Ο υπουργός και η σπάτουλα

Γράφει ο Συγκλητικός


Κάποιος να τον συγκρατήσει. Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, πρώην εισαγγελέας και πρώην διοικητής της ΕΥΠ, πήρε φόρα και δεν άφησε τίποτε όρθιο.

Είπε σε συνέντευξή του.”Καλώς ή κακώς, τρεις είναι οι Εθνάρχες στην Ελλάδα: Του Κέντρου είναι ο Ελευθέριος Βενιζέλος, της Δεξιάς ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και τώρα ήρθε η ώρα της Αριστεράς να αποκτήσει τον Εθνάρχη της -εάν δεν τον απέκτησε ήδη- τον Αλέξη Τσίπρα. Το πόσο μεγάλος είναι το απέδειξε το τελευταίο διάστημα, κόντρα σε όλο το σύστημα”.

Και παρακάτω συμπλήρωσε ότι ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής  “είναι εγγύηση για την καλή λειτουργία της δημοκρατίας σε εποχή κρίσης και για την ασφάλεια της χώρας”.

Σε μια σοβαρή κυβέρνηση θα έπρεπε ήδη να έχει χάσει τη θέση του. Για τρεις λόγους.

Πρώτον, γιατί χαρακτηρίζοντας ‘εθνάρχη’ τον Αλέξη Τσίπρα τον εξευτελίζει- ή τον ξεμπροστιάζει. Δεύτερον, γιατί μεταχειρίζεται τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σαν να είναι αναμειγμένος στην τρέχουσα πολιτική. Και τρίτο γιατί αναφέρεται, όπως αναφέρεται, στον Κ. Καραμανλή, πολιτικό αντιπολιτευόμενου κόμματος.

Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να παραιτηθεί μόνος του αντιλαμβανόμενος τι είπε. Αλλά αυτό αποκλείεται από τους λόγους για τους οποίους τα είπε.