Στον Πέτρο Συναδινό το «Pierre de Coubertin»


7430351111111Με το βραβείο «Pierre de Coubertin» της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής τιμήθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας και μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Πέτρος Συναδινός για την πολυετή και πολύπλευρη προσφορά του στον Ολυμπισμό και τον αθλητισμό.

Η σημαντική αυτή διάκριση απονεμήθηκε σε μια όμορφη τελετή που φιλοξενήθηκε την περασμένη Κυριακή 12/6 παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στο λόφο της Πνύκας στο πλαίσιο των εργασιών της 56ης Διεθνούς Συνόδου για Νέους Μετέχοντες της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣΚατά την παραλαβή του βραβείου ο Πέτρος Συναδινός ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

 «Ευχαριστώ από καρδιάς τον Πρόεδρο, Τόμας Μπαχ και την Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ, για την εξαιρετική αυτή διάκριση. Αισθάνομαι ότι τιμώνται σαράντα χρόνια αγάπης και συμμετοχής μου σε κάθε βαθμίδα του αθλητικού ιδεώδους. Επιπλέον, αυτήν την ώρα, αισθάνομαι πως περιβάλλομαι από τους δεκάδες, τους εκατοντάδες συνεργάτες, συναθλητές και φίλους, με τους 743034οποίους συνδιαμορφώσαμε το μείζον έργο της Ελληνικής Ολυμπιακής κορύφωσης και μαζί συνεχίζουμε, σε δύσκολες πλέον συνθήκες, την δια βίου προσπάθεια της προκοπής του αθλητισμού στην χώρα μας. Σε όλους αυτούς, και στην αγαπημένη μου οικογένεια, αφιερώνω αυτήν την βράβευση».

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της IOC C.K. Wu, τα επίτιμα μέλη της ΔΟΕ, Λάμπης Νικολάου και ο Κωνσταντίνος, πρώην βασιλιάς των Ελλήνων, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, εκπρόσωποι ξένων Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών και πολλές ακόμα προσωπικότητες της αθλητικής, πολιτιστικής και πολιτικής ζωής.