Τσίπρας αλά Ανδρέα: Οι υπουργοί στο  κόμμα!

Γράφει ο Σχολαστικός

Στις αρχές Φεβρουαρίου του 1987 ο αγγελιαφόρος που αναχώρησε από το γραφείο του Αντ. Λιβάνη στη Βουλή παρέδωσε επτά πανομοιότυπες επιστολές σε ισάριθμους υπουργούς. “Αποφάσισα πως ήλθε η στιγμή να επιστρέψουν καταξιωμένα στελέχη του Κινήματος μας, όπως εσείς, στην Οργάνωση και για να αποδώσετε αποτελεσματικά πρέπει αναμφίβολα να δεχθείτε συμμετοχή στο Εκτελεστικό Γραφείο”, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός  στα κορυφαία  μέλη του υπουργικού Συμβουλίου! Ο Α. Τσοχατζόπουλος, η Βάσω Παπανδρέου, ο Γ. Παπανδρέου, ο Μ. Κουτσόγωργας, ο Στεφ. Τζουμάκας, ο Αθ. Τσούρας και ο Γ. Γενηματάς μετακόμισαν ομαδικά στη Χαρ. Τρικούπη.

Ήταν μια αιφνιδιαστική κίνηση του Α. Παπανδρέου μετέφερε το βασικο στελεχιακό δυναμικό της κυβέρνησης στο Ε.Γ. Κάτι ανάλογο  φαίνεται  ότι ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας.  Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από ορισμένα αποσπάσματα της εισήγησης του στο συνέδριο του Σύριζα.

1077647_17187988“Το κόμμα χρειάζεται ένα ενιαίο πολιτικό κέντρο, μια Κεντρική Επιτροπή που θα εκλεγεί στη βάση των πραγματικών αναγκών του κόμματος και μιας πολιτικής Γραμματείας που θα είναι το μοναδικό πολιτικό κέντρο και θα λειτουργεί με αίσθηση ευθύνης και με πολιτική αλληλεγγύη”.

Και στη συνέχεια γίνεται πιο συγκεκριμένος.

“Όλοι να κατανοήσουν ότι είναι πιο σημαντικό για ένα μέλος του κόμματος να είναι εκλεγμένο μέλος της ΠΓ, δηλαδή της ηγεσίας, παρά να είναι υπουργός”.

Εφόσον αυτό το σενάριο επιβεβαιωθεί πολλοί από τους σημερινούς υπουργούς θα υποχρεωθούν να αναλάβουν “καθοδηγητικά” καθήκοντα στο κόμμα. Ότι  με αυτόν τον τρόπο ο Πρωθυπουργός  αδειάζει θέσεις στο υπουργικό συμβούλιο ενδεχομένως προαναγγέλλει ότι ο ανασχηματισμός θα είναι ευρύς και θα συμπεριλαμβάνει προσώπου εκτός ΣΥΡΙΖΑ.