Ναζισμός και Ισλαμοφασισμός: Οι Ιππότες του Σκότους

 Του Νίκου Λακόπουλου

ΝΙΚΟΣ ΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Η διαπίστωση ότι οι δράστες στο χτύπημα στο Παρίσι είναι Ευρωπαίοι πολίτες- Βέλγοι και Γάλλοι, οι περισσότεροι- έχει σοκάρει τον Γάλλο πρόεδρο, που το είπε αμέσως. Η δεύτερη διαπίστωση -που μένει να εξακριβωθεί- είναι πως το χτύπημα οργανώθηκε μέσω Internet και ο εγκέφαλος διέφυγε στην Συρία ή ήταν πάντα στην Συρία. Οι δράστες είναι νέοι κι Ευρωπαίοι πολίτες που προέρχονται από διαφορετικά κράτη. Όλα αυτά είναι χρήσιμα για να κατανοήσουμε τι ακριβώς συμβαίνει με ένα κίνημα “αντιδυτικό”, αντισυστημικό που δεν πηγάζει μόνο από την “καπιταλιστική περιφέρεια” έχει οργανώσεις μέσα στην καρδιά της ευρωπαϊκής μητρόπολης.

Η άποψη πως έχουμε έναν θρησκευτικό πόλεμο καταρρέει από το γεγονός ότι τα πρώτα και τα περισσότερα θύματα είναι μουσουλμάνοι. Οι επιθέσεις στο όνομα του Μωάμεθ δεν έχουν σχέση με το Ισλάμ, όσο με τα πετρέλαια της περιοχής. Το διεθνικό κίνημα των Αγγέλων του Σκότους φαίνεται πως έχει φέρει κοντά τους τζιχαντιστές με άλλους εχθρούς του ευρωπαϊκού πολιτισμού, της αστικής δημοκρατίας όπως είναι οι νεοναζιστές και άλλα “ρεύματα” της βίας και της καταστροφής. Τα νεοναζιστικά κινήματα που αναπτύχθηκαν στην Βόρεια Ευρώπη έχουν μια άμεση σχέση με τον ισλαμοφασισμό που εξηγεί πως βρίσκονται υποστηρικτές τους σε μια ήπειρο που δεν έχει καμιά σχέση με το Ισλάμ.

Οι εξτρεμιστές που έκοψαν το κεφάλι του ντάμερ Lee Rigby στο Λονδίνο ήταν Βρετανοί. Οι Τζιχαντιστές θα υπήρχαν ακόμα κι αν δεν υπήρχε επέμβαση της Δύσης στα εδάφη τους γιατί χρησιμοποιούν την επέμβαση ως άλλοθι, ενώ- όπως αποκάλυψε ο Guardian- οι ηγέτες στρατολογήθηκαν από τους «δυτικούς».

Ibnmyatt
O γκουρού του βρετανικού νεοναζισμού όταν ανακάλυψε πως ο Αλλάχ είναι Άρειος και προσχώρησε στον Ισλαμισμό.

Η δράση του ισλαμο-ναζιστικού «κινήματος» συνδέεται με τους ναζιστικούς κύκλους της Βρετανίας, όπου εμφανίστηκε μαζί με νεοναζιστικά κινήματα και το “Τάγμα των Εννέα Γωνιών» που ιδρύθηκε στη από τον Ντέιβιντ Μάιατ. Είναι μια αίρεση που συνδυάζει την πνευματικότητα του εθνικοσοσιαλισμού με τον ελιτισμό και τον κοινωνικό δαρβινισμό.

Ο Μάιατ είχε μεγαλώσει στην Ανατολική Αφρική και τη Σιγκαπούρη, όπου έμαθε χορούς επίκλησης πνευμάτων και πολεμικές τέχνες. Η θεωρία του συνδυάζει τον ναζισμό με τον σατανισμό –με μοντέλο ένα νέο τύπο πολεμιστή και ανθρωποθυσίες. Η πράξη του- όταν έβαλε βόμβες στο Λονδίνο- με τρεις νεκρούς και 129 τραυματίες μοιάζει πολύ με το χτύπημα στο Παρίσι.

Ο Μάιατ–βρήκε υποστηρικτές αρχικά ανάμεσα σε όσους πίστευαν σε ένα Ιερό Πόλεμο κατά των νέγρων και των Ασιατών που εισέβαλαν στις «άρειες πατρίδες μας». Το 1996 ίδρυσε τη ναζιστική σέκτα με την επωνυμία «Reichsfolk»- «Ο Λαός του Ράιχ». Οι πολεμιστές της οργάνωσης πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να πεθάνουν. Για σπίτι τους πρέπει να έχουν τα στρατόπεδα εκπαίδευσης και τα πεδία των μαχών. Το 1998 προσχωρεί στο Ισλάμ με το όνομα Αμπτούλ Αζίζ και υποστηρίζει την Αλ Κάϊντα και επιθέσεις σε Εβραίους.

