Να φύγουν όλοι και πρώτα πρώτα οι Νεφελείμ!

Σκίτσο: Στέλιος Καλογεράκης

Ρόδα και Μήλα από τον Φρεντ

 

Ψυχή βαθιά! Σαν τους αντάρτες, αλλά με τον Καμμένο και τον Μιχαλολιάκο στο πλευρό μας. Μη σπάτε το Εθνικό Μέτωπο. Μη προσκυνάτε, ρέ-ι! Όπως λέει και ο Μιχελογιαννάκης –βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- που πιστεύει ότι τα λείψανα γιατρεύουν και πως το έιτζ μεταδίδεται με το σάλιο. * Αν τυχόν δεν έχει ακόμα καταλάβετε γιατί πολεμάμε ψάξτε τους λόγους του Νικολόπουλου. ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΤΕ ΟΡΕ! *  Κι αγοράστε και κανένα χαρτί υγείας, κάνα μακαρόνι, όσο υπάρχουν. Τώρα που ζούμε και μεις λίγη Ιστορία και έχουμε ευκαιρία να γίνουμε- μάλλον τζάμπα ήρωες, ας μην είμαστε χεσμένοι ήρωες.

ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΠΥΡΟΒΟΛΗΜΕΝΟΙ

Το ότι Γιωργάκης είναι κατά του δημοψηφίσματος το ξεπέρασα. Το ότι ο Τσίπρας που έλεγε ότι η χρεοκοπία θα έρθει πριν το δημοψήφισμα, αλλά κάνει δημοψήφισμα δεν το κατάλαβα, αλλά αναγκαστικά το αποδέχτηκα. To να πολεμάμε την αποικιοκρατία μαζί με τους Αμερικάνους και τον Πάπα το δέχτηκα. Θα σεβαστώ –και γω σαν Τσίπρα- οποιοδήποτε αποτέλεσμα στο Δημοψήφισμα, αν και δεν έχω καταλάβει ακόμα το ερώτημα. *  Αν ψηφίσουμε Ναι λέμε Ναι στα νέα μέτρα και τη λιτότητα. Αν ψηφίσουμε Όχι λέμε Ναι στα νέα μέτρα και τη λιτότητα.  Θα ανεχτώ και – όπως λέει σε ένα σκίτσο του ο Στέλιος Καλογεράκης- να πεινάσουμε για να μην …πεινάσουμε. Αυτό που δεν μπορώ να αντέξω είναι τον ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙΣΣακελλαρίδη να διακινεί την ανακοίνωση του ΔΝΤ, ενώ μόλις προχθές η Ζωή αναζητούσε τα ονόματα των δημοσιογράφων που – άκου!- συμμετείχαν σε σεμινάρια του. Επιτέλους, σ΄αυτή τη χώρα ποιός είναι και που είναι ο εχθρός; * Χαλαρώστε. Μερικοί λένε πως η δραχμή, πιθανόν να έρχεται τις επόμενες μέρες. Ο Ανδρουλάκης λέει πως θα πάμε στην ….λίρα, αλλά την τουρκική. Το πιο πιθανό ότι πάμε -επιτέλους- σε μια πραγματική μη εμπορευματική κοινωνία- χωρίς χρήμα! * “Hλίθιε, άσχετε, αμόρφωτε πολιτικά!”. Ο Ανδρουλάκης για τον Βαρουφάκη. Προανήγγειλε τα «κωλόχαρα» του Βαρουφάκη και μιλάει για εθνική προδοσία – υπέρ της ρώσικης μαφίας- πλουτοκρατίας. “Μίμη τρέξε προσπάθησε να τους συνετίσεις μου είπανε οι σύντροφοί μου” είπε. Τρέξε Μίμη, Άννα τρέξε, τρέξε Λόλα, όπως έλεγαν και τα παλιά Αναγνωστικά. Τρέχω και γω, αλλά δεν έχω καταλάβει που είναι ο εχθρός. * ραχηλΟι άνθρωποι ζουν σε ένα δικό τους κόσμο. Βλέπω εδώ τώρα ένα κομματικό ποστ – να μη περάσει ο εχθρός με καμιά προβοκάτσια, στις γραμμές μας, λέει- και σκέφτομαι, αφού Καμμένος και Μιχαλολιάκος- είναι στο δικό τους, μέτωπο, ποιος είναι ο εχθρός; Το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, θα πείτε, αλλά τι ζητάμε;

