Πολλές σκοτούρες για τους σοσιαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ…

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Μεγάλες σκοτούρες έχει η σοσιαλιστική πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει του συνεδρίου του κυβερνητικού κόμματος! Το δίλημμα είναι το εξής:  Τα προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ και τον σοσιαλιστικό χώρο μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να πάνε στο συνέδριο ως χωριστή σοσιαλιστική τάση ή να επιλέξουν τη συμμετοχή τους στην πλειοψηφία, προκειμένου να βρεθούν σε καλύτερες θέσεις διαπραγμάτευσης εντός του ΣΥΡΙΖΑ;

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του anoixtoparathyro.gr, υπάρχουν ήδη 13 – 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι έχουν διαμηνύσει στο μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος Αντώνη Κοτσακά ότι προτίθενται να συμμετάσχουν στη δημιουργία μίας σοσιαλιστικής τάσης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. ΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΣΚΟΤΣΑΚΑΣ

Τόσο ο Αντώνης Κοτσακάς όσο και οι 13 – 15 σοσιαλιστογενείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι ο κύριος «αντίπαλός» τους στα οργανωτικά εντός του κυβερνητικού κόμματος είναι ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο οποίος «θεωρεί ότι ελέγχει απολύτως την βάση του κόμματος σε όλη της χώρα». Οι σοσιαλιστογενείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο Αντώνης Κοτσακάς έχουν μία πιο «προωθημένη» άποψη για τα οργανωτικά και τις τοποθετήσεις στο εσωτερικό του κυβερνητικού κόμματος:

«Μπορεί ο Παππάς να έχει 50 μέλη και στελέχη στο Κιλκίς και αυτοί οι 50 να ψηφίσουν μαζί του στα κεντρικά ζητήματα. Στα τοπικά θέματα, όμως, ο ένας θέλει να γίνει δήμαρχος, ο άλλος περιιφερειάρχης, ο τρίτος δημοτικός σύμβουλος κ.λπ. Συνεπώς, θα κοιτάξουν και το προσωπικό τους συμφέρον όταν θα έχουν να επιλέξουν τοποθέτηση”.

O Αλέξης Τσίπρας  μιλά με τον Αντώνη Κοτσακά  και τον Παναγιώτη Κουρουπλή  κατά τη διάρκεια της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το 2012.  (ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΥΗ ΦΥΛΑKΤΟΥ)
O Αλέξης Τσίπρας μιλά με τον Αντώνη Κοτσακά και τον Παναγιώτη Κουρουπλή κατά τη διάρκεια της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το 2012. (ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΥΗ ΦΥΛΑKΤΟΥ)

 Ο φραξιονισμός στον ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί είδηση, ασφαλώς… Εκείνο το οποίο, όμως, είναι το αξιοσημείωτο στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι για τις κινήσεις των σοσιαλιστογενών εντός του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί συνεχή ενημέρωση εκ των έσω και εκδηλώνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα τεκταινόμενα η ίδια η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά!

Το σίγουρο είναι ότι η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς το επικείμενο συνέδριό του δεν θα είναι μία συνήθης εσωστρεφής διαδικασία, αλλά υποκρύπτει εξελίξεις οι οποίες προβάλλουν με αξιώσεις στο εγγύς μέλλον…