Πολλάκης- Καμμένος: Δυο κρούσματα την ίδια μέρα

 

Του Νίκου Λακόπουλου

αντιποιηση στολης
Η στολή με την οποία εμφανίστηκε το πρωί στο ΓΕΑ ο υπουργός Άμυνας είναι ιδιοκατασκευή και γράφει πάνω και το όνομά του ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ/ ΥΕΘΑ. Άραγε αυτές οι στολές έχουν κάποια νομοθεσία που τις αφορά ή είναι μόνο για την φωτογράφιση; Μπορεί κι ο υπουργός να τις φορά με ή χωρίς καπέλο, με μπλου-τζιν ή γραβάτα ανάλογα με την ώρα;

ΝΙΚΟΣ ΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ«Με στολή παραλλαγής εμφανίστηκε την Πέμπτη στο ΥΠΕΘΑ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και “διέταξε” άσκηση «πολεμικής ετοιμότητας» ενάντια στην προκλητικότητα Τουρκίας και Σκοπίων στην Ειδομένη!».

Την ίδια μέρα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Πολάκης εξαπέλυσε επίθεση στα «βοθροκάναλα της διαπλοκής» και δήλωσε πως τον δημοσιογράφο που τον αποκάλεσε αγροίκο έπρεπε “να τον χώσει τρία μέτρα κάτω από τη Γη». Η επίθεση περιλάμβανε και τους δημοσιογράφους –κάτω των 25 χρονών-  τα «αυγά». Δύο κρούσματα την ίδια μέρα.

Οι δυο υπουργοί θα πρέπει να αποδοκιμαστούν άμεσα από τον προϊστάμενό τους, αφού δεν υπάρχει κάποιος λειτουργός να δει πως οι δύο συμπεριφορές δεν βρίσκονται έξω από την δεοντολογία, αλλά έξω από το πλαίσιο των νόμων που δεν επιτρέπει ακόμα και σε υπουργούς να εκτοξεύουν ξεκάθαρα απειλές κατά της ζωής δημοσιογράφου ή να αντιποιούνται στρατιωτικές στολές κι εξουσίες που δεν έχουν.

Οι εκτροπές εκλαμβάνονται από την κοινή γνώμη ως ανάγωγες, ανάρμοστες ή αστείες- έως γελοίες- αλλά τόσο η χρήση  της στρατιωτικής στολής, όσο και  οι απειλές του υφυπουργού Υγείας είναι αξιόποινες. Πέρα από τη νομική τάξη υπάρχει και η πολιτική. Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός απέλυσε τον υπουργό του εκφράστηκε εναντίον δημοσιογράφου. Η κυβερνητική εκπρόσωπος τις απειλές Πολλάκη τις αποκάλεσε “λεκτικό ατόπημα”.

Στη δική μας χώρα μπορεί ένας υπουργός να επιδεικνύει τα όπλα του στο facebook ή να φορά στρατιωτικές στολές, ακόμα και να οργανώνει ασκήσεις ή να φωνάζει τους φίλους του αμερικάνους για μια βόλτα με …F16 πάνω από την Ακρόπολη για να επιδείξει τις φωτο και τα βίντεο στους φίλους τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

kammenos parallagi neo 2
Περηφάνια λεβεντιά και τα χέρια στις τσέπες, πριν την άσκηση στο Αιγαίο. Λίγες μέρες πριν οι αμερικάνοι ζήτησαν να πετάξουν πάνω από την Ακρόπολη κι ο υπουργός αποδεσμευσε γι΄αυτό μερικά F16. Ύστερα ανέβασε το βίντεο στο προσωπικό του τουίτερ.

“Και τι έγινε, αν ο υπουργός φόρεσε μια στολή; Κι ο Ομπάμα το κάνει!”. Η αλήθεια είναι ότι δεν το κάνει κι ο Ομπάμα σε μια χώρα που όλα επιτρέπονται, αλλά ο πρόεδρος μπορεί να χορεύει ή να παίζει με όλα χωρίς να γελοιοποιείται.

ΚΑΜΕΝΟΣΗ στιγμή που διάλεξε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας να φωτογραφηθεί με στολή σε μια πραγματική άσκηση είναι κρίσιμη. Η Ελλάδα έχει αποδεχθεί την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με παράλληλη παρουσία των τουρκικών δυνάμεων που τις τελευταίες μέρες δεν κυκλοφορούν στο μισό Αιγαίο, αλλά παραβιάζουν τον ελληνικό χώρο.

