Ο Αρτέμης, η Χρυσή Αυγή, ο Χίτλερ και άλλα παραμύθια

Του Νίκου Λακόπουλου

 

Οι τελευταίες ειδήσεις για τον Αρτέμη Σώρρα τον φέρνουν πολύ κοντά στην ελληνική δικαιοσύνη για μια σειρά από αδικήματα, αλλά όπως ο ίδιος διαπιστώνει –καθώς βρίσκεται κάθε μέρα στα δελτία ειδήσεων- απλώς τον …διαφημίζουν. Που σημαίνει πως ακόμα κι αν βρεθεί στην φυλακή το φαινόμενο δεν τελειώνει αλλά μόλις αρχίζει. Ο Σωτήρας που θέλει να σώσει το …ελλάνιον έθνος πέρα από εθνικό ακροατήριο θα αποχτήσει και το φωτοστέφανο του μάρτυρα- ήρωα, υπέρ του Έθνους.

Το ενδεχόμενο της καθόδου στις εκλογές του κόμματος που προς το παρόν λειτουργεί με διακόσια- ίσως και τετρακόσια!- γραφεία σε όλη την Ελλάδα- ως μη κερδοσκοπική εταιρεία- μη κυβερνητική οργάνωση. Όπως έχει αποκαλύψει το ΑΠ το κόμμα είναι ήδη στην πραγματικότητα μια εταιρεία που το καταστατικό της –ως οικονομική εταιρεία- περιέχει όρους τέτοιους που δίνει την εντύπωση πως δεν έχει σκοπό να μοιράσει 600 εκατ., αλλά να αποκομίσει πολλά εκατομμύρια από χιλιάδες οπαδούς που τον ακολουθούν στις συγκεντρώσεις της “εθνοσυνέλευσης”.

Μια σειρά από άρθρα του καταστατικού της οργάνωσης δείχνουν πως το κόμμα-πυραμίδα στοχεύει όχι μόνο στις εισφορές- 20 ευρώ το μήνα- αλλά και τις δωρεές και τις περιουσίες των μελών της “εταιρείας”. Ήδη πολλές υποθέσεις που φτάνουν στην δικαιοσύνη αλλά και στα τηλεοπτικά παράθυρα μιλούν για περιπτώσεις όπου ο Σωτήρας πούλησε ένα αυτοκίνητο και δεν έδωσε τα λεφτά, έκανε επιχειρήσεις και “’έφαγε” τα λεφτά των συνεταίρων του ή έδωσε ανύπαρκτες μετοχές μια τράπεζας –του 1904!- ή “ομόλογα” με τα οποία ασχολείται πλέον και το FBI!

To θέμα δεν είναι ότι κάποιος παρανοϊκός ή απατεώνας –ή έστω αυεξαπατόμενος!- έχει καταθέσει χρήματα στο όνομα της Ελληνικής Δημοκρατίας- η οποία δεν έχει λογαριασμό να τα …εισπράξει. Ούτε αν πούλησε αρχαία ελληνική τεχνολογία για διαστημόπλοια στον Ομπάμα κι εισέπραξε ένα τρισ.!: Το θέμα είναι πως υπάρχει πολύς κόσμος που τον ακολουθεί –όχι μόνο για να σβήσει τα χρέη του στην Εφορία με τα περίφημα εξώδικα.

Φυσικά υπάρχει και η άποψη πως το θέμα δεν αφορά την πολιτική ή την δικαιοσύνη, αλλά το  ψυχιατρείο. Οι όρκοι στον Δία, τα περί Ελλανίων και Ολύμπιων, ο πλανήτης που τον περιμένει με αγωνία και τα διαστημόπλοια –που έχει την αρχαία ελληνικά τεχνολογία τους- είναι τόσο εξωφρενικά που δεν μπορεί κανείς να πιστέψει ότι είναι αλήθεια. Κι όμως.  Η παράνοια με στοιχεία Μεσσία πουλάει τόσο πολύ ώστε το Κίνημα να διαθέτει διακόσια ή τετρακόσια γραφεία- που κανείς δεν ξέρει πως λειτουργούν, τι κάνουν κι αν εισπράττουν –αφού τα μέλη της οργάνωσης έχουν δεσμευθεί με όρκο- ότι το σώμα τους θα διαλυθεί, αν “προδώσουν”.

