Παν. Καμένος. Εταίρος και πορτ παρόλ!

Του Γ. Λακόπουλου

Για ένα κόμμα σαν τη ΝΔ ο Παν. Καμένος ήταν κάτι σαν ατύχημα που της συνέβη και έκτοτε σημαδεύει την πορεία της.Ένας πρώην υφυπουργός που έγινε γνωστός λέγοντας ιστορίες με δράκους ,διεγράφη όταν παρατράβηξε το σκοινί , αλλά κατάφερε να στήσει ΙΧ κόμμα στο μαλακό της υπογάστριο, να περισυλλέξει τους ναυαγούς της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, να επιβιώσει σε τρεις εκλογές και βρεθεί εναντίον της συμμετέχοντας σε κυβέρνηση της Αριστεράς ! Ένα ακόμη από τα μυστήρια του νεώτερου πολιτικού βίου.
Για πολλούς ο Καμένος ήταν απλώς ένα βουτυρόπαιδο που ήθελε να κάνει καριέρα στην πολιτική. Απόφοιτος της Λεοντείου, πήγε στη Λυών και την Ελβετία για σπουδές και το 1993 βρέθηκε βουλευτής της ΝΔ, εξαργυρώνοντας την προϋπηρεσία του στη ΔΑΠ και την ΟΝΝΕΔ.

Πέρα από τις επιτροπές της Βουλής που αφορούσαν την άμυνα και την εξωτερική πολιτική, στις οποίες επεδίωκε να μετέχει , δεν είχε να επιδείξει τίποτε σημαντικό, πέρα από γλαφυρές συνωμοτικές δοξασίες που διακινούσε – ενίοτε και με βιβλία- και το θόρυβο που προκαλούσε οσάκις του δινόταν ευκαιρία, φτάνοντας συχνά σε δικαστικές διαμάχες – σύνδρομο που τον καταδιώκει μέχρι σήμερα. Παλιότερα του καταλόγιζαν ότι δεν έχει πρόβλημα να διατηρεί επαφές με πρόσωπα του υποκόσμου.

Αλλά το 2007 ο Κ. Καραμανλής, μη έχοντας πολλές επιλογές στη διάθεση του, τον έχρισε υφυπουργό Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και αυτό άλλαξε τη μοίρα του.

Η ανάληψη της ηγεσίας από το σύστημα Σαμαρά τον βόλευε ιδεολογικά, αλλά όταν του ζητήθηκε να στηρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου , στην οποία δεν θα είχε αξίωμα, έκοψε την αλυσίδα και τελικά τον Φεβρουάριο του 2012 διεγράφη , με άλλους 20 βουλευτές, επειδή καταψήφισε τη δανειακή σύμβαση και το <κούρεμα>.

Ήταν η ευκαιρία που περίμενε. Σε ένα μήνα βρέθηκε με δικό του κόμμα με το όνομα <Ανεξάρτητοι Έλληνες>, το οποίο προτίμησαν ένας στους δέκα ψηφοφόρους τον Μάιο του 2012. Ήταν φανερό ότι θα έπαιρνε τη θέση του Καρατζαφέρη στην πολιτική σκηνή. Σήμερα θέλει να πάρει τη θέση του Σαμαρά.
Χρησιμοποιεί πάντα ακραίο λόγο και δεν διστάζει να προτρέψει το λιντσάρισμα ενός δημάρχου, ή να ιστορίες με μαγνητοταινίες ακόμη και αν πρόκειται για την εκλογή πρόεδρου της Δημοκρατίας.

Στο βιβλίο του <Τρομοκρατία, θεωρία και πράξη> ανακάλυπτε συμμετοχή προσώπων από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ στη 17Ν! Όπως αργότερα ανακάλυπτε την οικογένεια Παπανδρέου πίσω από σκοτεινά οικονομικά κόλπα- για να εισπράξει δικαστική καταδίκη. Η παραδρομή για τους <υδατάνθρακες> και η θεωρία <μας ψεκάζουν> κανονικά θα ήταν αρκετά να τον βγάλουν από το παιχνίδι.

Δεν συνέβη ! Ο Καμένος επιβίωσε στις εκλογές παρ ότι πολλοί προεξοφλούσαν το τέλος του. Εγινε κυβερνητικός εταίρος  και κάτι περισσότερο: δίκην πορτ  παρόλ του Πρωθυπουργου ανακοινώνει τις καθοριστικες εξελίξεςι. Ηταν αυτός που ανήγγειλε το σχηματισμό της κυβέρνησης Τσίπρα και τώρα είναι αυτός που προεξοφλεί τη συμφωνία με τους δανειστές και την υπερψήφιση της από τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Όπως θα έλεγε ο αμερικανός συγγραφέας Σάμιουελ Μπέχραμ < Ένας άνθρωπος που αν δεν υπήρχε δεν θα μπορούσαμε ποτέ να τον φανταστουμε>.