Δεν έχει περάσει καιρός που ο υπουργός Άμυνας της αριστεροδεξιάς  κυβέρνησης πήγε στις ΗΠΑ- αναρμοδίως- να ….προσφέρει ένα ελληνικό νησί στο ΝΑΤΟ, αλλά δεν τον δέχτηκαν- και ξαναπήγε- για ποιο λόγο;- προ ημερών. Δεν είναι μια περίοδος για σέλφις πάνω από Αιγαίο.

12938210_10153691217888681_4332195228365324389_nΟ υπουργός Άμυνας έχει πολλές φωτο στο τουίτερ του και “εντυπωσιακές φωτογραφίες από την πτήση ελληνικών F-16 μαζί με αμερικανικά F-15 που αποδέσμευσε το ΓΕΑ”/Τα αεροσκάφη συμμετείχαν στην άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 2016, μαζί με ισραηλινά F-16.  “Οι αμερικανοί ζήτησαν να κάνουν πτήση σε κοινό σχηματισμό με ελληνικά F-16,πάνω από αρκετές περιοχές της χώρας και κατέληξαν στην Αθήνα απ΄ όπου και η φωτογραφία πάνω από την Ακρόπολη” εξηγεί ο υπουργός και παραθέτει με υπερηφάνεια και το βίντεο! https://t.co/BzbDRENWpj

getimage (30)
Ο υπουργός δεν δικαιούται να φορά στολή, είναι πολιτικός προιστάμενος, αλλά αν το κάνει ας το κάνει σωστά. Δεν παίρνουμε αναφορά ασκεπείς ή …ακομβίωτοι. Οι ποινές μπορεί να φτάσουν και τα δύο …χρόνια. Ο στρατιώτης χαιρετά το εθνόσημο όχι το φανελάκι και το κεφάλι του υπουργού- που δεν είναι εθνικά σύμβολα.
2 (1)
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είναι καλός στα ψαροντούφεκα και τα όπλα. Έχει άραγε άδεια ή δεν χρειάζεται αφού είναι από τα Σφακιά. Πάντως, όταν λέει “έπρεπε να θάψει τρία μέτρα κάτω από την γη” τον ασεβή δημοσιογράφο, όπως βλέπετε από τον τρόπο που κρατάει το όπλο και το ψαροντούφεκο δεν αστειεύεται.

H σκοπιανή αστυνομία παραβίασε τα ελληνικά σύνορα, αφού πρώτα τα έφτιαξε φράχτη. Τι έκανε η κυβέρνηση; Αφενός έκανε ένα ηρωϊκό διάβημα. Κι ύστερα ο υπουργός Άμυνας φόρεσε μια στολή παραλλαγής και πήγε στο… υπουργείο Άμυνας να κάνει άσκηση ετοιμότητας κι ύστερα φωτογραφήθηκε με στρατιώτες.

Μάλλον χωρίς να ξέρει πως όταν παίρνει  αναφορά με στολή και τον χαιρετούν θάπρεπε απαραίτητα να φορά το τζόκει με το εθνόσημο. Αυτό τιμάμε κι όχι το φανελάκι ή το κεφάλι του υπουργού –που μάλλον θα έπρεπε να τιμωρηθεί ως ακομβίωτος, ασκεπής και …στραβάδι.

Σύμφωνα με το άρθρο 68 του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα (αντιποίηση στολής ή μη μή εμβλημάτων) ο στρατιωτικός που φέρει δημόσια στρατιωτική στολή, παράσημο ή άλλο διακριτικό σημείο βαθμού ή τίτλου χωρίς να έχει δικαίωμα τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους. H ποινή είναι ίδια και για πολίτες. Η σημειολογία με τις στολές παραπέμπει σε πρόσωπα όπως ο Μουσολίνι, ο Χίτλερ, ο Στάλιν, ο Φιντέλ Κάστρο, ο Κιμ Ιλ Σουγκ. Δεν θα βρείτε φωτογραφίες του Ελευθερίου Βενιζέλου με στολή, ούτε άλλου ηγέτη δημοκρατικής χώρας. Αν αυτό έχει συμβεί γίνεται με συμβολικό τρόπο και σεβασμό σε ό,τι σημαίνει η στολή. Χωρίς παραποίηση και χωρίς το …όνομά του!