Πίσω από τις γραμμές που μιλάνε για την σωτηρία του έθνους- και τα πνευματικά δικαιώματα που θα εισπράξει ο Σώρρας εν ονόματί του-διακρίνεται όχι μόνο το κόμμα-εταιρεία- που θα πάρει 35% στις εκλογές κατά τον ιδρυτή του- αλλά και μια ιδιόμορφη θρησκεία με ιδεολογικά στοιχεία- όπως η άποψή τους για του παραολυμπιονίκες- που θυμίζουν πολύ κάποιον άλλο Σωτήρα του περασμένου αιώνα που αγαπούσε τα διαστημόπλοια και είχε πάθος με τα άστρα και παραθρησκευτικές οργανώσεις πριν σώσει το Γερμανικό Έθνος.

Πολύ πριν τον Σώρρα ο  Αδόλφος Χίτλερ είχε εμπνεύσει έναν άλλο αρχηγό που βρέθηκε ξαφνικά στην Βουλή με ποσοστό 7% και είκοσι βουλευτές. Πίσω από το νόμιμο πολιτικό κόμμα του υπάρχει μια παραστρατιωτική οργάνωση με την μυστική δομή ενός θρησκευτικού «Τάγματος». Ο «λαϊκός σύνδεσμός» είναι το εθνικιστικό κέλυφος ενός μυστικού «κύκλου» με Ιππότες και βαθμοφόρους μιας μυστικής αλλόκοτης θρησκευτικής οργάνωσης.

Τον ∆εκέµβριο του 1980 η «Χρυσή Αυγή» εξέδωσε ένα περιοδικό που επαγγέλεται μια «παγκόσµια πνευµατική Επανάστασι». Μια νέα «Χρυσή Αυγή» της ανθρωπότητας που «θα οδηγήσει και πάλι τον Άνθρωπο στην φύσι και το Ελληνικό Ιδεώδες του πολιτισµού».  Ο νέος «πολιτισµός» αφορά μόνο την λευκή φυλή. «Στη Νέα Ζωή δεν θα υπάρχη θέσι για τους Σιωνιστές, τα προϊόντα τους και τους πράκτορές τους».

Ο Χάρης Κουσουβρής στο βιβλίο του Γκρεμίζοντας τον μύθο της Χρυσής Αυγής αναφέρει ότι ο αρχηγός με ομοϊδεάτες του στις επετείους των ναζί επισκεπτόταν νύχτα το γερμανικό νεκροταφείο στον Διόνυσο. Ένα δημοσίευμα του περιοδικού που παραθέτει γράφει ότι «σκοπός και νόημα της υπάρξεώς μας ήταν, είναι και θα είναι ένας Homo nordicus ο ερχομός του ανώτατου φυλετικού τύπου». H οργάνωση δεν είναι μια πολιτική οργάνωση, που έχει μια θρησκεία, αλλά μια θρησκευτική οργάνωση που μπαίνει στην πολιτική-για να επιβάλλει όχι μόνο ένα καθεστώς.

Οι θεωρίες αυτές που παραπέμπουν όπως και το όνομα της οργάνωσης “Χρυσή Αυγή” στο Ερμητικό Τάγμα της Χρυσής Αυγής- του 1890!- εμφανίζονται πάλι με άλλη διατύπωση στο …διαπλανητικό «κίνημα” του Αρτέμη Σώρρα- που οργανώνει συγκεντρώσεις τελετές –με εμφανή στοιχεία θρησκευτικής οργάνωσης που ορκίζεται στον Δία.

“ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την απεμπόληση των κληρονομικών δικαιωμάτων μας στον παγκόσμιο πλούτο υπέρ των επικυριάρχων ανθελλήνων από τους παρανόμως εξελληνισθέντες αλλοεθνείς κυβερνήτες του ελληνικού κράτους . Και το σημαντικότερο την λεηλασία και την κατάχρηση των δικαιωμάτων του Κυρίαρχου Πανάρχαιου Έθνους μας, το μόνο έθνος πραγματικά αυτοχθόνων ιθαγενών μέσω αλλεπάλληλων προδοσιών”.

Η θεωρία του εκλεκτού έθνους, η τάση για …πλανητική κυριαρχία αλλά και ο αντισιωνισμός- όταν π.χ. λέει πως ..ο Αλέξης Γρηγορόπουλος ήταν …εβραιόπουλο- μαζί με τις θρησκευτικές τελετές των οπαδών στο όνομα του Δία παραπέμπουν ευθέως σε προναζιστικές οργανώσεις με αποκρυφιστικό χαρακτήρα και μεσσαιανικές θεωρίες παραληρηματικού χαρακτήρα.

