Φιλέτο κοτόπουλου με αποξηραμένα σύκα

Της Πάολας Ψαρρού

PPS (1)

ΥΛΙΚΑ

1 κ. φιλέτο κοτόπουλο σε φέτες
50 γρ. βούτυρο
1 κρεμμύδι
1 ποτήρι λευκό κρασί
400 ml ζωμό κοτόπουλου
2 κλωναράκια δεντρολίβανο
2 κλωναράκια θυμάρι
150 γρ. σύκα αποξηραμένα
αλάτι, πιπέρι
καλαμποκέλαιο & αλεύρι για το τηγάνισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου και τα αλευρώνουμε ελαφρά.

Τα τηγανίζουμε σε καλαμποκέλαιο για 2′ από κάθε πλευρά.

Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα διατηρούμε ζεστά.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα: σωτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο βούτυρο.
Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου.
Όταν αρχίζει να βράζει, βάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου, τα μυρωδικά και λίγο αλάτι.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20′.

Πέντε λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε στο φαγητό τα αποξηραμένα σύκα.

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμένο πιπέρι και συνοδεύουμε με Πουρέ πατάτας.

Καλή επιτυχία!