Ο Αλέξης στο στρατό:  Το Πεντάγωνο και η «Πινέζα»

Με τον Φρεντ τον Χάκερ

tsipras new247

Αυτή η ορθή επανάληψη της κυβέρνησης του Αλέξη άρχισε πολύ καλά, αλλά δυστυχώς παρέλαβε καμένη γη από την προηγούμενη. Ξεχάστε τον Αλέξη διαδηλωτή, αλλά Τσε Γκεβάρα και συμφιλιωθείτε με την εικόνα του Τσίπρα να πιλοτάρει και να επιθεωρεί στρατεύματα με τον Καμμένο- αλά Πούτιν. Φαίνεται ότι το επιτελείο του έχει μάθει καλά τα αμερικάνικα κόλπα. Πολύ σύντομα θα δούμε τον Αλέξη σε πολλούς «ηρωϊκούς» ρόλους. Να χορεύει τσα-τσα, να παίζει τένις, ίσως να πέφτει και με αλεξίπτωτο.

Ο Πάνος Καμμένος δεν μπορεί να τα κάνει αυτά. Όπως θάλεγε κι ο Τζίμης Πανούσης, όταν τρέχει …συγκαίεται. Φυσικά θα ήταν πιο εντυπωσιακά αν τους βλέπαμε να κάνουν έρπιγκ, βαρελάκια ή τον Καμμένο σαν τον πιγκουίνο  σε σκηνάκια. (Χρησιμοποιώ στρατιωτική ορολογία, για να μπω σιγά-σιγά στο θέμα και να πω ότι εγώ, ναι ρε, υπηρέτησα στο τέρμα Έβρου και δη στην Πινέζα).

Η αλήθεια είναι όπως αποκάλυψε το ΑΠ ΔΕΣ ΕΔΩ ότι ο Τσίπρας που ποζάρει με την στολή χακί και το αεροπλανικό μπουφάν- ίδιο είχε ο Δημήτρης Καμμένος, αλλά τρικολόρε!- δεν έκανε και πολύ σκληρή θητεία. Από αυτή την άποψη έλεγε αλήθεια πως πρώτη φορά παραβρέθηκε σε τέτοιες ασκήσεις. Στο παραμεθόριο γραφείο στην Μεσογείων- στα σύνορα Χαλανδρίου και Χολαργού δεν κάνανε  τέτοιες ασκήσεις. Λούφα και παραλλαγή.

KAMMENOS TWET Θα μου πείτε εσείς τώρα και τι έγινε δηλαδή. Ολόκληρος υποψήφιος βουλευτής και να υπηρετήσει κανονικά στο στρατό. Ποιος από αυτούς υπηρέτησε; Mόνο ο Σταύρος Θεοδωράκης κι απορώ πως δεν έχει βγάλει ακόμα τις φωτογραφίες από το Πεζικό, αν δεν το έχει κάνει ήδη. Ο Σαμαράς; Τριμηνίτης. Ο Κυριάκος; Έγινε ειδικός νόμος για τους πολύτεκνους! Κι ο Μεϊμαράκης; Aκόμα και οι ΟΝΝΕΔίτες, όπως και οι Συριζαίοι- για να μη πω για τους Πασόκους- ξέρουν καλά τι θα πει βύσμα, σύρμα, Κέντρο Δυνατών Βυσμάτων (ΚΔΒ- Κέντρο Διαβιβάσεων), αδείομαι και λούφα.

Οι  άλλοι –οι κοινοί φαντάροι – ξέρανε τις λέξεις σφαιράτος, αυτοτρεχούμενος και, τάκος, γερμανικό, έφυγες, τσάπιγκ και Τρέξε Φουκαρά ή ΜΤΠ:  Μάνα Τρέξε Πεθαίνω ή αλλιώς Μονάδα Τεθωρακισμένων Πυροβολικού. Από αυτήν την άποψη είναι ύβρις για τον φαντάρο το σκηνικό –για τη φωτογράφιση- με το χακί, στο πιλοτήριο, με τις στολές και τις καραβάνες. Εκτός από γελοίο! Ειδικά αν σκεφτείς πως αυτός ο τρομερός πολεμιστής Πάνος Καμμένος πήγε να προσφέρει στους αμερικάνους ένα νησί- ως βάση κι ο Τσίπρας μπροστά στους αμερικάνους έχασε τα λόγια του και ξέχασε να πει κάτι για την ΑΟΖ, όπως λέει πολύ σωστά στο ΑΠ ο καθηγητής Καρυώτης, γιατί μάλλον δεν ήξερε τι είναι αυτό, όπως δεν ξέρει και τι είναι το G3.(ΔΕΣ ΕΔΩ)