“Θα αναγκάσουμε τους εκβιαστές να μας δανείσουν” λέει ο Καπετάν Καμμένος. Κι ο Βαρουφάκης, ανακοινώνει πως έχουμε τρόφιμα για έξι μήνες. Εφιαλτική παράνοια. * Kάτι τύποι με μερσεντές που λέγανε στο κινητό, “Απόψε θα γίνει το νέο Κιλελέρ” και τώρα το πάνε για Κούγκι, πότε ζώντας το ’21 και πότε το 40– ενώ ζούν την Μικρασιατική Καταστροφή με τη δική τους Μεγάλη Ιδέα; * Tι να πω. Δεν έζησαν την επανάσταση, όταν έπρεπε; Δεν έχουν “χαμένα χρόνια”. Θέλουν να ξαναζήσουν την εφηβεία τους; Eίναι πυροβολημένοι; Πως εξηγείται τόση εμπάθεια; Τι καταπιεσμένα ένστικτα φωλιάζουν στην ψυχή τους. Τι λάσπη στο μυαλό, τι εθνικολαϊκές φαντασιώσεις, τι αμάθεια, τι παραισθήσεις, τι αγένεια, πόσο σκοτάδι, πόσο μίσος μαζί με βλακεία; * Όχι,΄Εξω! “Δε προσκυνάμε ρε!”. Να φύγουν όλοι. Γερμανοί, Τούρκοι, Ξένοι, Τοκογλύφοι, Εκβιαστές, Κατακτητές. Και πρώτα -πρώτα οι Νεφελείμ από το μυαλό μου.

Φωτό από τον τοίχο ψυχίατρου -και φίλου- Αλέξανδρου Λουπασάκη
Φωτό από τον τοίχο ψυχίατρου Αλέξανδρου Λουπασάκη

* «Μη φοβάστε Έλληνες! Εμείςτρώγαμε σκυλοτροφές, αλλά το διώξαμε το ΔΝΤ» είπε ο Μαδούρο, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας. Τώρα τον έφεραν για να κάνει προπαγάνδα, υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, αυτόν; * Aλλά και οι άλλοι δεν πάνε πίσω στην επικοινωνία. Έβγαλαν τον Αρχι-Μητσοτάκη, να πει ότι περνάει δύσκολα σπρώχνοντας κόσμο από το «Ναι» στα χαρακώματα του «Όχι».  Πολλοί θυμήθηκαν την  Αποστασία. * Αλλά ηρωικά οι μαχητές του «Ναι» έστησαν επικοινωνιακά αναχώματα με ομιλίες του Νικολόπουλου, του Μιχελογιαννάκη και του Λεουτσάκου –ευτυχώς όχι και του Μιχαλολιάκου. * Μοιραία αν κάποιοι ψηφίσουν «Όχι» θα εννοούν «Ουγκ!» * Κλείνω αδέλφια, αν και  Βάζελος με μια περίληψη των δηλώσεων του Ντέμη  Νικολαϊδη, αφού πρώτα φωνάξω και γω ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΥΡΡΟ ΔΗΜΑ!». «Δυστυχώς, από την πρώτη μέρα μετά τις εκλογές ήρθαν οι αρνητικές ενδείξεις» λέει ο Ντέμης. «Συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ. Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι μία αριστερή κυβέρνηση θα έπαιρνε «ψήφο στήριξης» επί των προτάσεών της από την ακροδεξιά και πως θα συναποφάσιζαν για το μέλλον της χώρας. Αδυνατώ να πιστέψω ότι σημαντικοί άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ, αριστεροί, ιδεολόγοι, ευρωπαϊστές συμφωνούν με αυτές τις πρακτικές. Ακούγαμε από τους πατεράδες μας για τα λάθη της Αριστεράς. Δεν θέλω να διηγούμαι και αύριο παρόμοιες ιστορίες στα παιδιά μου. Δεν θέλω άλλες ιστορίες λαθών από την Αριστερά.

Υ.Γ. Διαβάστε στο  ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ το άρθρο «Το μεγαλοφυές ή μήπως παρανοϊκό σχέδιο του Βαρουφάκη για χρεοκοπία». Τα λέει όλα με κείμενα του ίδιου από το 2010 ως σήμερα. Βλέπει κανείς ένα δόκτορα με ισχυρή φαντασία που έχει προβλέψει το τέλος του ευρώ κι νέες νομισματικές ενώσεις. Η βασική του ιδέα είναι πως πρέπει να χρεοκοπήσουμε χαρά, γιατί μια αποχώρησή μας θα οδηγήσει τους δανειστές στην πόρτα μας, όταν θα τρέχουν να μας δανείσουν!

Υ.Γ. 2. Eίχα και γω μια φίλη παλιά. Πηγαίναμε συχνά σε διαδηλώσεις πότε για το ΝΑΤΟ, πότε για την παιδεία, πότε για τον Ρωμανό. Ώσπου χαθήκαμε. Στον Εμφύλιο.

(Μοιραία θα κλείσουμε  με το τραγούδι του Διονύση Σαββόπουλου «Για πες μου μήπως ξέρεις» ή καλύτερα το «Ωδή στον Γεώργιο Καραϊσκάκη»- που είναι και στην …επικαιρότητα)..

ΚΟΥΝΕΛΙ Σας ασπάζομαι / Ο φίλος σας, ο Φρεντ