Όταν ο Μητσοτάκης αντιγράφει τον Τσίπρα;

Γράφει ο Σχολαστικός

mitsoΑπρόσεκτες δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΑΝΤ-1 θυμίζουν παλαιές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ως αντιπολίτευση.! Ας σταχυολογήσουμε μερικές:

Είπε π.χ.: “Πρέπει να πείσω την κ. Μέρκελ ότι, εμείς διαθέτουμε ένα άλλο σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση”. Άλλο σχέδιο από το Μνημόνιο; Υπάρχει και δεν το λέει τόσο καιρό; Και γιατί να πείσει ειδικά τη Μέρκελ; Η χώρα δεν διαπραγματεύεται με τη Γερμανία. Διαπραγματεύεται με τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως το λέει παραπέμπει στις σχέσεις του ΚΚΕ με το παλαιό ΚΚΣΕ. Μήπως περί αυτού πρόκειται; Και αν δεν την πείσει; Θα δεχτεί ότι να τον πείσει η ίδια; Δηλαδή θα δεχθεί την κυβερνητική πολιτική που καταγγέλλει;. Αλλά και αν την πείσει; Τι ακριβώς θα κάνει η Μέρκελ; Θα ρίξει τον Τσίπρα; Μπερδεμένα πράγματα.

i-merkel-stirizei-mouzala-kai-rwta-tsipra---mitsotaki.w_lΆλλο παράδειγμα. Είπε “η συμφωνία είναι κακή, διότι ο κ. Τσίπρας τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα“. Και παρακάτω. “Eμείς δεν ψηφίσαμε τα μέτρα, αλλά την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη. Έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας”. Αρχίζουμε από το δεύτερο. Κοροϊδευόμαστε τώρα; Όποιος ψήφισε το Μνημόνιο ψήφισε και τα μέτρα. Και αν η συμφωνία είναι κακή, αν έχει αυτός καμιά καλύτερη, ας την έλεγε στη Μέρκελ.

Ένα ακόμη. Όταν λέει “Εμείς θα ακολουθούσαμε ένα διαφορετικό μείγμα μέτρων, υπάρχει άλλος δρόμος για να πετύχουμε τους ίδιους δημοσιονομικούς στόχους” , πότε ακριβώς θα τον ακολουθήσει; Μήπως υπονοεί αλά Τσίπρα ότι αν έλθει στην κυβέρνηση θα καταργήσει τους νόμους που ψηφίζουν οι σημερινοί;

Ό,τι ψηφίζεται ισχύει και δεν αλλάζει.

Ή μήπως το άλλο; “Στα μισθολόγια των δημοσίων υπαλλήλων, εμείς δεν θα δίναμε αυξήσεις κι αν το κάναμε, θα φροντίζαμε να τις πάρουν αυτοί που τις αξίζουν”. Δηλαδή όταν τις παίρνουν αυτοί που τις αξίζουν, δεν υπάρχει η ίδια δημοσιονομική επιβάρυνση;