Ο ίδιος Μάιατ φαίνεται να αποκήρυξε τον ισλαμισμό το 2010, αλλά ένα φυλλάδιο του για την «Άρια Επανάσταση» με πρακτικές οδηγίες για τρομοκρατία  ενέπνευσε την επίθεση σε περιοχές που σύχναζαν μαύροι, ασιάτες ή ομοφυλόφιλοι στο Λονδίνο κυκλοφορεί ακόμα.  Η δράση αυτή μοιάζει πολύ με αυτή στο χτύπημα στην καρδιά του Παρισιού και μάλλον δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι επιλέχτηκε η συγκεκριμένη συναυλία. Η προκήρυξη του ISIS σαφής όταν λέει πως ήταν «ειδωλολάτρεις» που έκαναν «πάρτυ διαστροφής». Η συγκεκριμένη συναυλία δεν επιλέχτηκε τυχαία, αν την συσχετίσουμε με την φωτό όπου τζιχαντιστές καίνε ντραμς ως “όργανα του διαβόλου”! Κινητά και σαξόφωνα είναι εχθροί του Αλλάχ ή απλώς ένα ισάξιο κίνημα με αυτό των ναζί μπλέκουν μια πολιτική ιδεολογία με την θρησκεία, την τέχνη και την μουσική. Το κοινό στοιχείο είναι οι ανθρωποθυσίες στο όνομα του Θεού, αλλά το πνεύμα αυτό της καταστροφής των “αμαρτωλών” δεν θα το βρούμε τόσο στο Κοράνι, όσο σε εδάφια της Παλιάς Διαθήκης!

Η σύμπτωση της στρατηγικής και της ταχτικής της Άκρας Δεξιάς με τους Τζιχαντιστές έχει εντοπισθεί εδώ και χρόνια. Πολλές οργανώσεις χρησιμοποιούσαν το Ίντερνετ για να στρατολογούν μέλη, να δίνουν οδηγίες δράσης –π.χ. για κατασκευή βομβών- να κάνουν προπαγάνδα ακόμα και να οργανώνουν ενέργειες. Το πλεονέκτημα αυτής της δράσης είναι πως μπορούν να συνεργασθούν πολλά άτομα που βρίσκονται στην Βοσνία ή την Συρία με άλλα που ζουν στο Βέλγιο ή την Γαλλία. Η χρήση του διαδικτύου από την Αλ Κάιντα- διασπιστώνει μια έκθεση του ΝΑΤΟ το 2006- είναι abdel-hamid-abaaoudκαταπληκτική για προπαγάνδα αλλά και στρατολόγηση μαχητών ή την αναζήτηση βομβιστών αυτοκτονίας. Πολλά παιχνίδια με ιστορίες με μαχητές κυκλοφορούν στο Ιντερνετ με εγχειρίδια τρομοκρατίας.  Το Azaam, ένα site, αναζητά μουσουλμάνους για να διαδίδουν ειδήσεις για την Τζιχάντ και την Αλ Κάιντα. Η ίδια η επιχείρηση στους Δίδυμους Πύργους σχεδιάστηκε μέσω  Internet. Το χτύπημα στο Παρίσι έγινε από Βέλγους και Γάλλους Πολίτες που δέχτηκαν να γίνουν “μάρτυρες” με αντάλλαγμα μια θέση στον Παράδεισο, αλλά  οι εγκέφαλοι  διαφεύγουν. Αυτό σημαίνει πως θα γίνουν μάρτυρες αργότερα ή δεν σκοπεύουν να γίνουν καθόλου.

Οι άνθρωποι που σχεδίασαν τα χτυπήματα- από αλλού αφού ο ένας από αυτούς βρισκόταν στην Συρία- γνωρίζουν να χρησιμοποιούν το Ίντερνετ και να προσηλυτίζουν κυρίως νέους από γκέτο, αλλά -όπως έδειξε και η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους- μπορεί να είναι κάλλιστα και παιδιά αστικών οικογενειών. Η πολιτική ανάλυση καταρρέει, αν χρησιμοποιεί ταξικά κριτήρια και παλιούς ιδεολογικούς όρους. Οι βλακώδεις “αναλύσεις” τύπου “ο φασισμός γεννιέται από τον καπιταλισμό” κι ο “αντιιμπεριαλισμός” δεν βοηθάει, όσο και οι θεωρίες για το “μουσουλμανικό τόξο” και την σύγκρουση πολιτισμών. Ο πρόεδρος Ολάντ, αλλά και οι καλύτερα ενημερωμένες μυστικές υπηρεσίες, γνωρίζουν πως πρόκειται για ένα “εσωτερικό εχθρό”. Οι τελευταίες ειδήσεις λένε πως οι “κομάντος αυτοκτονίας” ήταν νέοι σαν όλους τους άλλους, καθόλου πιστοί μουσουλμάνοι, που έπιναν αλκοόλ και είχαν πάρει ναρκωτικά πριν την επίθεση. Δεν ήταν “ξένοι” ή πρόσφυγες.

