Aσφάλεια στο Διαδίκτυο: Πρόσεχε που βάζεις τα στοιχεία σου!

Ο Jan Philipp Albercht μιλά στο Europarl TV

DE

 

Πώς μπορεί να προφυλαχθεί κανείς από την κατάχρηση των προσωπικών του στοιχείων; inernet55Ποια είναι τα δικαιώματα των πολιτών; Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε θέματα προστασίας δεδομένων, Jan Philipp Albrecht, απαντά σε ερωτήσεις από το διαδίκτυο.

-Το καλύτερο που έχει να κάνει κανείς είναι να προσέχει που αναρτά τα στοιχεία του. Να προσέχει τις υπηρεσίες που είναι ασφαλέστερες από τις άλλες.

ΕΡ: Πως μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να προστατέψει τους πολίτες από τις πολυεθνικές;MEP-Jan-Philipp-Albrecht

ΑΠ: Θεωρώ προς πρέπει να συντάξει ένα νόμο που θα μπορεί να εφαρμοστείς στις αγορές σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και να δίνει το δικαίωμα στον καταναλωτή να αποφασίζει μόνος του ποιο ρίσκο θα πάρει στο διαδίκτυο ή αλλού σε ότι αφορά τα προσωπικά του στοιχεία.

ΕΡ: Το 64% των πολιτών θεωρεί ότι οι αρχές δεν εγγυώνται με ασφάλεια τα προσωπικά του δεδομένα. Πως σκοπεύει να χειριστεί αυτό το θέμα η Ευρωπαϊκή Ένωση;

ΑΠ: Ο νέος κανονισμός δεν πρέπει να εφαρμόζεται μόνο στον ιδιωτικό, αλλά και στον δημόσιο τομέα. Δηλαδή οι αρχές που χειρίζονται τα στοιχεία μου πρέπει επίσης να σέβονται τα ατομικά δικαιώματα της ενημέρωσης του πολίτη, της δυνατότητας διαγραφής των στοιχείων του κ.λ.π. Φυσικά τίθεται το ζήτημα έως ποίου σημείου μπορεί να φτάσει η παρακολούθηση. Κι αυτό δεν θα ρυθμιστεί με τον κανονισμό της προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

ΕΡ: Γιατί κάθε χώρα πρέπει να κινείται μόνη της και να μην κάνουμε κάτι από κοινού;internet

ΑΠ: Χρειάζεται μια κοινή προσέγγιση από την ΕΕ που είναι η μεγαλύτερη ενιαία αγορά παγκοσμίως και γι΄αυτό μπορούμε να επηρεάζουμε και μεγάλες διαδικτυακές εταιρείες όπως το Facebook, το Amazon, η Google που πρέπει να σέβονται τα δικαιώματά μας ως Ευρωπαίοι.ALBRECTRT

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΣΤΟ ΕUROPARL TV ΕΔΩ:

ΒΙΝΤΕΟ