Είναι κάτι παραπάνω από φανερό ότι η οργάνωση εμπνέεται από την περίφημη Εταιρεία της Θούλης που ιδρύθηκε στις 18 Αυγούστου του 1918 στο Μόναχο, με μια τελετή, στην οποία ο μυούμενος έπρεπε σε συμβολικό επίπεδο, να κάνει το «ταξίδι της επιστροφής». Ο Μάγιστρος του Τάγματος με δυο ιππότες με ξίφος και λευκούς μανδύες έμπαιναν στον «Ναό» τραγουδώντας μια άρια. Μέσα σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα οι «εταίροι» άναβαν το Ιερό Πυρ. Ο Μάγιστρος άγγιζε με τη Λόγχη του Οντίν τον μυούμενο και ο μυούμενος έδινε τον όρκο πίστης στους σκοπούς του Τάγματος και στην υποχρέωση να υπερασπίζει και να διαδίδει τους σκοπούς και τις ιδέες του.

Για να γίνει κανείς μέλος της Εταιρείας της Θούλης έπρεπε να υπογράψει δήλωση ότι «δεν ρέει στις φλέβες, τις δικές μου ή της συζύγου μου, εβραϊκό αίμα και ανάμεσα στους προγόνους μου δεν υπήρχε κανείς προερχόμενος από φυλή εγχρώμων». Κατά σύμπτωση στο καταστατικό της Εταιρείας Σώρρα υπάρχει ένα άρθρο που λέει πως ο αρχηγός πρέπει να έχει ….ελληνικό DNA.

O ιδρυτής της Εταιρείας βαρώνος Σεμπότεντορφ αγόρασε την εβδομαδιαία εφημερίδα «Παρατηρητής», που το 1920 πήρε τον τίτλο «Λαϊκός Παρατηρητής» και έγινε όργανο των εθνικοσοσιαλιστών που μαζί με τον εικοσάχρονο ακόμα Χίτλερ θα εμφανισθούν στην πολιτική ζωή της χώρας με ένα νέο πολιτικό κόμμα.   Η ιδέα του κόμματος φαίνεται να ήταν του συνιδρυτή Πωλ Τάφελ, ανώτερου στελέχους της αυτοκινητοβιομηχανίας ΜΑΝ. Ο Καρλ Χάπερ το 1918 είχε ιδρύσει τον «Πολιτικό Κύκλο των Εργατών», το πρόπλασμα του «Κόμματος Γερμανών Εργατών».

Ο Άντον Ντρέξλερ ήταν ο ιδρυτής της « Επιτροπής Εργαζομένων για την Ειρήνη». Ο Ντίτριχ Έκαρτ, ο βασικός μέντορας του Χίτλερ, δεν ήταν απλώς ένας αποκρυφιστής, αλλά ένας δάσκαλος της μαγείας. Όταν πέθανε το 1923 τα πνευμόνια του ήταν καμένα από ένα χημικό αέριο. Ο πνευματικός πατέρας του Τρίτου Ράιχ προκειμένου να ανακαλύψει την ανώτερη σοφία το χρησιμοποιούσε ενώ προσευχόταν σε ένα μαύρο μετεωρίτη!

Η Έσχατη Θούλη δεν ήταν απλώς μια χαμένη πολιτεία, αρχαιότερη από την Ατλαντίδα, αλλά η πύλη προς άλλους κόσμους.  Το 1921 το «εργατικό» κόμμα θα μετονομασθεί σε «Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα των Γερμανών Εργατών». Ζητά «γη και χώρο» σε μια ενωμένη Γερμανία με αποικίες «για διατροφή του λαού μας και την εγκατάσταση του πλεονάζοντος πληθυσμού». Μόνο όσοι έχουν γερμανικό αίμα μπορούν να είναι μέλη του Έθνους. Το Κόμμα υποστηρίζει το χριστιανικό δόγμα, αλλά αντιμάχεται την «ιουδαϊκή – υλιστική νοοτροπία».

Το πρόγραμμα του κόμματος είναι ριζοσπαστικό, επαναστατικό, σοσιαλιστικό. Προτείνει κατάσχεση των κερδών που προήλθαν από τον πόλεμο, εθνικοποίηση των τραστ και διανομή των κερδών των μεγάλων εταιρειών. Ένας από τους στόχους του κόμματος στην διακήρυξη του είναι η κοινωνικοποίηση των μεγάλων πολυκαταστημάτων και η αναδιανομή της γης. «Οι κοινοί εγκληματίες, οι τοκογλύφοι, οι κερδοσκόποι πρέπει να τιμωρούνται με θάνατο, ανεξαρτήτως πεποιθήσεων ή φυλετικής καταγωγής. Οι μη-Γερμανοί πρέπει να εμποδίζονται από τον νόμο να συμμετέχουν οικονομικά ή να επηρεάζουν Γερμανικές εφημερίδες».

