Μητσοτάκης: “Δεν θα πετύχουμε τους στόχους, αλλά έχουμε …ωραία βουνά”!

Μιλώντας στο Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ, στο Βερολίνο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε σήμερα πως «είναι ξεκάθαρο ότι το 2020 θα είναι διαφορετικό από ό,τι προβλέπαμε. Και οι δημοσιονομικοί στόχοι που τέθηκαν σε άλλη συγκυρία, ενδεχομένως να μην μπορούν να επιτευχθούν“.

“Αυτή είναι μια πραγματικότητα την οποία όλοι πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και αυτή τη φορά πρέπει δημοσιονομικά και οικονομικά να αντιδράσουμε γρήγορα προκειμένου να μην αφήσουμε αυτή την οικονομική κρίση να μας θυμίσει παλιές κακές εποχές».

Ωστόσο είναι αισιόδοξος για τις ελληνογερμανικές σχέσεις και τη συνεργασία “σε πιο δυναμικούς τομείς, όπως η πράσινη ενέργεια, η φαρμακευτική τεχνολογία και η νέα διαχείριση των απορριμμάτων.

“Θέλουμε να αυξήσουμε τα 4,5 εκατομμύρια των Γερμανών που έρχονται στην Ελλάδα κυρίως το καλοκαίρι. Θέλουμε να έρχεστε και σε άλλες εποχές. Εκτός από ακρογιαλιές έχουμε και πολύ ωραία βουνά».

Αυτό να λέγεται. Δεν θα πετύχουμε τους στόχους, αλλά έχουμε ωραίες ακρογιαλιές και ωραία βουνά. Και εξωτερική πολιτική ….ταξιδιωτικού γραφείου.