Ο Τυφλός μαγνήτης

Toυ Γιώργου Μαρκάκη

ΜΑΡΚΑΚΗΣΟι φόροι. Αυτοί κυβερνούν.

Οι φόροι που δείχνουν την γύμνια μας και το πόσο μεγάλη είναι η τρύπα που χρειάζεται μπάλωμα όταν μερικοί διαπιστώνουν ότι περισσότερο το εμβαδόν της τρύπας από ό,τι έχει απομείνει ύφασμα πάνω στο καμένο από εμάς τους ίδιους σαρκίο μας.

Οι ψηφοφόροι που έχουν ακόμα απομείνει για πελατειακούς μέχρι και οκογενειακούς λόγους οι περισσότεροι προσδεμένοι έως εξαρτημένοι από το κόμμα που γέρνει ψόφιο στην σέλα περισσότερο από τον Ελ Σιντ πεθαμένο πάνω στο άλογο που καλπάζει όλο και πιο βαθιά στην άνυδρη έρημο.

Οι αδιάφοροι που είτε έγιναν αναχωρητές μοναχοί και στυλίτες ακόμα και 2 χλμ απο την Πλατεία Συντάγματος που υπενθυμίζουν “όλοι τα ίδια μωρέ είναι”.

Οι δορυφόροι εφημερίδες και κανάλια που πάντα τριγυρίζουν και φωλιάζουν σαν μικρά πουλάκια στο στόμα του κροκόδειλου στηρίζοντας το ερπετό ή δικαιολογούν τις τρύπες του σήμερα με την αναγκαία εξισορροπιστική υπενθύμιση πάντα, για το ποιοι κυβερνούσαν στο παρελθόν όταν δημιουργήθηκαν οι ακάλυπτες τρύπες του σήμερα.

Τα ρινίσματα υπακούν αλλά και στηρίζουν την έλξη δημιουργώντας περισσότερο από αυτήν για να απλωθεί παραδίπλα. Στα Τυφλά.