Γιάννης Πανούσης: Όρθιος, με καθαρό μυαλό

Γράφει ο Σχολαστικός

 Αν η τηλεόραση έχει καμιά χρησιμότητα αυτή την περίοδο είναι γιατί κάποιοι πολιτικοί μπορούν να ανατήξουν τις απόψεις τους κόντρα στην παραφροσύνη που διακρίνει τις επιδιώξεις ορισμένων στην κυβερνητική παράταξη.
Όταν μάλιστα αυτοί οι πολιτικοί είναι … υπουργοί, η αξία της παρουσίας τους μεγαλώνει .
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης Γιάννης Πανούσης εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή του “Μέγκα” και με τις τοποθετήσεις του έριξε κάποιο φως στο τούνελ της κυβερνητικής πολιτικής .
Ήπιος, συνετός, με πλήρη επιχειρηματολογία, ανέπτυξε την αναγκαιότητα της ελληνικής παρουσίας στην Ευρώπη. Ήταν μια φωτεινή εξαίρεση σε όσα εκπέμπονται αυτή την περίοδο από τον άξονα Μαξίμου – Κουμουνδρούρου- Παλαιά Ανάκτορα. Ένας όρθιος με καθαρό μυαλό, ανάμεσα σε ακραίους, φευγάτους και επικίνδυνους.
Ο λόγος του συγκρινόμενος με τις παραπειστικές απαντήσεις και τις κουτοπονηριές ενός αλλού υπουργού, που είχε εμφανιστεί στην ίδια εκπομπή την προηγούμενη, ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να άκουσε κανείς από την κυβερνητική παράταξη αυτή την περίοδο.
Πολλοί τηλεθεατές έσπευσαν με όποιο τρόπο μπορούσαν να συνταχθούν με τον υπουργό με ανακούφιση. Σπανίζει να ακούει κάποιος τόσο στέρεες και διαυγείς τοποθετήσεις.

Αν υπήρχαν και άλλοι Πανούσηδες στο υπουργικό συμβούλιο προφανώς τα πράγματα θα είχαν πάει καλύτερα και για τη χώρα και για την κυβέρνηση.