Σύμφωνα με στοιχεία στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας των ΗΠΑ  τον Φεβρουάριο του 2002, η Dale Watson, υποδιευθύντρια του FBI για την Αντιτρομοκρατία είχε διαπιστώσει πως οι λευκοί ρατσιστές χρησιμοποιούσαν το διαδίκτυο για να σχεδιάσουν δράσεις διεθνείς με την συνεργασία ατόμων που δεν είχαν ποτέ συναντηθεί μεταξύ τους. Μια τέτοια δράση που σχεδιαζόταν θα ήταν μια επίθεση στη Βρετανική πρεσβεία στο Σεράγεβο. Μια άλλη ο αποκεφαλισμός (!) του Καναδού πρωθυπουργού. Και μια τρίτη η ανατίναξη της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Τζιχαντιστές καίνε ντραμς καθώς αυτά τα όργανα, όπως και τα σαξόφωνα, απειλούν την θρησκευτική τους συνείδηση, όπως και τα κινητά τηλέφωνα. (PHOTO: EPIC TIMES).
Τζιχαντιστές καίνε ντραμς καθώς αυτά τα όργανα, όπως και τα σαξόφωνα, απειλούν την θρησκευτική τους συνείδηση, όπως και τα κινητά τηλέφωνα. (PHOTO: EPIC TIMES).

Το 2003 οι ομοσπονδιακοί πράκτορες του Τέξας απέτρεψαν μια μαζική επίθεση με τόνους κυανούχου νατρίου με στόχο έξι χιλιάδες άτομα κι ανακάλυψαν ενάμισι εκατομμύριο φυσίγγια και εξήντα βόμβες. Την ίδια χρονιά οι γερμανικές αρχές απέτρεψαν τον σχεδιασμό της ανατίναξης του Εβραϊκού Πολιτιστικού Κέντρου στο Μόναχο από  οκτώ μέλη του οργάνωσης Kameradschaft Sud που θα μπορούσε να έχει σκοτώσει εκατοντάδες άτομα- μαζί με τον αρχηγό του κράτους που θα πήγαινε στην τελετή. Η οργάνωση αυτή δεν είχε να κάνει με Άραβες όσο με ναζιστές και skinheads που εμπνέονταν από τον Χίτλερ και την Νύχτα των Κρυστάλλων.

Η συμπόρευση ισλαμοφασισμού και νεοναζισμού έχει εντοπισθεί ήδη από το 2005 όταν ο ναζιστής August Kreis σε συνέντευξή του στο CNN εκθείασε τον Μπιν Λάντεν λέγοντας πως είναι Άρειοι με ηγέτη- πατέρα τον Αλλάχ. Ένα κόμικ στο διαδίκτυο έχει μια φωτογραφία βομβιστή αυτοκτονίας και μια άλλη που δείχνει έναν αποκεφαλισμό. «Η  θέση σου είναι στον ουρανό» γράφει. Μια ταινία με τίτλο «Λατρεία Θανάτου» δείχνει παιδάκια να αποκεφαλίζουν έναν όμηρο, τον Nick Berg. Mια εγκυκλοπαίδεια τρόμου παρουσιάζει εγχειρίδια ανταρτοπολέμου.

Πρέπει να μάθουμε να χτυπάμε τον εχθρό εκεί που δεν το περιμένει. Κάθε ώρα, κάθε στιγμή, σε κάθε τόπο. Αυτή είναι η ποίηση της νέας χιλιετίας. Να σπέρνουμε θυελλώδεις ανέμους σε όλο και περισσότερες γωνιές του χάρτη. Εμείς οι ερεβώδεις ιππότες της πάλης των δυνάμεων του “ ελληνικού σκότους” εναντίον αυτών του “εβραϊκού φωτός” γράφει ένα ελληνικό ναζιστικό site που υποστηρίζει αυτά τα κινήματα μέσα από μια παράδοξη ιδεολογική διαδρομή” όπου τα “εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα” συναντούν τον ευρωπαϊκό εθνικισμό μέσα από την παράνοια που χαρακτηρίζει κινήματα που δεν έχουν άλλο κοινό πέρα από την λατρεία του αίματος και του θανάτου.

