«Κλέφτης ποδηλάτων» στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Βραδιές Oscar κάτω από το φως των αστεριών

ladri_di_biciclette_enzo_staiola_vittorio_de_sica-jpgΤο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει αφιέρωμα με τίτλο «Βραδιές Oscar κάτω από το φως των αστεριών», που θα ξετυλιχθεί όλες τις Παρασκευές του Ιουλίου, στο Ιστορικό Αρχείο, στον Ταύρο.

Το αφιέρωμα, με επιλεγμένες ξενόγλωσσες ταινίες που έχουν κερδίσει το χρυσό αγαλματίδιο, ξεκινά την Παρασκευή 1 Ιουλίου (21:00), με την προβολή της ιταλικής δραματικής ταινίας Κλέφτης ποδηλάτων (1948- 93’) του Βιτόριο ντε Σίκα. Η ταινία, που θεωρείται από τα αριστουργήματα του ιταλικού νεορεαλισμού και από τις σημαντικότερες ταινίες στην ιστορία του σινεμά διεθνώς, πήρε τιμητικό Oscar καλύτερης ξένης ταινίας, ενώ έχει αποσπάσει πολλές ακόμη διακρίσεις.

Κλέφτης ποδηλάτων ( 1948, 93’)

Ο Αντόνιο είναι ένας φτωχός νέος άνδρας, ο οποίος ζει με την οικογένειά του στα περίχωρα της Ρώμης, λίγο μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Βρίσκει δουλειά ως αφισοκολλητής, αλλά την πρώτη μέρα του κλέβουν το ποδήλατο. Απελπισμένος ο Αντόνιο καθώς είναι αδύνατον να δουλέψει χωρίς αυτό ξεκινά με τον μικρό γιο του να το αναζητούν στους δρόμους της Ρώμης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για κράτηση θέσεων επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 210 3418011 (9:00-17:00).

Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ-Δωρίδος 2 & Λεωφ. Ειρήνης 14, Ταύρος-Τηλ.: 210 3418051 – www.piop.gr