Τake Off Greece: Ένα Bootcamp για νέους επιχειρηματίες

To Τake Off Greece είναι μια πρωτοβουλία που πήραν τρεις γυναίκες. Η Ιωάννα -Σαπφώ Πεπελάση, η Ελίνα Παρασκευοπούλου και η Βαρβάρα Μέργου. Το πρόγραμμα- διάρκειας έξι ωρών- προσφέρει σε ανθρώπους άνω των 40 -που έχουν μια επιχειρηματική ιδέα- τη γνώση να την πραγματοποιήσουν.
H πρώτη τους δράση θα φιλοξενηθεί στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στις 17 Ιανουαρίου και θα  είναι ένα ΒΟΟΤCAMP (εντατική εξάσκηση) ατόμων πάνω από τα 40 που επιθυμούν να στήσουν (ή έχουν ξεκινήσει πρόσφατα) επιχειρηματική δράση.

Η προθεσμία για την αίτηση συμμετοχής λήγει 10 Ιανουαρίου.

Η πρώτη, απόφοιτος του Χάρβαρντ και του London School of Economics, είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει διδάξει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα στην ιστορία της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας στο ΟΠΑ και του Πανεπιστημίου Αθηνών.  Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διάφορα διεθνή συλλογικούς τόμους και κύρους διεθνή περιοδικά με κριτές. Έλαβε ένα βραβείο από το Αρχείο Οθωμανικής Τράπεζας για ένα άρθρο για την ελληνική τραπεζίτες Διασποράς το 2003.

Η Ελίνα Παρασκευοπούλου, απόφοιτος της Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και Ludwig – Maximilians Πανεπιστήμιο του Μονάχου (LL.M.), δικηγορεί προσφέροντας νομική βοήθεια της προς τους επιχειρηματίες και νομικά πρόσωπα εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων. Για αρκετά χρόνια, αυτή ήταν Γενικός Γραμματέας της UNESCO  στην Περιφέρεια Αττικής. Η Βαρβάρα Μέργου, δικηγόρος,  ειδικεύεται σε εταιρικό και εμπορικό δίκαιο και, επίσης, έχει εκτεταμένη εμπειρία στο δημόσιο δίκαιο. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Montesquieu Bordeaux IV, η Γαλλία και κατέχει πτυχίο Magister Juris από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το 2015 με πρωτοβουλία του Ιωάννας-Σαπφούς Πεπελάση ιδρύθηκε το TAKE OFF GREECE ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός που οργανώνει αυτήν την αξιέπαινη προσπάθεια στην οποία μπορείτε να συμμετέχετε συμπληρώνοντας  την σχετική φόρμα.
“​Μπορούμε να σας δώσουμε τα εργαλεία για να δημιουργήσετε τις νεοσύστατες επιχειρήσεις, ή αναπροσανατολίσετε εγκατεστημένες επιχειρήσεις τους, ή για να αλλάξετε καριέρα ή επιστρέψετε πίσω στην αγορά εργασίας” λένε τα μέλη της ομάδας που συμπληρώνουν πολλοί συνεργάτες με την υποστήριξη του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας και του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας https://acein.aueb.gr/mentors/

Ένα πιο κατατοπιστικό βίντεο -για την ελληνική επιχειρηματικότητα- θα βρείτε εδώ.https://youtu.be/fpypiLABwtg

 [su_youtube url=”https://youtu.be/fpypiLABwtg” width=”1180″ height=”1220″]https://youtu.be/Xe6NyNfI40U[/su_youtube]