Η γαλλική αστυνομία είχε αποτρέψει –όπως φαίνεται- άλλες επιχειρήσεις στο έδαφός της και είχε προειδοποιηθεί για τους δράστες στο Παρίσι. Το χειρότερο είναι πως σ΄όλη την Ευρώπη εκατοντάδες τζιχαντιστές είναι έτοιμοι να δράσουν σε βάρος της πατρίδας τους και στο όνομα του Αλλάχ. Η συζήτηση πλέον εμπλέκει και την Ελλάδα.  Το χτύπημα στο Παρίσι φαίνεται να το είχε σχεδιάσει ο 27χρονος Αμντέλ Χαμίντ Αμπαούντ που είχε εντοπισθεί στην Ελλάδα- στο Παγκράτι- αλλά δεν συνελήφθη. Βέλγος, γιος μανάβη, είχε συνεργασία με έναν ακόμα τρομοκράτη που είχε απαγάγει τον αδελφό του για να τον οδηγήσει στην Συρία, ενώ ο πατέρας του κατέθετε αγωγή εναντίον του. Ωστόσο όλα αυτά δεν σημαίνουν τίποτα αν δεχτούμε πως οι ναζιστικές οργανώσεις όπως η Compat 18- διδάσκουν από καιρό την «ακέφαλη αντίσταση»- δηλαδή οργανώσεις «από τα κάτω» που άλλοι δίνουν εντολές κι άλλοι εκτελούν, χωρίς να χρειάζεται να συναντηθούν και να αφήσουν ίχνη.

Ο Ουμπέρτο Έκο συσχετίζει τους τζιχαντιστές με τους ναζί, εκφράζοντας την άποψη ότι μοιράζονται την ίδια παράφορη, «αποκαλυπτική επιθυμία να κατακτήσουν τον κόσμο».
Ο Ουμπέρτο Έκο συσχετίζει τους τζιχαντιστές με τους ναζί, εκφράζοντας την άποψη ότι μοιράζονται την ίδια παράφορη, «αποκαλυπτική επιθυμία να κατακτήσουν τον κόσμο».

« Η Γαλλία και όσοι περπατούν στο ίδιο μονοπάτι  θα παραμείνουν στην κορυφή της λίστας των στόχων του Ισλαμικού Κράτους. Η μυρωδιά του θανάτου δεν θα φύγει ποτέ από τις μύτες τους για όσο διάστημα ηγείται η Γαλλία της ομάδας των σταυροφόρων. Αυτή η επίθεση είναι η αρχή της καταιγίδας και αποτελεί προειδοποίηση γι’ αυτούς που θέλουν να διδαχθούν» αναφέρει η προκήρυξη του ISIS μετά την επίθεση στο Παρίσι.  Ένα βίντεο -το οποίο δεν έχει ημερομηνία εγγραφής-προτρέπει όσους δεν μπορούν να ταξιδέψουν στη Συρία να κάνουν Ιερό Πόλεμο και να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στη Γαλλία.”

“Έχετε πάρει εντολή να πολεμήσετε τους απίστους όπου τους βρίσκετε. Τι περιμένετε λοιπόν; Υπάρχουν όπλα και αυτοκίνητα που είναι διαθέσιμα και στόχοι που μπορούν να πληγούν” λέει ένας μαχητής στο βίντεο. «Υπάρχουν όλα τα δηλητήρια, επομένως δηλητηριάστε το νερό και το φαγητό τουλάχιστον ενός από τους εχθρούς του Αλλάχ”.

Οι θεωρίες περί εκπαίδευσης ή διείσδυσης τρομοκρατών στην Ευρώπη καταρρέουν. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη εκπαίδευση να ζωστεί κάποιος εκρηκτικό ή να μάθει να φτιάχνει εκρηκτικά μέσω Ίντερνετ. Το πρόβλημα είναι ιδεολογικό και πολιτικό πέρα από στρατιωτικό. Το βίντεο αυτό αποκαλύπτει πως κάποιοι καθοδηγούν από απόσταση οπαδούς τους στην Ευρώπη. Ακόμα κι αν εξοντωθεί το Ισλαμικό Κράτος οι υποστηρικτές του στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ θα εξακολουθούν να υπάρχουν. Κι η “Ευρώπη-Φρούριο”- που κάποιοι σχεδιάζουν θα καταρρέει, αφού κάθε φορά που σκάει μια κροτίδα εκατοντάδες πολίτες θα τρέχουν. Που σημαίνει ότι η τρομοκρατία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με αντιτρομοκρατία και η Ευρώπη πρέπει να σκεφτεί κάποτε τι συμβαίνει με τον ίδιο τον εαυτό της.

 

Ο Νίκος Λακόπουλος έχει γράψει το βιβλίο “Το Μυθιστόρημα του Ναζισμού”- Εκδόσεις Καστανιώτη- 2014