Κατά  άλλα ο Αλέξης «τα είδε όλα κωλυόμενα» όταν τον ρώτησε ο Κλίντον «που θες να επενδύσουμε τα λεφτά, παιδί μου». Ήθελε να πει «Λεφτά για την παιδεία και όχι για το ΝΑΤΟ», αλλά δεν θυμόταν  μάλλον πως μεταφράζεται το ΝΑΤΟ στα αγγλικά του.

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΡΑΤΟ«Για το Κυπριακό, πες» του είπε από δίπλα ο Παππάς. Κι άρχισε το ίδιο το μονότονο τροπάρι, που είναι πια εκνευριστικό για την Μεγαλόνησο, που όλοι θυμούνται όταν είναι να κάνουν φτηνή εκλογική πολιτική. Κι όταν βρίσκονται μπροστά στα θέματα τότε γίνονται ψάρια, δέντρα και λούστροι ή πιλάφια για να θυμηθώ τα χρόνια εκείνα- ψηλά στην Πινέζα- , όταν οι …λούστροι και τα βύσματα γυαλίζαν τα γραφεία των ακριτικών περιοχών Μεσογείων και Σαλαμίνας. (Να τα λέμε κι αυτά! Δε μασάμε. Λόχους άκυρον. Λόχος προσχή!)

Ξέρω βέβαια πως με πιέζετε να ασχοληθώ και με τον Καμμένο, τον χοντρούλη που έπαιζε με στρατιωτάκια στο σπίτι του, ώσπου ο Τσίπρας λόγω ανάγκης τούδωσε να παίζει με κανονικούς στρατιώτες- με ψυχή και καρδιά, μάλλον …αντιδεξιά!

«Μας είπαν ότι θα καταργήσουμε τις παρελάσεις, αλλά θα κάνουμε πιο πολλές» είπε και πήγε να συναντήσει τους Πέρσες στην Σαλαμίνα, το τσίρκο. Κι άμα δείτε πάλι καμιά Αγία Βαρβάρα να περιφέρεται με τιμές Αρχηγού Κράτους- αν και δεν υπήρξε ποτέ και ποιος ξέρει ποιας είναι τα λείψανα- μην διαμαρτυρηθείτε. Θα είναι καμιά Αγία Αριστερή και Μνημονιακή.

TSIPRAS STRATO Θα μου πείτε, «Ρε Φρέντη, πολύ από την απέξω, δεν μας της βγαίνεις , εσύ;” Nαι ρε. Γιατί τα πήρα στο κρανίο, όταν θυμήθηκα τη δική μου θητεία με τα τσάπιγκ και τις αποψιλώσεις, το γόπιγκ και τους γκοτζίλες, τα καρακόλια και τους σφακιώτες, τα «δε πας καλά» και τα «κατάλαβες, ρε!» Αλλά οι σωστοί, οι  γενναίοι υπηρετούν στον Έβρο. ‘Είμαστε οι καλύτεροι, γι’ αυτό είμαστε στον Έβρο».

Φιλιά ο Φρέντης, ο Χάκερ- 508 ΤΠ.

Υ.Γ. Μη  νομίζετε ότι ξεμπλέξατε εύκολα με τον Κυριάκο από την πλευρά της οικογένειας. Ο Μητσοτάκης- εκτός του εγγονού Μπακογιάννη- έχει έναν εγγονό ή δισέγγονο ή τρισέγγονο- θα σας γελάσω- που έχει πάρει πτυχίο, λέει, ξέρει ξένες γλώσσες κι υπηρέστησε στις Καταδρομές. Άρα κάνει για πρωθυπουργός!

ΥΓ.2 «Μπαμπά, φεύγω. Πάω να χτυπήσω την Οικογενειοκρατία» . «Ναι, Κυριάκο, παιδί μου, πάρε καμιά ζακέτα».

 

 

tsipras_sto_strato