Ποιοι είναι και τι θέλουν οι Τζιχαντιστές

Του Νίκου Γαλάτη

 1506

Οκτώ αδελφοί ζωσμένοι με εκρηκτικά και έχοντας αυτόματα όπλα στόχευσαν περιοχές στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσα που είχαν επιλεγεί από πριν. Το Stade de France στο οποίο γινόταν ο αγώνας κατά της Γερμανίας τον οποίο παρακολουθούσε ο ηλίθιος Φρανσουά Ολάντ:  Το Μπατακλάν στο οποίο εκατοντάδες ειδωλολάτρες βρίσκονταν όλοι μαζί σε ένα πάρτι διαστροφής”.

Είναι  η προκήρυξη των Τζιχαντιστών για το χτύπημα στο Παρίσι. Όσοι ήταν στο «πάρτυ της διαστροφής» – ήταν «ειδωλολάτρες» κι έπρεπε να πεθάνουν. Κι ας ήταν και μουσουλμάνοι αναμεσά τους.  Αλλά ποιοι είναι αυτοί που κρίνουν ποιος είναι ειδωλολάτρης και ποιος πabdel-hamid-abaaoudρέπει να πεθάνει;

O Aμπου Μπακρ αλ Μπαγκάρντι- πρώην στέλεχος της Αλ Κάιντα- γεννημένος το 1971 στην Σαμάρα στο Ιράκ είναι ο αρχηγός του Χαλιφάτου κι απόγονος –όπως ισχυρίζεται του Μωάμεθ. Φαίνεται να έχει διδακτορικό σε Ισλαμικές σπουδές από το Πανεπιστήμιο της Βαγδάτης. Έχει στις τάξεις του δέκα χιλιάδες μαχητές και χρηματοδοτείται από επιχειρηματίες του κόλπου και ληστείες. Ο αρχηγός επικαλείται τον Αλλάχ, αλλά εμπνέεται από τον Χίτλερ.

Πως έγινε το Χαλιφάτο

Η κατάληψη της Μοσούλης έφερε στην οργάνωση πετρελαιοπαραγωγικές πηγές και χρήμα. Οι Τζιχαντιστές θησαυρίζουν στο όνομα του Αλάχ. Η Αλ Κάιντα δεν είχε ποτέ ένα κράτος στα χέρια της. Το κράτος απλώνεται σε άλλα κράτη και τα παρανοϊκά σχέδια του Φύρερ βλέπουν ήδη μια αυτοκρατορία που θα φτάνει ως τα Βαλκάνια.paris-attack-1

Με ένα πρόσφατο άρθρό του στον  Guardian ο Seumas Milne αποκάλυψε πως οι ίδιες οι ΗΠΑ βοήθησαν στην άνοδο του ΙSIS με τον πόλεμο στο Ιράκ. Οι Βρεττανοί  παρείχαν «εκτεταμένη υποστήριξη» στους αντάρτες: αλεξίσφαιρα γιλέκα και στρατιωτικά οχήματα, εκπαίδευση, υλικοτεχνική υποστήριξη και  μυστική παροχή «όπλων μαζικής κλίμακας». Οι μυστικές υπηρεσίες των δύο κρατών είχαν βοηθήσει να μεταφερθούν όπλα από την Λιβύη στην Συρία, μετά την πτώση του καθεστώτος Καντάφι. Μια απόρρητη έκθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, που συντάχθηκε τον Αύγουστο του 2012,  προέβλεπε  και καλωσόριζε – την προοπτική ενός «Σαλαφιστικού Πριγκηπάτου» στην ανατολική Συρία και ενός Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ, που θα ελεγχόταν από την Αλ Κάιντα».TzIZANT

imageΗ κατάσταση ωστόσο έχει ξεφύγει από τον αρχικό σχεδιασμό- αν υπήρχε. Η Αλ Κάιντα καταγγέλει την ISIS για …βία και το χαλιφάτο στήθηκε πάνω στα πτώματα των πρώην συντρόφων των ανταρτών. Στην πραγματικότητα κανένας δεν ελέγχει, ούτε ξέρει τι ακριβώς συμβαίνει σ΄αυτή τη γωνιά του πλανήτη, ώσπου φτάνουν στην δυτικά μέσα ενημέρωσης βίντεο με αποκεφαλισμούς που δίνουν οι ίδιοι οι δήμιοι στην δημοσιότητα κομπάζοντας.

Οι πληροφορίες για τον Μαγκνάντι λένε πως το 2006 συνελήφθη από τους Αμερικανούς και κρατήθηκε στο Στρατόπεδο Μπούκα. Όταν απελευθερώθηκε ο εμίρης πολεμά στην Συρία και συλλαμβάνει το σχέδιο του Ισλαμικού Κράτους. Το καλοκαίρι του 2013 επέβαλε την «σαρία» με πολύνεκρες επιθέσεις κατά των πρώην συμπολεμιστών τους από το «Μέτωπο Νούσρα».ISIS-Hates-Drums-Burns004-620x395

Η κατάληψη των πετρελαιοπηγών είναι η βασική επιτυχία του, αφού πλέον πουλά πετρέλαιο στην μαύρη αγορά και θησαυρίζει.

Το χρήμα διευκόλυνε τη στρατολόγηση μισθοφόρων και τα ταμεία ενισχύθηκαν από κλοπές χρυσού, απαγωγές κι άλλες μεθόδους που δεν εγκρίνει το Κοράνι. Φυσικά τα αμερικάνικα κατασκοπευτικά έχουν απόλυτη εικόνα των κινήσεων του, αλλά δεν επεμβαίνουν. Ο πλούτος του χαλιφάτου ανέρχεται σε πολλά δις που επιτρέπουν την επίθεση στο Παρίσι που προφανώς χρειαζόταν περισσότερα από οχτώ άτομα.

Η Μοσούλη έδινε στους Τζιχαντιστές  εκατομμύρια δολάρια κάθε  μήνα, αφότου το ISIS υποχρέωσε τους επιχειρηματίες- όπως ο Χίτλερ- να πληρώνουν φόρο. Η άλωση τα τράπεζας της πόλης τους απέφερε χρυσό αξίας 430 εκ. δολαρίων.

Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί πλέον ευθέως την Ευρώπη και τις ΗΠΑ με χτυπήματα στο Λονδίνο, την Ρώμη, την Ουάσιγκτον, μετά το Παρίσι. Ο πόλεμος άρχισε, αλλά κανείς δεν είναι διατεθειμένος να εμπλακεί σε μάχες με χερσαίες δυνάμεις. Όταν το Χαλιφάτο δεν μπορεί να πληγεί παρά μόνο- όπως λένε στρατιωτικοί- μόνο αν εμπλακούν και χερσαίες δυνάμεις.