Αριστερός με εξοχικό, αλλά χωρίς γραβάτα

Του Νίκου Γαλάτη

Μητσοτάκης – «Αλήθεια, πόσες γραβάτες έχεις»; Τσίπρας- «Έχω πολλές, αλλά δεν τις βάζω».  «Τουλάχιστον ξέρεις να τις δένεις»; «Ναι, έμαθα στη διάρκεια της θητείας μου στο Πολεμικό Ναυτικό» «Μα, φορούν οι ναύτες γραβάτες»;

Η συζήτηση έγινε όταν οι πολιτικοί αρχηγοί βρέθηκαν μαζί, στο αίθριο περίπτερο του Προεδρικού Μεγάρου, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους κάλεσε για ένα …ποτό. Ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε στον Σταύρο Θεοδωράκη ότι έχει ενοικιάσει ένα εξοχικό στο Σούνιο: «Για τη γυναίκα μου και για τα παιδιά μου το έκανα. Μη νομίσεις ότι πρόκειται για καμιά βίλα. Ένα σπίτι είναι χτισμένο το 1960, αλλά με άμεση πρόσβαση στη θάλασσα. Βγαίνεις έξω και μπλουμ στη θάλασσα. Όχι βίλα ή μεζονέτα όπως γράφτηκε, αλλά ένα σπίτι του ’60. Βέβαια πηγαινοέρχομαι, αυτό είναι κουραστικό, αλλά είναι το πιο κοντινό».

Η Φώφη Γεννηματά κράτησε χαρακτήρα αντιδεξιό έως και …διμέτωπο, αλλά και λίγο μπερδεμένο. Δεν αντάλλαξε ούτε μια κουβέντα με τον πρωθυπουργό, δεν χαιρέτησε τον Πάνο Καμμένο- δικαίως μετά το tweet του υπουργού Αμυνας που ειρωνευόταν την ασθένειά της. «Καλά που φοράς γραβάτα για να δείχνεις που είσαι δεξιός» είπε στον Άδωνι που συνάντησε στην πόρτα φεύγοντας ο Αλέξης Τσίπρας.

Γ
Γ

Προφανώς ο Αλέξης επαίρεται για την θητεία του στο Ναυτικό, αν και ότι έμαθε εκεί- ή στο Πεντάγωνο (!) όπου πέρασε την σκληρή θητεία του- είναι να δένει γραβάτες που δεν θα φορέσει- ακόμα. Αλλά είναι οι γραβάτες …δεξιές; Το ερώτημα είναι αν είναι ο Τσίπρας αριστερός πλέον. Ή αν όλο το μπουλούκι των αγράβατων υπουργών- Παππάς, Μπαλτατζής κ.α- συν τον Πρόεδρο της Βουλής θα πάψουν να είναι αριστεροί αν φορέσουν γραβάτα!

Υ.Γ.  Σε μια συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξομολογήθηκε πως -με μέσο έναν … Πασόκο- υπηρέτησε στην παραμεθόριο της Λεωφόρου Μεσογείων! Ύστερα αξιοποίησε ένα νόμο του Τσοχατζόπουλου για υποψήφιους βουλευτές. Τέρμα οι αγγαρείες και μόνο προσοχές δεν μου βάραγαν»! Δεν πειράζει, Αλέξη. Βαράνε τώρα!