Με βασικό σύνθημα το “Ξύπνα Γερμανία” το κόμμα εκφράζει την  βασική ιδέα του ναζισμού είναι πως η γη δεν φτάνει για όλους, ούτε ανήκει σε κατώτερες φυλές υπανθρώπων. Μόνο οι Άριοι, οι Υπεράνθρωποι, οι εκλεκτοί αξίζει να επιβιώσουν.  Διαβάζοντας τα φληναφήματα του Σώρρου και του Κινήματος βλέπουμε πως οι Έλληνες – όσοι έχουν …βασιλικό δικαίωμα- είναι ένα περιούσιο έθνος –που δεν χρωστά, αλλά του χρωστάνε- και ήρθε η ώρα να δικαιωθεί σε ένα …παγκόσμιο δικαστήριο.

Οι ιστορίες αυτές μπορεί να είναι παραμύθια για μικρά παιδιά, και μάλιστα εικονογραφημένα.   Το πάθος του Χίτλερ για τα άστρα και το Διάστημα άρχισε λίγο αφότου ένας γερμανός αστρονόμος έχει ανακαλύψει άστρο «Οστάρα. Η Γερμανία όπως όλος ο κόσμος κοιτάζει τα άστρα.   Η φιλολογία θέλει τον άεργο νεαρό, το 1909,να συναντιέται με τον εκδότη του περιοδικού Οστάρα Λαντς φον Λίμπενφελς. Που του χαρίζει, όλο το αρχείο του περιοδικού και του δίνει χρήματα για να γυρίσει σπίτι. Ολόκληρα αποσπάσματα από κείμενα του περιοδικού θα βρεθούν αργότερα στον «Αγώνα» του συγγραφέα Αδόλφου Χίτλερ.

Στο βιβλίο του «Πριν έρθει ο Χίτλερ» ο Ρούντολφ φον Σεμπότεντορφ , επιβεβαιώνει πως τα μέλη της Θούλης είχαν σχέση με τον νεαρό Xίτλερ. Βρήκαν αμέσως σ΄αυτόν τον χαρισματικό νεαρό, τον ηγέτη, τον Εκλεκτό, τον Μεσσία, που θα οδηγούσε την χώρα προς την Ύστατη Θούλη. Η Εταιρεία αναζητά τον πολιτισμό των Αρίων και στην Ισλανδία, όπου υποτίθεται οι «άριοι» κατέφυγαν μετά τον διωγμό τους από την Ιερά Εξέταση.

Η “Χρυσή Αυγή” πολύ πριν σαρώσει στις εκλογές είχε αναπτύξει θεωρίες που έγιναν δημοφιλείς σε ένα περιβάλλον που ανακάλυπτε την ανωτερότητα της φυλής -μαζί με τις συνωμοσίες κατά του έθνους, κυρίως σιωνιστικές, με πολλές αναφορές στον Χίτλερ. Η νέα κίνηση μαζί με τα χρέη υπόσχεται να σώσει και την …ψυχή των Ελλανίων με ένα νέο Μεσσία που φαίνεται να έχει μελετήσει καλά πώς θα σωθεί -αν όχι ο κόσμος και τα “ζώα”, όπως λέει, όσοι έχουν ελληνικό DNA.

Η ιστορία αυτή δεν φαίνεται να τελειώνει εδώ, αλλά να αρχίζει τώρα. Γιατί δεν έφερε ο Σώρρας την παράνοια. Υπάρχουν κι άλλοι σωτήρες που θα διαγράψουνε το χρέος- γιατί ως εκλεκτός λαός δεν μπορεί να χρωστάμε! Η παράνοια έφερε τον Σώρρα όπως η χρεοκοπία της Γερμανίας τον Χίτλερ και η καταστροφή γεννάει την ανάγκη της σωτηρίας.

Μην ξεχνάμε πως πριν τον Σώρρα η οικονομική κρίση ως πολιτική κρίση γέννησε “αριστερούς” αλλά και ακροδεξιούς σωτήρες -που θα έσωζαν την χώρα από τα μνημόνιο και το Χρέος. Την σωτηρία, λοιπόν, δεν θα την αποφύγουμε. Αυτό που έχουμε να επιλέξουμε είναι ποιος από όλους θα μας σώσει.