Ο Πολάκης, τα σκυλιά και το καραβάνι

Του Νίκου Λακόπουλου

ΝΙΚΟΣ ΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣΘα σας θυμίσω μια συνομιλία τότε, μέσα στη τάξη του σχολείου. Με πλησιάζει ένας ψηλός συμμαθητής, μ ένα δυσάρεστο έκζεμα στο δέρμα του προσώπου του, στραβή τη μύτη και ξεθωριασμένα τα μαλλιά του, ακατάστατα. Ήταν η πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς.
– Πώς λέγεσαι, ρωτάει, ενώ πλάι του είχαν σταθεί αμίλητοι δυο άλλοι, δικοί του φίλοι.
– Βασίλης, του απαντώ.
– Και που μένεις, εκείνος εξακολουθεί.
– Πάνω στο λόφο, του λέω και τον κοιτώ στα μάτια. Εκείνος χαμογέλασε κι άφησε να φανούν τα χαλασμένα δόντια του. Μου λέει:
– Εγώ μένω στην απέναντι όχθη. Είσαι λοιπόν εχθρός. Και μου δίνει μια στο κεφάλι με το χέρι του, που με πονάει ακόμα τώρα σαν το θυμηθώ.

(Μάνος Χατζιδάκις)

imagehandler-1-300x300Ο Παύλος Πολάκης, υφυπουργός- γιατρός, Σφακιανός έκλεψε πάλι την παράσταση. Η επίθεση στην εργαζόμενη στον τύπο- την δημοσιογράφο σταθμού που δεν πήρε άδεια- με όρους προσωπικής στοχοποίησης δείχνει κάτι που έχουν όλοι καταλάβει πια. H κυβέρνηση έχει πάψει να εκφράζει τους εργαζόμενους, βρίσκεται απέναντί τους.

Το καραβάνι, βέβαια, προχωρά κι ας γαυγίζουν τα σκυλιά, όπως είχε πει ο πρωθυπουργός. Το τελευταίο κρούσμα ασύμμετρης επίθεσης -από υπουργό σε εργαζόμενη που έκανε το λάθος να φωτογραφηθεί εκτός από τον Τσίπρα και με τον Σαμαρά- δείχνει πως τα σκυλιά που γαβγίζουν είναι μέσα στο καραβάνι.

Είχε προηγηθεί η στοχοποίηση δημοσιογράφων που ήταν υπέρ του Ναι. Είχε “καταγγελθεί” ο ρόλος των δημοσιογράφων των “αστικών μέσων”. “Έπρεπε να του χώσω τρία μέτρα κάτω από τη γη”.

Το κτήνος όταν είναι “αριστερό” δικαιώνεται;  Η μάχη δεν γίνεται ανάμεσα σε Αριστερά και Δεξιά, αλλά ανάμεσα σε “αριστερούς” και “δεξιούς”. Η δημοσιογράφος εξαιρείται από την βασιλεία των συριζαϊκών ουρανών καθότι είναι “θεραπαινίδα της διαπλοκής”. O Πολάκης είναι έτοιμος- με μίσος- να τιμωρήσει τον εχθρό, να πολεμήσει και να νικήσει. Αλλά ποιος είναι ο εχθρός μιας “Αριστεράς” -παλαιοδιαθηθικής- που μισεί μαζί με την δεξιά και την μισή κοινωνία;’

4«Η επιχείρηση “δολοφονία χαρακτήρα”που εξελίσσεται εναντίον μου τις τελευταίες δυο μέρες από σοβαροφανείς κονδυλοφόρους ,”διάσημους”παρουσιαστές ,”αξιοπρεπείς” σχολιαστές “προσβεβλημένους” δημοσιογράφους (όλοι τους λιβανιστήρια και θεραπαίνιδες της διαπλοκής )
ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ αυτού που έχει καταλάβει ότι ΧΑΝΕΙ τα λεφτά και την ισχύ που είχε ,επειδή αυτή η κυβέρνηση -έκλεισε τη στρόφιγγα από τράπεζες και ΚΕΕΛΠΝΟ,-χτύπησε στην καρδιά το νταβατζηλικι των παράνομων καναλαρχών και -το παλιό πολιτικό προσωπικό που υπηρέτησε , χάνει καθημερινά όχι μόνο την κυβέρνηση αλλά και την εξουσία.

