Ο Άδωνις καίει τον Κυριάκο

 

Γράφει ο Συγκλητικός

Ή δεν βλέπουν τις συνεδριάσεις στο γραφείο του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη ή δεν παρακολουθούν τις συνεδριάσεις της Βουλής, ή νομίζουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς στην περίπτωση του Άδωνι Γεωργιάδη πήρε από τον Καρατζαφέρη φλουρί Κωνσταντινάτο- εξ ου και τον έκαναν αντιπρόεδρο.

Πολλοί βεβαία έχουν διαγνώσει ότι πλέον ο Άδωνις είναι ο ουσιαστικός αρχηγός της ΝΔ. Αυτός δίνει τη γραμμή και δημιουργεί ατμόσφαιρα και μετά οι υπόλοιποι πρέπει να στοιχηθούν μαζί του , ή να τρέχουν να τα μαζεύουν..

Από αυτό δεν εξαιρείται ούτε ο ίδιος ο Κυριάκος που στην περίπτωση της καρικατούρας των “Παραιτηθείτε” για να ανταγωνιστεί τον αντιπρόεδρο του που πρωταγωνιστούσε – ως … άτομο- έσπευσε να μπει στο κάδρο και εκτέθηκε.

Ήδη μια παράπλευρη απώλεια από τη δραστηριότητα του Άδωνι που κινείται πλέον ως δελφίνος του Μητσοτάκη, είναι ότι παραμερίζεται ο έτερος αντιπρόεδρος Κωστής Χατζηδάκης το προφίλ του οποίου ,ως ευρωπαίου και ευπρεπούς πολιτικού, είναι προστιθέμενη δύναμη στην προσπάθεια του προέδρου της ΝΔ. Αλλά πού να βρει χώρο, χωρίς να δημιουργήσει εικόνα διάστασης;

Τα τελευταία 24ωρα ο Γεωργιάδης λειτουργεί ως δύναμη καταστροφής όσων προσπάθησε να αναδείξει για τον εαυτό του και το κόμμα ότι ο Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα υπερηφανεύεται για αυτό καλώντας τους οπαδούς του να παρακολουθήσουν στα κοινωνικά δίκτυα τις ομιλίες τους -τις οποίες τις θεωρείς –μετριοφρόνως- ως τις καλύτερες που έκανε ποτέ.

Μια από αυτές τις ομιλίες ήταν στη Βουλή, όπου αντί να εκθέσει τις θέσεις της ΝΔ ως αντιπρόεδρος για το νομοσχέδια για το Ελληνικό και να κάνει κριτική στην κυβέρνηση, έκανε απίστευτης ρηχότητας αντιαριστερό κήρυγμα και συνοικιακού στυλ με προσωπικές επιθέσεις σε βουλευτές.

Στην ουσία ευτέλιζε το αξίωμα του βουλευτή όταν έλεγε σε εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ ότι “είναι γλυκά τα πέντε χιλιάρικα που παίρνεις”.. Τέτοια προσέγγιση για τη βουλευτική αποζημίωση μόνο η ακροδεξιά έχει.

Αυτή είναι η αντίληψη της ΝΔ; Ότι όλα γύρω από τους βουλευτές κρίνονται “από τα πέντε χιλιάρικα;”. Αν είναι έτσι γιατί να μην κρίνονται από τα “17 χιλιάρικα το μήνα” που, όπως κατέθεσε ο Γιώργος Κουρής στη Βουλή, έδινε ο Άδωνις για να αγοράζει χρόνο στο κανάλι του; Έτσι θα γίνεται η πολιτική αντιπαράθεση στο εξής; Ο Άδωνις να θυμάται τι έλεγαν ως αντιπολίτευση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ –ψηφίζοντας σήμερα τα αντίθετα- και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να προσκομίζουν τα βίντεο με όσα έλεγε ο Άδωνις ακόμη και για τον Μητσοτάκη; Είναι πολιτική αυτό;

Ή μήπως θα γίνεται με τον τρόπο που έδειξε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ στον ΑΝΤ1 όταν είπε στον παρουσιαστή για τον –τυφλό- υπουργό Εσωτερικών που ανέπτυσσε τις απόψεις του κατά την κρίση του:  “Βγάλτον από την τηλεόραση να μην τον βλέπω!”

Το νέο ύφος και νέο πολιτικό ήθος που επαγγέλλεται – και εκπροσωπεί – ο Κυριάκος, και άλλα στελέχη της ΝΔ συμβιβάζεται με το ύφος τη δημόσιας απουσίας του Άδωνη;

Αν νομίζουν ότι δεν τους αφορά το πως συμπεριφέρεται ο αντιπρόεδρος του κόμματος τότε απλώς αυτοκαταστρέφονται, προτού τους καταστρέψει ο Γεωργιάδης.