10382356_10202123323946384_472757026363460507_oΟ υπουργός Άμυνας ασκεί εποπτεία, δίνει οδηγίες στον Αρχηγό, αλλά δεν είναι αρχηγός, ούτε στρατιωτικός για να φορά στολή. Δεν έχει δικαίωμα να φορά στρατιωτική στολή. Ούτε να κοιμάται σε στρατόπεδα! Ούτε να εμφανίζεται ImageHandler (1)σε μονάδες στρατού -με στολή και μάλιστα ασκεπής. Αν θέλει να στείλει ένα μήνυμα στον “εχθρό” το μήνυμα που στέλνει ότι την Ελλάδα την κυβερνάνε υπουργοί που δεν αντιλαμβάνονται την σοβαρότητα των στιγμών. Πότε φοράει ένα στρατιωτικό ρούχο με πολιτικά, πότε στολή χωρίς καπέλο -ίσως για να μη χαλάσουν τα μαλλιά στην …φωτογράφιση!- κι έχει τυπώσει το όνομά του πάνω στην στολή: ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ/ ΥΕΘΑ!

Το θέμα δεν αφορά το τυπικό του στρατού, αλλά την ουσία. Ο στρατιώτης που χαιρετά ένα σύμβολο της πατρίδας του και τον αντιχαιρετά ο αρχηγός δείχνει σεβασμό και δέχεται τον σεβασμό από τον ανώτερό του στο ίδιο σύμβολο. Ο υπουργός με το σεβασμό που ζητά στο …φανελάκι του εξευτελίζει τον φαντάρο.  Υπερβαίνει τα όρια της  εξουσίας  του  όταν υποκαθιστά τον Αρχηγό Στρατού και αντιποιείται στολή κι εμβλήματα με αυτή την προσωπική στολή που έχει κατασκευάσει.

Φανταστείτε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να παριστάνει τον τροχονόμο, τον υπουργό Παιδείας να μπαίνει αιφνιδιαστικά σε ένα σχολείο και να αρχίσει να διδάσκει ή θυμηθείτε τι συνέβη όταν ο απαράμιλλος Πολύδωρας- ως υπουργός- ηγήθηκε του αγώνα κατά του …Στρατηγού Άνεμου στις πυρκαγιές. Ο αρμόδιος υπουργός ελέγχει πολιτικά τον τομέα του δεν μεταμφιέζεται πότε ναύτης, πότε αεροπόρος πότε καταδρομέας, όπως ο Πάνος Καμμένος.

Ο Παύλος Πολλάκης, υφυπουργός- γιατρός, Σφακιανός έκλεψε πάλι την παράσταση- με την δήλωση «έπρεπε να τον χώσω τρία μέτρα κάτω από την γη». Τα πυρά πήραν και τα «αυγά» της δημοσιογραφίας, όσους δημοσιογράφους είναι κάτω από 25 χρονών. Οι δηλώσεις αυτές θα πρέπει να συνδυαστούν με άλλες άλλων υπουργών που θεωρούν ότι η αυτονόμηση των μέσων ενημέρωσης είναι παθογένεια. Και -προσέξτε- 0 κ. Πολλάκης είναι και γιατρός!

Η βία εξυπηρετεί  την επανάσταση ή επανάσταση την βία; O παλιός Κνίτης επιδεικνύεται συχνά με φωτο στο facebook με φωτό με ψαροντούφεκα και όπλα, ενώ σόκαρε όταν είπε ότι είχε …διπλά βιβλία. Τα δύο κρούσματα έχουν κάτι κοινό. Επιδειξιομανία, παράβαση της δεοντολογίας, βαρυ-μαγκιά και κατάχρηση εξουσίας. Τους ενώνει η έλλειψη πολιτικής παιδείας και η πολιτική αισθητική τους. Αγένεια και πολιτική βαρβατίλα με στοιχεία Κουταλιανού. Πάντα μπροστά στο φακό, όν κάμερα, όπως λέμε στα ελληνικά, κατά τον …χιβ.4