Ο Αλέξης ναύτης, το “βύσμα”, το “σύρμα” και η θητεία στα σύνορα της Μεσογείων!

Του Νίκου Γαλάτη

 

tsipras new247

Ο Αλέξης στο πεζικό, ο Αλέξης στο πυροβολικό, ο Αλέξης στο πιλοτήριο. Ο Αλέξης με τον Πάνο Καμμένο φαντάροι. Τι συνέβη όταν ο σημερινός πρωθυπουργός πήγε πράγματι στο στρατό;

Σε μια συνέντευξή στο περιοδικό Schooligans προ δεκαετίας, ο νεαρός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξομολογήθηκε μεταξύ των άλλων πως έκλεψε μικρός μια σοκολάτα και πως δεν ήταν καλός φοιτητής. Έκανε σκονάκια για να περάσει τις εξετάσεις. Αλλά και ως φαντάρος δεν ήταν στην πρώτη γραμμή. Yπηρέτησε στην παραμεθόριο της Λεωφόρου Μεσογείων! Ύστερα αξιοποίησε ένα νόμο του Τσοχατζόπουλου για υποψήφιους βουλευτές, έφυγε κι όταν ξαναγύρισε -άλλη …γκαντεμιά- η θητεία του είχε μειωθεί στο δωδεκάμηνο κι έτσι δεν έμεινε και πολύ “μέσα”. Τέρμα οι αγγαρείες και μόνο προσοχές δεν του βάραγαν, όπως έχει πει ο ίδιος.

Σύμφωνα με το βιβλίο «Ο Αλέξης στη Χώρα των Θαυμάτων»- του Νίκου Λακόπουλου, ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε βύσμα στο στρατό! ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΡΑΤΟ«Είχα ένα γνωστό πασόκο εκείνη την εποχή, στον οποίο τηλεφώνησα, αλλά αυτός τα ’κανε χειρότερα. Καλύτερα ήμουν πριν το βύσμα! Δεν μπορώ να πω ότι κακοπέρασα,αλλά εκείνη την εποχή αισθανόμουν ότι αν μ’ έπιανες από τη μύτη θα έσκαγα. Στο τέλος, όμως, στάθηκα τυχερός. Είχα βρει ένα νόμο που είχε βγάλει τότε ο Τσοχατζόπουλος που έλεγε ότι αν είσαι στο στρατό και κατέβεις υποψήφιος βουλευτής παίρνεις προσωρινή απόλυση και επανέρχεσαι μετά. Κατέβηκα, λοιπόν, στις εκλογές – ήμουν ο πρώτος οπλίτης στην ιστορία του ελληνικού στρατού που είχε γίνει υποψήφιος βουλευτής.

 Όταν επανήλθα στο στρατό, είχε μειωθεί η θητεία από δεκαπεντάμηνο σε δωδεκάμηνο. Κι έτσι εκεί που χρώσταγα έξι μήνες για ν’ απολυθώ, χρώσταγα ξαφνικά τρεις! Άσε που είχε πέσει τρελό σύρμα στη μονάδα ότι ήμουν υποψήφιος βουλευτής κι από κει που με στέλνανε για αγγαρείες, μόνο προσοχές δε μου βαράγανε!»

Ο Αλέξης Τσίπρας υπηρέτησε ως ναύτης από την άνοιξη του 2003 αν και είχε επιλεγεί να υπηρετήσει στο Στρατό Ξηράς. Το “μέσο” tsipras.nautiko-254x300τον βοήθησε να κάνει μετάταξη στο Πολεμικό Ναυτικό, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Παλάσκα στο Σκαραμαγκά. Εκεί, αφού πέρασε τη βασική εκπαίδευση διάρκειας 50 ημερών, τοποθετήθηκε στη διοίκηση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, στην παραμεθόριο … Λεωφόρο Μεσογείων, στο Πεντάγωνο!

 Τότε χρησιμοποίησε τον “νόμο Τσοχατζόπουλου” ως υποψήφιος βουλευτής κι απολύθηκε προσωρινά. Όταν επανήλθε η θητεία μειωθεί  τρεις μήνες και εκεί που χρωστούσε έξι μήνες, υπηρέτησε τρεις  κι απολύθηκε στις 28 Ιουλίου 2004.

ÓÔÑÁÔÉÙÔÉÊÇ ÁÓÊÇÓÇ "ÐÁÑÌÅÍÉÙÍ 2015" (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)