Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με την ΑΡΓΩ

Ναι, πιστεύω ότι η Ελλάδα μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να αποτελέσει προορισμό ξένων άμεσων επενδύσεων! Αυτή είναι, άλλωστε, και η επιθυμία των στελεχών των ξένων εταιρειών που λειτουργούν στη χώρα μας. Να πείσουν, δηλαδή, τις μητέρες – εταιρείες να τοποθετήσουν την Ελλάδα στον χάρτη των πιθανών επενδύσεών τους. Για να συμβεί, όμως, αυτό, θα πρέπει και η Πολιτεία να κατανοήσει τις ανάγκες τους, να εγκύψει στις ανησυχίες τους και, κυρίως, να εφαρμόσει τις προτάσεις των ξένων εταιρειών, οι οποίες αποσκοπούν στη βελτίωση του πλαισίου για την υποδοχή ξένων επενδύσεων στη χώρα.

Το Δίκτυο Ελλήνων Παρισιού

Του Ανδρέα Δεληγιάννη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας,  Προκόπης Παυλόπουλος, είχε την Δευτέρα μια ξεχωριστή συνάντηση στην πρεσβευτική κατοικία στο Παρίσι, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στη Γαλλία.  Δέχθηκε την οργάνωση΄ΑΡΓΩ – ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΡΙΣΙΟΥ, ένα δυναμικό Δίκτυο Ελλήνων που εργάζονται σε πολυεθνικές εταιρείες, σε διεθνή δικηγορικά γραφεία, σε ενώσεις, ΜΚΟ κ.λπ. στο Παρίσι.

Σκοποί του Δικτύου είναι η αλληλοϋποστήριξη και αλληλεγγύη, καθώς και η προβολή θετικών μηνυμάτων για την Ελλάδα στον επαγγελματικό και κοινωνικό περίγυρο των μελών και φίλων του.

Οι εκπρόσωποι της Αργούς διαβεβαίωσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι οι απανταχού Έλληνες, ασχέτως πολιτικών προτιμήσεων, βάζουν πλάτη και ότι δεν χρειάζεται σήμερα απλώς μια «Εθνική Ελλάδας», αλλά, κυριολεκτικώς, μια «Μικτή Κόσμου», με όσα καλύτερα στοιχεία διαθέτει το έθνος μας στα πέρατα του πλανήτη. Τόνισαν δε την ανάγκη να μπει, επιτέλους, μια μεγάλη και οριστική τελεία στο συλλογικό μας αυτομαστίγωμα και χωρίς κλαυθηρμούς, σύνδρομα θυματοποίησης και «ελληνικού εξαιρετισμού», ελίτ και λαός να δώσουν τον αγώνα για την επαναφορά της πατρίδας σε περιβάλλον οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας και προόδου. Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, θα πρέπει να περάσουμε από τη δραματική διαπίστωση ορισμένων που λένε: “Το πρόβλημα είμαστε οι ίδιοι οι ‘Ελληνες, και όχι η Ελλάδα» σε μια νέα αφήγηση, ένα νέο μήνυμα: «Είμαστε Έλληνες και μπορούμε».

Ο  Πρόεδρος εξέφρασε την υποστήριξή του ενθαρρύνοντας τα μέλη του Δικτύου να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται στη Γαλλία και σε άλλα μέρη του κόσμου για την υπεράσπιση των δικαίων της Ελλάδας.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών,  Γιώργος Κατρούγκαλος.

Το δικτυο ΑΡΓΩ  ξεκινησε απο τις Βρυξέλλες με πρωτοβουλία που πήρε ο Ανδρεάς Γιαννόπουλος. Μετά την ΑΡΓΩο– ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ- η οποία ιδρύθηκε το 2014 και αριθμεί σήμερα περί τα 1.000 μέλη με πρόεδρο τον Σπύρο  Παππά–   ο  Ανδρεάς Γιαννόπουλος ιδρυσε τον περασμένο Απρίλιο την  ΑΡΓΩ – ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΡΙΣΙΟΥ ,

Θα ακολουθήσει επέκταση του φιλόδοξου  διεθνούς Δικτύου Ελλήνων , σε διάφορες πρωτεύουσες του κόσμου. Ηδη  συζητήσεις και ζυμώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη για την επέκταση του Δικτύου στο Λονδίνο, το Βερολίνο…, ακόμη και στο εξωτικό Ντουμπάι, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία ενός ισχυρού διεθνούς Δικτύου Ελλήνων στελεχών του ιδιωτικού τομέα στο εξωτερικό.

Στη συνάντηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο στο Παρίσι  η ΑΡΓΩ  προσέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα polo του πανεπιστημίου Pantheon – Assas, με τυπωμένο στην πλάτη το επώνυμο του. Στο διεθνούς φήμης αυτό πανεπιστήμιο της γαλλικής πρωτεύουσας έκανε ο Πρόεδρος τη διδακτορική του διατριβή στο Δημόσιο Δίκαιο το 1977.

Στο ίδιο πανεπιστήμιο, έχουν φοιτήσει και άλλοι κορυφαίοι εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου της Ελλάδας, όπως οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Π. Πικραμένος, Βασιλική. Θάνου, αλλά και πλήθος δημόσιων προσώπων της Γαλλίας, όπως οι Φρανσουά Ολάντ, οι πρ. Πρωθυπουργοί Βιλπέν και Ραφαρέν, η κόρη του Ντελόρ, Μαρτίν Ωμπρί, η διάσημη δημοσιογράφος Κλερ Σαζάλ, αλλά και η …Μαρίν Λεπέν.