Μην δέρνετε εργαζόμενους και συνταξιούχους. Μόνο αστούς και νέους!

Του Ρεπόρτερ Λάμδα

ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΧΟΡΕΥΤΗΣ

«Μετά το σημερινό περιστατικό, δόθηκε εντολή να απαγορευτεί κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων»

Το Υπουργείο …Προστασίας του Πολίτη

Η τραγελαφική αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ για την αστυνομία ξεκινά με απόψεις για αφοπλισμό της αστυνομίας ή κατάργηση των ΜΑΤ- που θα καταργούσε και το ΠΑΣΟΚ- και φτάνει στον πρόσφατο ξυλοδαρμό συντραξιούχων που- άκου!- είχαν σχεδόν αναποδογυρίσει κλούβα μπροστά στου Μαξίμου.

Περιχαρής η πρώτη φορά Αριστερά ξήλωσε τα κάγκελα μπροστά στη Βουλή προς διετίας. Ο πρωθυπουργός πήγαινε με τον Βαρουφάκη -με τα παρδαλά πουκάμισα έξω- με τα πόδια στο Παγκράτι για ούζα. Ο Γάλλος ακτιβιστής Τουσιέν κυκλοφορούσε με τις κάλτσες στην ελληνική Βουλή. Η χώρα ζούσε …επαναστατικές στιγμές- τουλάχιστο σε επίπεδο ενδυματολογίας.

Μια βουλευτής τους ΣΥΡΙΖΑ φορούσε μπλουζάκι με …βόμβα μολότωφ -ως εικόνα- μέσα στη Βουλή κι η Πρόεδρος της Βουλής καλούσε τους αναρχικούς να μπούνε μέσα, τραβώντας το αυτί του ανυπεράσπιστου αξιωματικού της αστυνομίας που τους εμπόδιζε. Ο νόμος έλεγε πως η Πρόεδρος έχει την ευθύνη της αστυνόμευσης.

Λίγο πριν ο Αλέξης Τσίπρας πήγαινε με την συνοδεία της αστυνομίας στα Εξάρχεια και κατήγγειλε την αστυνομοκρατία. Ώσπου ξαφνικά τέρμα οι ποδαράτες βόλτες, τέρμα οι περιοδείες στον λαό με τον Αλέξη πάνω στα τρακτέρ των αγροτών. Τέρμα η παρουσία στα διόδια στις κινητοποιήσεις του κινήματος ‘Δεν πληρώνω”. “Τώρα θα πληρώσουν κι όσοι δεν έχουν” είπε- κατά λάθος η τότε υπουργός Νάντια Βαλαβάνη.

Σε μια κίνηση εντυπωσιασμού, ο πρωθυπουργός μείωσε τους αστυνομικούς της φρουράς του- για οικονομία. Αλλά χρειάστηκε πέντε χιλιάδες αστυνομικούς για να πάει να μιλήσει στην Θεσσαλονίκη.

Για βάλτε κάτω. Πόσο κοστίζουν πέντε χιλιάδες αστυνομικοί- διαμονή, έξτρα, οδοιπορικά κλπ- για τρεις μέρες; H φύλαξη του σπιτιού του υπουργού Επικρατείας- δηλαδή άνευ αντικειμένου- Φλαμπουράρη κοντά στην Λεωφ. Αλεξάνδρας 16 αστυνομικοί- τρεις βάρδιες συν Σαββατοκύριακα- ίσον 1440 μεροκάματα τον μήνα – συν τα έξτρα για την Αίγινα.

Η φύλαξη του υπουργού Φλαμπουράρη θα κοστίσει μισό δισ. -αν η κυβέρνηση εξαντλήσει την τετραετία, φίλοι συμπατριώτες, συναγωνιστές, σύντροφοι! Αλλά η ιδεολογική σύγχυση του ΣΥΡΙΖΑ θα κοστίσει πολλά ακόμα δισεκ., σπασμένα κεφάλια, λεφτά σε χημικά- που τουλάχιστον δεν είναι ληγμένα, όπως επί ….Παπουτσή- που επίσης θα καταργούσε τα ΜΑΤ!

Ο αριστερός υπουργός- πρώην ΠΑΣΟΚ- και συνταξιούχος στρατιωτικός ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τον ξυλοδαρμό -συν χημικά- των συνταξιούχων. Αλλά τι σημαίνει αυτό; O υπουργός Εργασίας είπε είναι κέρδος οι διαδηλώσεις. Πολλοί λένε- στο διαδίκτυο- το ερχόμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα παρακολουθήσουν με επιστημονικό ενδιαφέρον και ψυχίατροι.

Αλλά ας έλθουμε στην λύση που σκέφτηκε ο κ. Τόσκας. Όπως ανακοινώθηκε, «το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη. Μετά το σημερινό περιστατικό, δόθηκε εντολή να απαγορευτεί κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων».

Η δήλωση αυτή εκτός από αστεία είναι και ασαφής. Η φαντασία στην εξουσία. Θα δέρνουν ελευθέρους επαγγελματίες; Σε ποια κατηγορία ανήκουν οι ταξιτζήδες ή οι πρατηριούχοι; Οι άνεργοι; Tι θα γίνει με όσους δεν είναι ακόμα συνταξιούχοι, αλλά στην αναμονή; Και τέλος, πριν ρίξει τα χημικά ο αστυνομικός θα ζητάει …ταυτότητα και ΑΜΚΑ;

H ανακοίνωση αφήνει ελευθερία στην αστυνομία να δέρνει …νέους, αλλά και γέρους, αν δεν είναι συνταξιούχοι. Ένα παλιό γκράφιτι των Εξαρχείων ήταν πιο σοφό: “Μην τα περιμένετε όλα από τα κράτος. Δαρθείτε μόνοι σας”. Κι όσο για τον Κατρούγκαλο, ότι και να πείτε εναντίον του είναι κέρδος. Ή χάσιμο χρόνου.