Όχι, μη! Μη δώσετε την εντολή στη Ζωή. Θα την κρατήσει!

ΣΚΙΤΣΟ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ

Ρόδα και μήλα με τον Φρεντ, τον Χάκερ

Ανακουφίστηκα μόλις ο Λαφαζάνης παρέδωσε την εντολή. Νόμισα προς την στιγμήν πως θα την παραδώσει στη Ζωή κι άντε μετά να την ξαναπάρεις πίσω! Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα ένα-ένα. Η Ζωή δεν παραδίδει την Βουλή. Ξεχάστε αυτό. Στο κάτω-κάτω εσείς εγκαταλείψατε τις αρχές- αυτή, όχι, δεν φεύγει. Τουλάχιστον χωρίς ασθενοφόρο.

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ Π ΚΟΖΑΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣΤο ότι ο Λαφαζάνης ήθελε την εντολή για να συναντήσει με το πρόεδρο της ΓΣΕΕ και με άλλους κοινωνικούς φορείς με υπερβαίνει. Ούτε ο Λένιν δεν το είχε σκεφτεί αυτό. Αλλά ο Λένιν μάλλον τόχε κάνει με τους Γερμανούς το μνημόνιό του. Άκου που σου λέω και δες τι ήταν η Συνθήκη Μπρεστ.

Βέβαια θα πείτε, όπως λέει και ο σύντροφος ο Φίλης, ήταν ένας ελιγμός. Αλλά ελιγμός, από δω, ελιγμός εκεί πάει έχω ζαλιστεί. Θα γίνει στο τέλος η Επανάσταση; Ή τζάμπα πετάξαμε την ψήφο μας.

Αν το σκεφτείς καλά- όπως το σκέφτηκε ο Παύλος Τσίμας- οι βουλευτές του Λαφαζάνη είναι ότι πήρε ως μπόνους πενήντα εδρών. Δεν έχει κι άδικο. Ποιος θα ψήφιζε ποτέ την ΚΟΕ, την ΚΟΑ και την ΚΟΥΕ και ξαφνικά βρέθηκε ο Ρούντι Ρινάλντι με έξι βουλευτές; Ούτε και πως η αποχή μεγαλώνει. Κι αν μετρήσετε καλά το 62% με άλλη τόση αποχή, πρακτικά σημαίνει- τώρα το σκέφτηκα, όπως λέει και ο Γιώργος Μαρκάκης!αν οι ψηφοφόροι του ΝΑΙ απείχαν ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΚΥΡΟ αφού δεν θα συγκέντρωνε το 40% των ψήφων.

Αλλά πάνε αυτά. Τελειώνουν σε είκοσι μέρες. Αρκεί να παραδώσει και η Ζωή την Βουλή. Γιατί μη νομίζετε ότι βάζει κάτω αυτή. Θα τον πετύχει κάπου τον Στουρνάρα, δεν μπορεί. Άκου νάναι στην Σύρο κι αυτή να τον περιμένει στην Βουλή! Ποιά αυτή που μόλις ανέλαβε είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας “Καλείστε!”. (Και τώρα να τον καλεί (τον καθηγητή) να του μάθει Συνταγματικό Δίκαιο).

Αφείστε αυτά! όπως θάλεγε και η καταληψίας της Βουλής. Και καλά τον Στουρνάρα, θα τον πετύχει κάπου. Φοβάμαι μη καλέσεις και τον Πρόεδρο με βίαιη προσαγωγή. Γιατί για την Ζωή οι πολιτειακοί θεσμοί- οι σοβαροί- είναι τρεις. Πρόεδρος Βουλής, Πρωθυπουργός, Πρόεδρος Δημοκρατίας. Μόνο που ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ούτε ο πρωθυπουργός- ένας τύπος με μισό κόμμα- δεν έχουν όπως αυτή Βουλή, ούτε υπό την διοίκησή τους τρακόσιους βουλευτές!

Πόσοι λαογραφικοί σύλλογοι θα κατέβουν σ΄αυτές τις εκλογές; Η Λαϊκή Ενότητα, το Κόμμα του Σταύρου, που είναι λαϊκό παιδί και ο Μεϊμαράκης που φέρνει στη μνήμη- εσείς οι νέοι δεν ξέρετε- το Λαϊκό Κόμμα. Και φυσικά ο Σύλλογος της Φώφης για την Πολιτική Κληρονομιά και την Μνήμη του ΠΑΣΟΚ. (Αυτήν θα ψηφίσω, δεν αντέχω να την βλέπω άλλο να κλαίει). Με την ευκαιρία.  Άσχετο: Ο Κρεμαστηνός, τα βάφει;

Δυστυχώς όμως οι δημογέροντες τον χαλάνε τον αρραβώνα, γράφει το Μatrix 24. Δεν τον θέλουν πίσω τον Γιωργάκη, όπως δεν ήθελαν οι βυζαντινοί τον Ρωμανό τον Διογένη, όταν τον αιχμαλώτισε  ο Αρπ Ασλάν- εσείς είσαστε νέοι δεν ξέρετε.

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 5ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 - ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Γ.«Ο Παπανδρέου δεν φιλοδοξεί να επανέλθει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ούτε στις προτεραιότητές του είναι το βουλευτιλίκι. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι η συγκρότηση ενός σύγχρονου, προοδευτικού κόμματος που θα μπορέσει να κάνει τις απαραίτητες εκείνες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση». Ωχ!  Πααααάλι;

«Εμείς μπορούμε» είναι το κεντρικό σύνθημα του Ποταμιού. Δυνατό, έξυπνο, πρωτότυπο, γεμάτο φαντασία. Προτείνω να συνοδευτεί με κείνη την φωτό που ο Σταύρος ποζάρει με γαλότσες ανάμεσα σε αγελάδες!

ΓΑΛΟΤΣΕΣΘα δημιουργήσω πανευρωπαϊκό κόμμα, λέει ο Γιάνης με ένα ν. Σιγά μην καθίσει να ασχοληθεί με την επαρχία. Όχι πανευρωπαϊκό Γιάνη! Παγκόσμιο! Αν και νομίζω πως στον Βαρουφάκη θα ταίριαζε ένα Πανσυμπαντικό Κόμμα, αφού κι έτσι κι ο αλλιώς το σύμπαν γυρίζει γύρω του. Και λίγο βάζω.

Δεν μου απαντήσατε. Ο Κρεμαστηνός τα βάφει;

ΑΛΕΞΗΣ ΕΦΗΒΟΣΟι εκλογές αυτές έχουν μια δραματουργική διάσταση. Ο αντιμνημονιακός Τσίπρας και ο μνημονιακός Αλέξης θα συγκρουστούν με φόντο διάφορα κόμματα. Για την ακρίβεια ο Τσίπρας- έχω δυο παιδιά είπε- πατέρας κι ώριμος πια θα συγκρουστεί με κείνον το κωλόπαιδό με την ροκαμπιλάτη φαβορίτα που θα ξέσκιζε τα μνημόνια, τον Αλέξη. Και θα τον διαλύσει!

Σας ασπάζομαι/ Ο φίλος Φρεντ

Υ.Γ. Για ψηφοδέλτια και προγράμματα στο ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ. Δεν θα δεχτώ άλλες προτάσεις για να κατέβω στις εκλογές ως υποψήφιος. Έχω κλείσει με το κόμμα του Αλέκου Παπαδόπουλου.

Υ.Γ. 2 Είδα την συνέντευξη του Αλέξη, που έγινε Τσίπρας, στον Alpha. Θα έβαζα τίτλο: ΕΙΜΑΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ!

 

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