλυση δεδομένων στο κυβερνών κόμμα σηκώνουν ανήμποροι τα χέρια τους. Είναι σαν να προσπαθήσεις να ισορροπήσεις ένα κύλινδρο που πηγαινοέρχεται στα σκαμπανεβάσματα – που οδηγούμαστε απο τους ίδιους -όχι απο συνιστώσες αλλά από διαφορετικού ειδικού βάρους ξένα σώματα που προσποιούνται ότι είναι ένα κόμμα, μια παράταξη, ένα σώμα, μία κυβέρνηση.

Μιας χώρας που όποια κυβέρνηση και αν προέκυπτε -ή θα προκύψει απο μελλοντικές εκλογές- θα έχει μόνο ανηφόρα μπροστά της. Τα λάστιχα θα είναι ξεφούσκωτα -στην καλλίτερη των περιπτώσεων αν δεν έχουν απομείνει λιωμένες ζάντες. Και το τιμόνι ακόμα και των ονειρικών συμπράξεων μας με κολοσσούς σαν την Κίνα δεν θα το κρατάμε, όπως δήλωσε και άκριτα ο Έλληνας ΠΘ, εμείς αλλά οι άλλοι για κυρίως δικό τους όφελος.

………………..

– Πόσο έληξε το ματς Κάτω Κεδίκογλου – Πάνω Παππάς ;

– 1-1 Ναι, 1-1 και μάλιστα με αυτογκόλ απο το πουθενά και οι δύο ομάδες!