Τα αλλιώτικα πιττάκια

 

Από την Καλυψώ

IMG_0211 (1)Στην χώρα μας, σε κάθε σπίτι, σε κάθε φούρνο, σε κάθε γωνιά τα τυρο- σπανακο- χορτο-πιττάκια έχουν πρωτεύουσα θέση!!!! Με φύλλο, σφολιάτα ή ζύμη κάθε περιοχή διεκδικεί την αυθεντικότητα της συνταγής της.

Εγώ θα σας προτείνω πιττάκια που παντρεύουν την ελληνική με την ινδική εκδοχή (samosa)!

Θα χρειαστείτε:

1 πακέτο φύλλο κρούστας, 40 γρ βούτυρο

Για τη γέμιση: 100 γρ. φέτα, 20γρ.πράσσινες ελιές, 15 γρ. σταφίδες , 1 κολοκυθάκι μεγάλο, 1 καρότο, 1 κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο, μαϊντανό, 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο, 1 καυτερό πιπέρι, 1 τζίντζερ σκόνη, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα: 200 γρ. γιαούρτι (όχι στραγγιχτό), ένα ματσάκι δυόσμο, 1 σκελίδα σκόρδο, λίγο λάδι

Λεπτο-κόβουμε τις ελιές, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μαϊντανό. Κόβουμε το κολοκύθι και το καρότο σε λεπτά μπαστουνάκια. Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις 2 κουταλιές λάδι με το κρεμμύδι και το σκόρδο και μόλις ροδίσουν  ρίχνουμε τα κολοκύθια και τα καρότα. Αλατίζουμε και κατεβάζουμε γρήγορα από τη φωτιά. Συμπληρώνουμε τα μπαχαρικά, τον μαϊντανό και τη φέτα τριμμένη μ’ ένα πιρούνι.

Κόβουμε τα φύλλα σε λουρίδες ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να έχουν τα πιττάκια μας. Τυλίγουμε τριγωνάκια βάζοντας λίγη γέμιση και βουτυρώνοντας καλά. Τα ψήνουμε στους 170ο μέχρι να ροδίσουν.

Τα σερβίρουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού και σαλάτα από ψιλοκομμένη τομάτα και αγγούρι.