Παρασκευή 9 Δεκέμβριος 2016 Βρείτε μας στο FacebookΒρείτε μας στο GooglePlus

Χοιρινό πρασοσέλινο

Της Πάολας Ψαρρού

PPS (1)

ΥΛΙΚΑ
1 κ. χοιρινό μπούτι ή σπάλα (κομμένο σε μπουκιές)
2 κρεμμύδια
6-8 πράσα (μόνο το άσπρο μέρος)
1 μάτσο σέλερυ (ή σέλινο)
1 ποτήρι λευκό κρασί
λάδι
αλάτι, πιπέρι

Για το αυγολέμονο
2 κρόκοι αυγών
1 μεγάλο λεμόνι
2 κ.γ. corn flour

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες και τα σωτάρουμε ελαφρά στο λάδι.

Τα κρατάμε για λίγο στην άκρη.

Σωτάρουμε το κρέας με τα κρεμμύδια, φροντίζοντας να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Σβήνουμε με το κρασί.

Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε 11/2 φλυτζάνι νερό και αφήνουμε το κρέας να βράσει,σε μέτρια φωτιά, για 45´ περίπου, μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα σωταρισμένα πράσα και τα κλωναράκια του σέλερυ (ή του σέλινου) κομμένα σε χοντρά κομμάτια και βράζουμε για άλλα 30´ περίπου.

Στο τέλος προσθέτουμε τα φυλλαράκια του σέλερυ, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για άλλα 5´.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει λιγάκι.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το αυγολέμονο:

Χτυπάμε τους κρόκους καλά, προθέτουμε το λεμόνι και το corn flour διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό.

Προσθέτουμε λίγο ζουμί από το φαγητό συνεχίζοντας το κτύπημα.

Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και την κουνάμε δεξιά-αριστερά φροντίζοντας να πάει παντού.

 

Καλή επιτυχία!

LinkedIn