Οι πεθιδίνες είναι οπιοειδή ναρκωτικά…

Ο προέδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κώστας Λουράντος, μας εξήγησε ότι "οι πεθιδίνες δεν έχουν καμία σχέση με το... ντεπόν, ανήκουν στα ναρκωτικά, τα οποία χορηγούνται με δίγραμμη ιατρική συνταγή. Αυτά που ισχυρίζεται η αναισθησιολόγος δεν έχουν την παραμικρή βάση...".

Του Βασίλη Βενιζέλου

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣΣυνέντευξη στην εφημερίδα του Ηρακλείου Κρήτης «Πατρίς» έδωσε τις προηγούμενες ημέρες η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη, η οποία αποκάλυψε ότι είναι πρώτη εξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, αλλά η ίδια ισχυρίσθηκε επίσης κάτι εξωφρενικό:

“Δεν έγινε καμιά διάρρηξη, καμιά κλοπή. Ανοιξα το συρτάρι απλά και πήρα ένα πακέτο πεθιδίνες, όπως θα έπαιρνα ντεπόν (σ.σ.: η υπογράμμιση δική μας) και για το θέμα αυτό έχει γίνει όλος αυτός ο χαμός”.

Πεθιδίνες όπως… ντεπόν, ισχυρίζεται, λοιπόν, σε συνέντευξή της η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη, η οποία κατηγορείται για κλοπή ναρκωτικών φαρμάκων από το φαρμακείο του ιδρύματος!

Θέσαμε την άποψη της αναισθησιολόγου υπ’ όψιν του προέδρου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κώστα Λουράντου, οποίος μας εξήγησε με ιδιαίτερη προσοχή και αυστηρότητα ότι “οι πεθιδίνες δεν έχουν καμία σχέση με το… ντεπόν, ανήκουν στα ναρκωτικά, τα οποία χορηγούνται με δίγραμμη ιατρική συνταγή και μόνον, ενώ ο φαρμακοποιός αναφέρει κατ’ έτος στην διοικητική περιφέρεια πόσες πεθιδίνες είχε και πόσες έχει. Οι πεθιδίνες ανήκουν αυστηρά στο κρατικό μονοπώλιο. Αυτά που ισχυρίζεται η αναισθησιολόγος δεν έχουν την παραμικρή βάση…”. 

Fenetyllineds_Sotalol_Timolol_IP_Προκειμένου να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας, λοιπόν, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι οι πεθιδίνες είναι οπιοειδή αναλγητικά, δηλαδή οπιοειδή παυσίπονα, και ανήκουν στην ίδια κατηγορία ναρκωτικών φαρμάκων με την μορφίνη και – κρατηθείτε καλά – την ηρωίνη!

Για την ιστορία, να σημειώσουμε επίσης ότι οι διοικητικές αρχές του νοσοκομείου στο οποίο εργάζεται η αναισθησιολόγος διενήργησαν κανονικά, εγκαίρως και άψογα την ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) κατά της ιδίας για την κλοπή πεθιδίνων, η οποία διεπράχθη το περασμένο καλοκαίρι, αλλά – εδώ είναι το μεγάλο θέμα – απέστειλαν το σχετικό πόρισμα της ΕΔΕ στην διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Κρήτης μόλις την… Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015!