Ακούστε καλά παπαγαλάκια της αργυρώνητης δημοσιογραφίας , αλλά και τρολλάκια του Μουρούτη, ψεύτικα προφίλ του Διαδικτύου και λοιποί υποκριτικά “αγανακτισμένοι”: Όσες βρισιές,ψευτιές ,χαρακτηρισμούς ,προσβολές ,απειλές και να χρησιμοποιήσετε

1)είμαι πολύ ΨΗΛΑ και ΗΘΙΚΑ και ΑΞΙΑΚΑ και ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ για να με λερώσετε η να με υποτιμήσετε
2) εχω μάθει και να ΠΟΛΕΜΩ και να ΝΙΚΩ γι αυτά που πιστεύω
3)Δεν ΜΕ ΚΡΑΤΑΤΕ Γι αυτό δεν κάνω ΠΙΣΩ».

Με την δήλωση «έπρεπε να τον χώσω τρία μέτρα κάτω από την γη» τα πυρά πήραν και τα «αυγά» της δημοσιογραφίας, όσους δημοσιογράφους είναι κάτω από 25 χρονών. Οι δηλώσεις αυτές θα πρέπει να συνδυαστούν με άλλες άλλων υπουργών που θεωρούν ότι η αυτονόμηση των μέσων ενημέρωσης είναι παθογένεια. Και -προσέξτε- 0 κ. Πολάκης είναι και γιατρός!

2 (1)Η βία εξυπηρετεί  την επανάσταση ή επανάσταση την βία; O παλιός Κνίτης επιδεικνύεται συχνά με φωτο στο facebook με φωτό με ψαροντούφεκα και όπλα, ενώ σόκαρε όταν είπε ότι είχε …διπλά βιβλία.  Επιδειξιομανία, παράβαση της δεοντολογίας, βαρυ-μαγκιά και κατάχρηση εξουσίας.  Αγένεια και πολιτική βαρβατίλα με στοιχεία Κουταλιανού. Πάντα μπροστά στο φακό, on camera, όπως λέμε στα ελληνικά, κατά τον …χιβ.

To θέμα δεν είναι ο Πολάκης. Είναι η ανοχή ή και στήριξη από κυβερνητικά και κομματικά στελέχη σε μια πρακτική που μπορεί να στραφεί εναντίον τους, αν οι ίδιοι βρεθούν έξω από το “καραβάνι”. Η Αριστερά δεν μισεί τους δεξιούς και δεν διαχωρίζει τους εργαζόμενους. Δεν είναι κομπλεξική. Δεν είναι “ψηλά” “αξιακά”, γιατί αν ανέβει πολύ ψηλά, θα συναντηθεί με τις πρακτικές της “Χρυσής Αυγής”, όπως παρατήρησε ο Παύλος Τσίμας και  τον πήρε η μπάλα.

«Ο ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΙΜΑΣ σχολιαστής πλέον στο ΣΚΑΕΙ (το κανάλι που μίλησε για συμμετοχή της “σοβαρής “Χρυσής Αυγής στην κυβέρνηση ) παρομοιάζει εμένα με Χρυσαυγιτη!!!!!!!! ΤΕΛΟΣ: Η αγάπη για το ΧΡΗΜΑ, σε κανει Παύλο Τσίμα .Η αλλιώς μεχρι να πληρώσουν θα πάθουν ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ» γράφει ο αναπληρωτής υπουργός.

Το πρόβλημα δεν είναι ο Πολάκης. Είναι, όπως έλεγε ο Μάνος Χατζιδάκις, μη συνηθίσουμε το τέρας.