Ξεπλένοντας τον Καμένο.

Γράφει  ο Σχολαστικός.

Προ καιρού ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε μια συνέντευξη του στο γερμανικό περιοδικό Stern είπε ότι …<θαυμάζει> τον Πάνο Καμένο για την αντιμνημονιακής επιμονή του. Και την περασμένη Παρασκευή προχώρησε παραπέρα : χαρακτήρισε τους ΑΝΕΛ <κόμμα της Κεντροδεξιάς>. Κανείς άλλος δεν το είδε έτσι μέχρι σήμερα. Πχ σημαντικοί ευρωπαϊκοί παράγοντες αναμφίβολης δημοκρατικότητας, είδαν να επιλαμβάνεται το παράδειγμα της Αυστρίας προ ετών και δεν δίστασαν να ζητήσουν από τον Πρωθυπουργό να αποβάλει ους Καμένους ίππο την κυβέρνησή του.
Κάνει το αντίθετο και πολλοί μιλούν για επιχείρησης ξεπλύματος των ΑΝΕΛ και του ίδιους του αρχηγού τους, ο όποιος κάθε άλλο παρά κεντροδεξιός μπρίο να χαρακτηριστεί με βάση τις θέσεις του κατά καιρούς. Μια τέτοια επιχείρηση δείχνει σαν δώρο του Πρωθυπουργού προς τον εταίρο του ο όποιος προσπαθεί να εμφανίσει σαν διεκδικητής της κομματικής βάσης της Δεξιάς. Κάτι σαν επαναφορά της θεωρίας Καρατζαφέρη γι την πολυκατοικία ακούγεται.

Το άστρο που ξεθωριάζει.
Μάλλον τύχη διάττοντος αστέρος θα έχει ο Γιάννης Βαρουφάκης- αν κριθεί τουλάχιστον από την εμπειρία του στις Βρυξέλλες την περασμένη εβδομάδα. Κλήθηκε να μιλήσει στο συνέδριο European Business Forum (EBS) με τίτλο .<Ένα σχέδιο για την ανάπτυξη της Ελλάδος σε μια Ευρωζώνη που ολοκληρώνεται>.

Δεν μπορεί να πει κανείς ότι εντυπωσίασε αλλά το σημαντικό είναι άλλο: η αίθουσα ήταν μισοάδεια και επιστράτευσαν περαστικούς. Χωρίς να προκαλέσει το ενδιαφέρον ήταν και η συμμετοχή του σ ένα πάνελ με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί. Όπως θα έλεγαν οι Λατίνοι: η δόξα έρχεται και παρέρχεται.