Τα Ευχοστολίδια του ΟΠΑΠ έκαναν πραγματικότητα 4.444 παιδικές ευχές

Συγκινητική  ανταπόκριση του κόσμου σε όλη την Ελλάδα

Ο ΟΠΑΠ μοίρασε και εφέτος χαμόγελα σε χιλιάδες παιδιά που υποστηρίζουν σωματεία της ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και τα «Παιδικά Χωριά SOS», μέσω της πρωτοβουλίας Ευχοστολίδια, που υλοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά. Συγκεκριμένα 4.444 χριστουγεννιάτικες ευχές έγιναν πραγματικότητα με τη συμβολή χιλιάδων πολιτών σε όλη την Ελλάδα, εργαζομένων και πρακτόρων του ΟΠΑΠ, οι οποίοι αγκάλιασαν τη δράση εταιρικής υπευθυνότητας και έσπευσαν να προσφέρουν χαρά στα παιδιά.

Πλήθος από παιδικά χαμόγελα έλαμψαν στην ειδική εορταστική εκδήλωση για την παράδοση των δώρων, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017, στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και εργαζόμενοι του ΟΠΑΠ, οι οποίοι μοίρασαν τα δώρα στα παιδιά και διασκέδασαν μαζί τους.

Η μεγάλη ζωντανή γιορτή προσφοράς και αγάπης ξεκίνησε το 2014 και μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει 10.000 χριστουγεννιάτικες παιδικές ευχές. Παράλληλα, ο ΟΠΑΠ υλοποιεί έργα υποδομής στους φορείς και τα ιδρύματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, με στόχο την ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί 15 έργα υποδομής στους φορείς που συμμετείχαν τα προηγούμενα έτη. Εφέτος, σε σωματεία της ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και στα «Παιδικά Χωριά SOS», έχει ξεκινήσει η υλοποίηση επτά κατασκευαστικών και επισκευαστικών έργων, καθώς και εργασιών συντήρησης, προμήθειας τεχνολογικού εξοπλισμού και εκσυγχρονισμού υπηρεσιών και εγκαταστάσεων. Τα έργα αυτά περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την κατασκευή παιδικής χαράς, τη δημιουργία γηπέδου αθλητικών δραστηριοτήτων και την τοποθέτηση θερμομόνωσης.

Η επικεφαλής Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ, Γεωργία Λασανιάνου, αναφερόμενη στην πρωτοβουλία Ευχοστολίδια δήλωσε: «Η καλύτερη αρχή για το 2017 είναι τα χαμόγελα στα πρόσωπα των 4.444 παιδιών που είδαν τις ευχές τους να πραγματοποιούνται μέσα από το πρόγραμμα Ευχοστολίδια. Με την εντυπωσιακή, αλλά και συγκινητική συμμετοχή χιλιάδων συμπολιτών μας, καταφέραμε να ξεπεράσουμε κάθε προσδοκία, σχεδόν διπλασιάζοντας τον αριθμό των ευχών που πραγματοποιήσαμε, σε σχέση με το 2015.  Η σημερινή χαρά των παιδιών είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση της προσπάθειάς μας και η συμμετοχή των ανθρώπων μας στην παράδοση των δώρων αποτελεί τη σημαντικότερη απόδειξη ότι για εμάς στον ΟΠΑΠ η κοινωνική συνεισφορά δεν είναι απλά δέσμευση αλλά τρόπος ζωής».

Πλήθος από παιδικά χαμόγελα έλαμψαν στην ειδική εορταστική εκδήλωση για την παράδοση των δώρων, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017, στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και εργαζόμενοι του ΟΠΑΠ, οι οποίοι μοίρασαν τα δώρα στα παιδιά και διασκέδασαν μαζί τους.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS, Γιώργος Πρωτόπαπας, σημείωσε: Για εμάς τα φετινά Χριστούγεννα είχαν μια ιδιαίτερη ομορφιά. Τα παιδιά μας είχαν τη δυνατότητα να ζήσουν τα μαγικά Ευχοστολίδια του ΟΠΑΠ, που αυτή τη φορά είχαν απόλυτη επιτυχία στο να ικανοποιήσουν όλες τις επιθυμίες τους. Τα παιδιά μας εφέτος πίστεψαν ότι σίγουρα υπάρχει Άγιος Βασίλης που έχει την ονομασία και φορά τη στολή του ΟΠΑΠ».