Σκληρά καρύδια ή παραβρασμένες πατάτες;

Toυ Γ. Μαρκάκη

ΜΑΡΚΑΚΗΣ

Ο οποιοσδήποτε γείτονας, για να μην πούμε αντίπαλος της χώρας μας, για οποιαδήποτε θέμα και αν προκύψει πλέον έχει καταλάβει πως με τέτοια παιδαριώδη λάθη τα χαρακτηριστικά της ηγεσίας του ΥΠΕΞ μοιάζουν όχι με σκληρό καρύδι – όπως υπεροπτικά αυτοδιαφημίζονται-  αλλά με παραβρασμένη πατάτα.

Χθες δυστυχέστατα η ηγεσία του ΥΠΕΞ έκανε καινούργια γκάφα μεγατόνων. Χωρίς να ελέγξει και να διασταυρώσει τις δηλώσεις του Τούρκου πρόεδρου, που ατυχέστατα και αυθαίρετα μετέφρασε στο ραπόρτο το ΑΠΕ, προέβη σε αυθαίρετες δηλώσεις άμεσα και μάλλον χωρίς να ζητηθεί η συμβολή της πρεσβείας μας στην Άγκυρα. Τέτοια απαράδεκτη συμπεριφορά επαναλαμβάνουμε “όχι μόνο μας κάνουν ρεζίλι διεθνώς αλλά προξενούν μεγάλο κακό στον τόπο μας”.

Υπενθυμίζουμε το παρά κάτω κείμενο που αναρτήσαμε πριν λίγο καιρό:

“Χαμένοι κυριολεκτικά στην Μετάφραση

Ασχέτως απο πολιτικές αποχρώσεις από αλλαγές πλεύσης και τακτικής, απο οικονομικά μοντέλα  και προτεινόμενες λύσεις και διεξόδους  που βρήκαμε ή απορρίψαμε σαν Έθνος τα τελευταία χρόνια, θα ήταν εξαιρετικά ευεργετικό για το τόπο να γνωρίζουν οι πολίτες της χώρας από πρώτο χέρι και  ύψιστο στόμα ότι οι όποιες συζητήσεις με τους εταίρους μας και οι όποιες συμφωνίες ή διαφωνίες είχαμε στις διακρατικές μας επαφές τόσο διμερείς όσο και στις κλειστές εμπιστευτικές συναντήσεις και επαφές της χώρας οι αρμόδιοι υπουργοί χρησιμοποιούν έμπειρους διερμηνείς και μεταφραστές.

Η πρόσφατη τραγικής έμπνευσης ανακοίνωση του χείριστου είδους που έγινε από το ΥΠΕΞ προδίδει ανεπανάληπτους ερασιτεχνισμούς  που παρόμοιους τους δεν γνώρισε ποτέ το έμπειρο Ελληνικό Διπλωματικό μας Σώμα ειδικά σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο που διανύουμε στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Τα απανωτά λάθη κυβερνητικών και υπηρεσιών που βγήκαν στην δημοσιότητα προδίδουν προχειρότητα, παντελή απουσία στρατηγικής  σκέψης και λόγου και όχι μόνο μας κάνουν ρεζίλι διεθνώς αλλά προξενούν μεγάλο κακό στον τόπο μας.

Προβλέπουμε πως οι παραιτήσεις επιφανών Ελλήνων Διπλωματών δεν είναι μακριά αν συνεχίσει αυτό το χάλι.”